Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Όλα του «γάμου» δύσκολα…

Όλα του «γάμου» δύσκολα…

0
fori-gap

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για προεκλογική συμφωνία συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ – ΚιΔηΣο – Αβέβαιο το αποτέλεσμα

Εν αναμονή των εξελίξεων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ – Ετοιμάζονται για αυτόνομη κάθοδο στο ΚιΔηΣο – «Συγκατοίκηση» Ξυνίδη – Σαλτούρου; Εφικτόν…

Πολύ δύσκολη φαίνεται η επανασύνδεση ΠΑΣΟΚ – ΚιΔηΣο καθώς και από τις δύο πλευρές θέτονται προσκώμματα και δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο σε επίπεδο κορυφής για να τα ξεπεράσουν. Και μπορεί στις δηλώσεις τους οι δύο πρόεδροι, Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου να συμφωνούν επί της αρχής για συμπόρευση όμως προκύπτουν πρακτικά προβλήματα όπως για παράδειγμα οι θέσεις στις λίστες που απομακρύνουν την προοπτική συμφωνίας. Το κλίμα είναι τεταμένο και στις δυο πλευρές καθώς άλλοι τάσσονται υπέρ της συγχώνευσης των δύο κομμάτων και μιλούν για «επιστροφή στο σπίτι», άλλοι για συμπόρευση αλλά ως δύο αυτόνομα κόμματα και άλλοι πάλι είναι τελείως αρνητικοί όπως η πλευρά Βενιζέλου με αυτή την προοπτική με αποτέλεσμα να είναι για την ώρα «στον αέρα» η προεκλογική συμπόρευση των δύο κομμάτων και κάποιοι να μιλούν ήδη για «ναυάγιο» πριν καν ξεκινήσουν ουσιαστικά οι συζητήσεις.

Εν αναμονή των εξελίξεων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Σε τοπικό επίπεδο επικρατεί αμηχανία και οι δύο πλευρές βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων χωρίς να έχει εκδηλωθεί κάποια διάθεση για κάποια είδους πρωτοβουλία προσέγγισης. Ενδεικτική είναι η θέση του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστου Αμανατίδη ο οποίος κράτησε αποστάσεις: «Περιμένουμε τις αποφάσεις από τα κεντρικά. Δεν έχουμε κάνει καμιά επαφή ούτε έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά. Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων».

Ετοιμάζονται για αυτόνομη κάθοδο στο ΚιΔηΣο

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο ΚιΔηΣο είναι και η θέση που πήρε ο εκπρόσωπος του στην Ξάνθη κ. Κώστας Βαβάτσικος: «Σίγουρα ετοιμαζόμαστε και οργανωτικά και πολιτικά για αυτόνομη κάθοδο στης εκλογές., Παρακολουθούμε τις συζητήσεις που γίνονται . Εμείς δεν θέλουμε μια προεκλογική συμφωνία για να διασφαλίσουμε θέσεις και αξιώματα αλλά μια συμφωνία στη βάση αρχών και πολιτικών θέσεων που θα εξασφαλίζουν και θα αναδεικνύουν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Έχουμε κουραστεί από τις μεγαλοστομίες των πολιτικών δυνάμεων…».

«Συγκατοίκηση» Ξυνίδη – Σαλτούρου; Εφικτόν…

Αναφορικά με το θέμα της «συγκατοίκησης» Ξυνίδη – Σαλτούρου σε περίπτωση συμφωνίας και πόσο αυτό είναι εφικτό και υπό ποια σειρά στην λίστα ο κ. Βαβάτσικος επιφυλάχθηκε να πει: «Αν αποφασιστεί η συμφωνία από τη βάση του Κινήματος οι προσωπικές στρατηγικές περισσεύουν» δίνοντας το στίγμα ότι θα παραμεριστούν οι όποιες διαφορές είχαν φέρει αντιμέτωπους τους δύο πολιτικούς άνδρες.

Σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη το Σάββατο το ΚιΔηΣο

Να σημειώσουμε ότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν την Τρίτη. Αν ναυαγήσουν οι συνομιλίες με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του το Σάββατο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος στην οποία τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος θα εκφραστούν υπέρ ή κατά της συμφωνίας και θα τεθεί το πλαίσιο των προϋποθέσεων αυτής.

«Κλείδωσε» η συμφωνία με ΔΗΜΑΡ

Αντιθέτως με την ΔΗΜΑΡ «κλειδώνει» η συμφωνία η οποία θα οριστικοποιηθεί σήμεραΠέμπτη στην ΚΕ του κόμματος. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα είναι στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα στην δεύτερη θέση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …