Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Βουτιά» κάνει ο τουρισμός στο νομό μας!

«Βουτιά» κάνει ο τουρισμός στο νομό μας!

0
paralia maggana

Μείωση 50% από πέρσι στην προσέλευση τουριστών από Βουλγαρία – Έφταιξε ο καιρός και οι πολιτικές εξελίξεις

Έλληνας ούτε για δείγμα στο cambing «Natura» – Μόνο οι νέοι με ένα 5ευρω στην τσέπη στην παραλία Μυρωδάτου…

Πτώση 50% της προσέλευσης των Βούλγαρων και Ρουμάνων τουριστών στις παραλίες του νομού σε σχέση με πέρσι την αντίστοιχη περίοδο καταγράφουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία, στις ταβέρνες, στα Beach bar και στο cambing «Natura» στην παραλία Μάνδρας.

Έφταιξε ο καιρός και οι πολιτικές εξελίξεις

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιούνιος ήταν ένας νεκρός μήνας τουριστικά κυρίως λόγω του καιρού που ήταν άστατος και βροχερός. Ουσιαστικά η καλοκαιρινή σαιζόν άρχισε από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αλλά και πάλι η προσέλευση είναι περιορισμένη. Πέραν αυτού όμως και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και κυρίως η δυσκολίες στις συναλλαγές εξαιτίας των κλειστών τραπεζών έχουν επηρεάσει αρνητικά την προσέλευση ξένων: «Υπάρχει γενικά μια ανασφάλεια και αυτό δημιουργεί ένα μούδιασμα στην τουριστική κίνηση. Παρότι οι περισσότεροι Βούλγαροι έρχονται με μετρητά ωστόσο φάνηκε ότι τους έχει επηρεάσει η κατάσταση στη χώρα μας», σημειώνει ο ιδιόκτητης του cambing «Natura» στην παραλία Μάνδρας κ. Μπαμπαρόπουλος.

Έλληνας ούτε για δείγμα στο cambing «Natura»….

Αυτή τη στιγμή στο cambing διαμένουν 50 – 60 άτομα ενώ αντίστοιχα την περσινή χρονιά ήταν διπλάσιοι: «Εννοείται ότι δουλεύουμε μόνο με Βουλγάρους που έρχονται για 2 – 3 μέρες και είτε στήνουν σκηνές είτε νοικιάζουν τροχόσπιτα. Έλληνα δεν έχουμε ούτε για δείγμα… είναι είδος υπό εξαφάνιση, ενώ πέρσι ήταν διαφορετικά τα πράγματα και είχαμε και έλληνες παραθεριστές. Ελπίζουμε να δουλέψουμε το Σαββατοκύριακο γιατί περιμένουμε να έρθουν 280 – 300 τουρίστες», καταλήγει ο κ. Μπαμπαρόπουλος. Να σημειώσουμε ότι η τιμή για στήσιμο σκηνής είναι 5, 50 ευρώ το άτομο ενώ για τροχόσπιτο 4 ατόμων 30 ευρώ τη μέρα.

Οι πιο χουβαρντάδες τουρίστες…

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπαρόπουλο που δραστηριοποιείται 10 χρόνια στο camping (παρότι μόλις την τελευταία 5ετία άρχισαν να έρχονται βούλγαροι και Ρουμάνοι) οι Ρουμάνοι ξοδεύουν χρήματα. Τρώνε στο εστιατόριο του camping, αγοράζουν από το μάρκετ και γενικά αφήνουν λεφτά. Το ίδιο και οι Βούλγαροι της Βόρειας Βουλγαρίας από την Σόφια και την Φιλιππούπολη. Αυτοί που δεν ξοδεύουν είναι οι Βούλγαροι των συνόρων μας οι οποίοι ψωνίζουν από την Βουλγαρία και κάνουν διακοπές με 5 ευρώ!

Μόνο οι νέοι με ένα 5ευρω στην τσέπη στην παραλία Μυρωδάτου…

Με την νεολαιίστικη έκφραση «Ψιλοδραματική προς το παρόν» χαρακτηρίζει την κατάσταση ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας «Γοργόνα» στην παραλία Μυρωδάτου κ. Καρατσομπανάκης Στέφανος. Όπως αναφέρει: «Τώρα που έφτιαξε ο καιρός ξεκίνησε η κίνηση στην παραλία αλλά μόνο από νεολαίους με ένα 5ευρώ στην τσέπη. Οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν έρχονται και όσοι έρχονται δεν επιλέγουν να φάνε. Είναι λογικό …με ένα 50ευρω την μέρα το σκέφτονται πρέπει να υπολογίσουν και την βενζίνη. Ας ελπίσουμε να ομαλοποιηθεί αυτή η κατάσταση που έχει αρνητική επίδραση στην τουριστική κίνηση». Σ’ ότι αφορά τους Βούλγαρους επισκέπτες του διήμερου ο κ. Καρατσομπανάκης επισημαίνει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που στερούν την δυνατότητα να επωφεληθεί η περιοχή και να αναπτυχθεί τουριστικά: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε κλίνες στην περιοχή μας. Επισκέπτονται την παραλία πολλοί Βούλγαροι και επειδή δεν βρίσκουν καταλύματα πηγαίνουν στο Φανάρι και κάποιοι στα Άβδηρα. Στην παραλία Μυρωδάτου έχει ελάχιστες κλίνες.». Επίσης όπως σημειώνει μεγάλο πρόβλημα με την προσέλευση των Βουλγάρων ή Ρουμάνων είναι ότι δεν επιτρέπεται η δίοδος τουριστικών λεωφορείων ούτε από την Δίοδο του Αγ. Κωνσταντίνου, ούτε από την Νυμφαία: «Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται. Εμείς συνεργαζόμαστε με έναν τουριστικό πράκτορα στην Βουλγαρία. Ο άνθρωπος αγόρασε τουριστικά λεωφορεία των 18 θέσεων για να μεταφέρει κόσμο όμως δεν μπορεί από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Μετά είπαν ότι θα επιτρέψουν 15θέσια τώρα αφήνουν μόνο τα 8θέσια. Επίσης και από την Νυμφαία δεν επιτρέπουν λεωφορεία. Πώς να αναπτύξεις έτσι τον τουρισμό στο τόπο σου; Δεν υπάρχει όραμα από τους πολιτικούς, δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν γίνονται τα αυτονόητα», τονίζει ένας νέος επιχειρηματίας που η επιχείρησή του είναι 50 χρόνων και ο ίδιος είναι η τρίτη γενιά που δραστηριοποιείται στην παραλία του Μυρωδάτου

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…