Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρονάδα με κιμά & μοτσαρέλα στο φούρνο

Μακαρονάδα με κιμά & μοτσαρέλα στο φούρνο

0
makaronia-kimafournou

– 450 γρ. σπαγγέτι

– 120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

– 10 ml. ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

– 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

– 450 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

– Αλάτι κατά βούληση

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.

– 3 φλ.τσαγιού σάλτσα ντομάτας

– 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

– 100 γρ. ρικότα

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σωτάρουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την σάλτσα, τον κιμά και το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Αλείφουμε με λάδι ένα ορθογώνιο πιρέξ και βάζουμε εκεί τη μισή ποσότητα των σπαγγέτι, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας που φτιάξαμε. Τοποθετούμε τη μισή ρικότα πάνω απο τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη μισή μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη μια φορά.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…