-100γρ. δεντρολίβανο 1 μεγάλο κλωνάρι
-1 κοτόπουλο περίπου 1.5 κιλό
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο έξτρα
-1/8 φλιτζανιού χυμό φρέσκου λεμονιού
-1 κουταλιά της σούπας μέλι
-1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
-250γρ. κρεμμύδια, χωρίς τη φλούδα
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Απλώνουμε σε ένα ταψί τα 3/4 του δενδρολίβανου σε κλωναράκια. Τοποθετούμε το κοτόπουλο επάνω. Χτυπάμε το 1/4 φλιτζάνι λάδι, τον χυμό λεμονιού και το μέλι σε ένα μικρό μπολ για να αναμειχθούν. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και ξεκινώντας από τον λαιμό του κοτόπουλου, σηκώνουμε απαλά το δέρμα πάνω από το στήθος. Κάτω από το δέρμα του κάθε κοτόπουλο, τρίβουμε το χυμό του λεμονιού. Περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα λεμονιού πάνω από τα κοτόπουλα.
Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τις μισές φετούλες λεμονιού, το μισό κρεμμύδι σε φέτες και το υπόλοιπο δενδρολίβανο σε κλωνάρια. Πασπαλίζουμε τα κοτόπουλα με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια γύρω από το κοτόπουλο και απλώνουμε τις υπόλοιπες φέτες λεμόνι στην κορυφή του κοτόπουλου. Περιχύνουμε τα κρεμμύδια και λεμόνια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε αλείφοντας συχνά με το ζουμί, για 45 λεπτά. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι η πέτσα να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα και γίνει τραγανή ενώ εσωτερικά δεν είναι πλέον ροζ, περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Απλώνουμε το ζουμί πάνω από τα κοτόπουλα, τα κρεμμύδια και τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε με το ταψί.