Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σοβαρό τροχαίο με 11 τραυματίες και εγκλωβισμένους στον κόμβο της Εγνατίας στην ΣΕΒΑΘ

Σοβαρό τροχαίο με 11 τραυματίες και εγκλωβισμένους στον κόμβο της Εγνατίας στην ΣΕΒΑΘ

0
astynomia-ekab

Διακινητής που μετέφερε 8 μετανάστες συγκρούστηκε με ΙΧ στην προσπάθεια να διαφύγει την αστυνομία

Ανήλικα παιδιά μεταξύ των επιβαινόντων μεταναστών από την Συρία – Ασυνόδευτο 3χρονο μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην Θεσσαλονίκη

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμένους επιβάτες και τραυματίες σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Ξάνθη, στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στην ΣΕΒΑΘ. Στην έξοδο Αβδήρων της Εγνατίας οδού συγκρούστηκαν μετωπικά δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα μάρκας Skoda με πινακίδες Ξάνθης και ένα Opel Vectra με πινακίδες Βουλγαρίας. Το Ι.Χ. με τις πλαστές βουλγαρικές πινακίδες μετέφερε μη νόμιμους μετανάστες και κινούμενο προς Καβάλα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα λίγο πριν τις 8:00. Ο οδηγός του Opel, διακινητής των μεταναστών, αντιλήφθηκε πως τον ακολουθεί όχημα της Αστυνομίας και επιχείρησε να αποφύγει την σύλληψη, προσπαθώντας να κατέβει από την Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ, στον κόμβο για την είσοδο και όχι για την έξοδο. Στην προσπάθειά του αυτή συγκρούστηκε με Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι άνω των 70 ετών, κάτοικοι του δήμου Αβδήρων. Το Ι.Χ. των δύο Ξανθιωτών ανέβαινε τον δρόμο, με αποτέλεσμα από την μετωπική σύγκρουση να τραυματιστούν τόσο οι οδηγοί, όσο και οι επιβάτες των δύο οχημάτων.

Τον αντιλήφθηκαν σε μπλόκο της Αστυνομίας

Λίγη ώρα νωρίτερα, το όχημα με τις βουλγαρικές πινακίδες που οδηγούσε ο Σύριος διακινητής και μετέφερε οκτώ μετανάστες, επίσης από την Συρία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στην Αστυνομία, πέρασε τα διόδια του Ιάσμου. Στο ΣΤΕΚ (Σημεία Τακτικού Ελέγχου Κίνησης) που είχε στήσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς ότι το όχημα δεν μετέφερε μόνο τους τέσσερεις επιβάτες που ήταν εμφανείς, αλλά είχε πολύ μεγαλύτερο φορτίο. Αφού το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιήθηκε στην υπόδειξή τους, επιβιβάστηκαν στο περιπολικό, ακολουθώντας το ύποπτο όχημα. Όταν ο Σύριος οδηγός τους αντιλήφθηκε, προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό ατύχημα στην έξοδο της Εγνατίας. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, συνολικά, 11 τραυματίες, καθώς το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι μετανάστες ήταν γεμάτο και μάλιστα με αρκετά ανήλικα παιδιά. Μία εκ των επιβατών ήταν μητέρα που συνόδευε τα τρία ανήλικα παιδιά της, κάτω των δέκα ετών. Αντικρουόμενες οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι κάποια από τα παιδιά μεταφέρονταν στον χώρο των αποσκευών, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι στο πορτμπαγκάζ βρίσκονταν μόνον αποσκευές.

Εγκλωβίστηκαν δύο μετανάστες – Πολλαπλά δρομολόγια το ΕΚΑΒ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά, δύο πυροσβεστικά οχήματα και δύο ασθενοφόρα. Οι επτά πυροσβέστες ανέλαβαν να απεγκλωβίσουν δύο μετανάστες που βρίσκονταν στα πίσω καθίσματα με κατάγματα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, η μεταφορά των οποίων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί από τους τραυματιοφορείς. Σοβαρότερα είναι οι δύο οδηγοί και οι συνοδηγοί των οχημάτων (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), με την Ξανθιώτισσα συνοδηγό να νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική με θωρακικές κακώσεις. Όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ-9, Δημήτρης Καραφουλίδης, οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα μεταφέρθηκαν σε σχετικά καλή κατάσταση παρά την σφοδρότητα του ατυχήματος, αφού το δύο οχήματα καταστράφηκαν παντελώς.

Σοβαρές οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, κάθε ασθενοφόρο προβλέπεται να μεταφέρει έναν μόνο τραυματία, αλλά οι ιδιαίτερες συνθήκες του ατυχήματος και ο μεγάλος αριθμός τραυματιών, ανάγκασαν τα μέλη των δύο ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν περισσότερους από έναν και να πραγματοποιήσουν επανειλημμένα δρομολόγια προς το Νοσοκομείο Ξάνθης. Αναδείχθηκε έτσι, για ακόμη μια φορά, το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στο ΕΚΑΒ. Μάλιστα, το ένα από τα ανήλικα παιδιά που επέβαιναν στο όχημα, ένα ασυνόδευτο τρίχρονο, κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη, καθώς διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μία ολόκληρη πόλη έμεινε για μερικές ώρες με ένα μόνο ασθενοφόρο για έκτακτα περιστατικά, αφού πλέον δεν εξυπηρετούνται τακτικά ραντεβού και μεταφορά ηλικιωμένων που δεν διαθέτουν κάποιο μέσο.

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας

Για την αντιμετώπιση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, καθώς χρειάστηκε να αποκλειστεί για κάποια ώρα η επαρχιακή οδός και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας από τον παράδρομο της Εγνατίας και άλλες παρακαμπτήριες οδούς. Η Πυροσβεστική υπηρεσία φρόντισε για τον άμεσο καθαρισμό του οδοστρώματος, όπου χύθηκαν υγρά από τα δύο οχήματα, επικίνδυνα για την κυκλοφορία. Μάλιστα, από τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Καλαϊτζή, ελήφθη μέριμνα για την μεταφορά των μεταναστών, αφού αναρρώσουν, αλλά και την εξεύρεση ξενώνα για το τρίχρονο που βρίσκεται ασυνόδευτο στην Θεσσαλονίκη.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…