Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ανεβάζει ρυθμούς η Skoda Ξάνθη

Ανεβάζει ρυθμούς η Skoda Ξάνθη

0
skoda-simaia

Για τρεις ακόμη ημέρες θα παραμείνει στη βάση της κι έπειτα αναχωρεί για Βουλγαρία

Από την Ξάνθη στον Πανθρακικό ο Βάλτερ Μπαλούφο

Με διπλή προπόνηση συνέχισε και χθες το πρόγραμμα της η Skoda Ξάνθη που θα παραμείνει για τρεις ημέρες ακόμη στη βάση της, στο Αθλ. Κέντρο της ΠΑΕ στα Πηγάδια, κι έπειτα θα αναχωρήσει για το Πράβετς της Βουλγαρίας όπου θα συνεχίσει με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας (14-23 Ιουλίου).

Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συνέχισαν σε δυνατούς ρυθμούς με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αερόβιο τρέξιμο, ασκήσεις γυμναστηρίου αλλά και ασκήσεις με μπάλα με τους παίκτες στο τέλος της χθεσινής ημέρας να χωρίζονται σε υποομάδες για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις τακτικής.

Συντηρητικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χρήστος Καρυπίδης που ανέβασε πυρετό, ενώ με ατομικό συνέχισε ο Μιχάλης Ζαρόπουλος που αναρρώνει και βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας (στο τέλος της περσινής σεζόν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο).

Μοναδικός απών παραμένει ο Πέτρος Ορφανίδης που έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων (Κ-19) και χθες το βράδυ θα αντιμετώπιζε την Αυστρία στο «AEL Arena», στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του EURO U-19 που διεξάγεται στην Ελλάδα.

Στασιμότητα στο θέμα Γούτα

Ούτε χθες υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα του Γούτα και τη διαφαινόμενη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Μάλιστα χθες ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους» ο νέος προπονητής, Μάρκο Σίλβα, χωρίς όμως να προκύψει κάποια είδηση από τις δηλώσεις του στην επίσημη παρουσίαση. Στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού πάντως επιμένουν ότι ο Δημήτρης Γούτας είναι η μοναδική περίπτωση μεταγραφής που απομένει ανοιχτή από την εγχώρια αγορά και όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ που ασχολούνται με την ομάδα του Πειραιά, πολύ σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» ο 21χρονος αμυντικός της Skoda Ξάνθη.

Διάλεξαν νούμερα στις φανέλες

Τα νούμερα που θα έχουν στις φανέλες τους τη νέα σεζόν επέλεξαν οι τρεις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη συν οι τρεις «μικροί» που προωθήθηκαν από την Ομάδα Νέων.

Ο Λουίτζι Τσενάμο επέλεξε να φορά τον αριθμό 35, ο Τόμισλαβ Τόμιτς θα φορά τον αριθμό 25, ενώ ο Έλτον Ντα Σίλβα επέλεξε το 10. Από τους νέους που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα ο Οκάν Χατζητερζόγλου επέλεξε το νούμερο 6, ο Μανώλης Δεμένικος το 48, ενώ ο Βασίλης Φασίδης θα φορά το νούμερο 77.

Έτσι οι αριθμοί στις φανέλες των ποδοσφαιριστών (κι ενώ αναμένονται τρεις τουλάχιστον επιπλέον μεταγραφές) τη νέα σεζόν έχουν ως εξής:

1: Γκαραβέλης Αθανάσιος

4: Μπέρτος Μανώλης

5: Μπαξεβανίδης Δήμος

6: Χατζητερζόγλου Οκάν

7: Τριάδης Παναγιώτης

8: Γουάλας Φερνάντο

9: Σολτάνι Καρίμ

10: Έλτον Φιγκεϊρέδο Ντα Σίλβα

11: Λουσέρο Άντριαν

16: Βασιλακάκης Θεόδωρος

17: Παπαστεριανός Μανώλης

18: Κολλαράς Αριστοτέλης

21: Φλίσκας Κώστας

22: Πασχαλάκης Χρήστος

24: Ορφανίδης Πέτρος

25: Τόμιτς Τόμισλαβ

26: Ορφανίδης Λάζαρος

27: Νάκας Στέλιος

28: Γούτας Δημήτρης

30: Καπετάνος Παντελής

31: Λισγάρας Χρήστος

35: Τσενάμο Λουΐτζι

48: Δεμένικος Μανώλης

55: Καρυπίδης Χρήστος

77: Φασίδης Βασίλης

91: Ζαρόπουλος Μιχάλης

99: Ράνος Αντώνιος

Παραμένει… Θρακιώτης ο Βάλτερ Μπαλούφο

Παραμένει στη Θράκη ο Βάλτερ Μπαλούφο Φερνάντες που εκτός απροόπτου θα μετακομίσει από την Ξάνθη στην Κομοτηνή!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος Ισπανός συμφώνησε με τον Πανθρακικό και έτσι την επόμενη σεζόν θα φορά την φανέλα της ομάδας από τη γειτονική πόλη.

Ο Ίβηρας πρωτοήρθε στην Ελλάδα το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν για λογαριασμό της Ξάνθης, με την οποία έπαιξε σε 21 παιχνίδια (14 για το πρωτάθλημα, 7 για το κύπελλο). Είναι γεννημένος στις 14 Αυγούστου 1989 και έχει ύψος 1.84.

Από τη στιγμή που ο Πανθρακικός δεν εξασφάλισε άδεια για το νέο πρωτάθλημα, η μία μεταγραφή παίκτη άνω των 24 ετών θα είναι εκτός απροόπτου ο Ισπανός, καθώς αποτελεί εισήγηση του προπονητή του Πανθρακικού, επίσης Ισπανού, Ρόκα.

Ο Βάλτερ πριν την Ξάνθη είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Μπαρτσελόνα Β’, Χιμναστίκ, Βιντεότον, Λόκερεν κ.α.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…