Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ξεκίνημα με φιλοδοξίες και στόχους

Skoda Ξάνθη: Ξεκίνημα με φιλοδοξίες και στόχους

0
skoda-agiasmos

Άρχισε χθες η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας

Πέντε επιπλέον μεταγραφές θα γίνουν μέχρι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος

Με στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει στο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας και κατ’ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη ενόψει της νέας σεζόν.

Η περσινή χρονιά που έκλεισε με θετικό τρόπο και τη συμμετοχή της ξανθιώτικης ομάδας στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, φαντάζει ως ο καλύτερος οδηγός και για φέτος, με τα μέλη του προπονητικού και ποδοσφαιρικού τμήματος να ελπίζουν σε μία ανάλογη πορεία φέτος στο θεσμό. Στο πρωτάθλημα, καθώς ακόμη δεν γίνονται πολλές κινήσεις από ομάδες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πως θα παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα της Super League οι αντίπαλοι της, η Skoda Ξάνθη κρατάει…μικρό καλάθι, προσδοκώντας να σημειώσει από νωρίς τα απαραίτητα θετικά αποτελέσματα ώστε να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία και από εκεί κι έπειτα να μπορέσει να διεκδικήσει ένα ¨πλασάρισμα¨ στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, κάτι που δεν κατάφερε για… λίγο στο περσινό πρωτάθλημα.

Ξεκίνημα με αγιασμό

Με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού ξεκίνησε το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας, με τα μέλη του ΔΣ, το τεχνικό επιτελείο και το προσωπικό της ΠΑΕ και φυσικά τους ποδοσφαιριστές να παρευρίσκονται στο μυστήριο. Την τέλεση του αγιασμού που έγινε στο γήπεδο των Πηγαδίων έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος στο τέλος μιλώντας προς τους παρευρισκομένους είπε: «Σήμερα αγιάζουμε τον χώρο αυτό, το γήπεδο, τον δικό σας αγωνιστικό στίβο και ταυτόχρονα όλους εσάς για να αρχίσει και να τελειώσει η σαιζόν χωρίς προβλήματα και με πολλές νίκες. Πέρσι μας κάνατε υπερήφανους με την παρουσία σας στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κι όλοι θέλουμε η νέα ποδοσφαιρική περίοδος να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για διάκριση. Σας εύχομαι καλό κουράγιο, καλή δύναμη κι επιτυχίες».

«Πρώτη» με αισιοδοξία

Λίγη ώρα αργότερα οι παράγοντες της ομάδας αποχώρησαν κι έτσι έμειναν το προπονητικό επιτελείο με τους ποδοσφαιριστές για να ξεκινήσουν σιγά – σιγά με το πρόγραμμα εκγύμνασης, το οποίο στο πρώτο μέρος θα περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις φυσικής κατάστασης αλλά και τακτικής. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα θα παραμείνει στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων για περίπου μία εβδομάδα κι έπειτα θα αναχωρήσει για το Πράβετς της Βουλγαρίας, για το βασικό στάδιο προετοιμασίας το διάστημα 13-24 Ιουλίου όπου θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με τις Τέουτα (βουλγάρικη), Γκαντζάσαρ (αλβανική) και Πλατανιά Χανίων που θα κάνει προετοιμασία στο ίδιο μέρος. Έπειτα η αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει με τη διεξαγωγή τεσσάρων ακόμη φιλικών και συγκεκριμένα:

1 Αυγούστου: Πανσερραϊκός – Skoda Ξάνθη

5 Αυγούστου: Βέροια – Skoda Ξάνθη

8 Αυγούστου: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής

14 Αυγούστου: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός

Δηλώσεις

Ρ. Λουτσέσκου: «Πέρσι απολαύσαμε τη σαιζόν και την εμπειρία του τελικού κυπέλλου. Έχουμε κίνητρο και για τη φετινή χρονιά. Υπήρξαν καλά παιχνίδια που παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και θα ήταν καλό να είχαμε όλους τους παίκτες που ήταν πέρσι στην ομάδα. Αλλά όπως συμβαίνει παντού, υπάρχουν και οι μετακινήσεις κι ελπίζω όλοι οι νέοι μας παίκτες να ενσωματωθούν γρήγορα. Στόχος μας είναι να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέσα από την απόδοσή μας και την αποτελεσματικότητα, να «χτίσουμε» μια ισχυρή νοοτροπία. Σε κάθε παιχνίδι όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, οφείλουμε να πιστεύουμε ότι τα πάντα εξαρτώνται από εμάς. Αυτές τις ημέρες συζητήσαμε αρκετά για τον τελικό κυπέλλου όπου είχαμε μία πολύ καλή παρουσία και δικαιούμασταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η εμπειρία αυτή είναι το κέρδος μας, καθώς υπήρξαν πολλοί παίκτες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλουμε να αποκτήσουμε μια ισχυρή νοοτροπία και σε κάθε αναμέτρηση να τα δίνουμε όλα. Όσον αφορά τους νέους ποδοσφαιριστέ είναι τρεις καλοί παίκτες και θέλουμε να μπουν γρήγορα στο στυλ παιχνιδιού μας και τη νοοτροπία της ομάδας. Υπάρχουν κι άλλες 6-7 εβδομάδες στις οποίες έχουμε τον χρόνο να ενισχυθούμε».

Λ. Τσενάμο: «Είμαι περήφανος που με επέλεξε η Skoda Ξάνθη. Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά στον κόσμο της ομάδας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φεύγει περήφανος από το γήπεδο μετά από κάθε μας παιχνίδι. Μία πορεία εφάμιλλη με την περσινή στο κύπελλο και η είσοδος στα play off του πρωταθλήματος, θεωρώ πως είναι δύο στόχοι στους οποίους μπορούμε να εστιάσουμε».

SKODA ΞΑΝΘΗ

Το «ρόστερ» για τη σεζόν 2015-16

Τερματοφύλακες

Τσενάμο Λουΐτζι

Γκαραβέλης Αθανάσιος

Δεμένικος Μανώλης

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Αμυντικοί

Γουάλας Φερνάντο

Γούτας Δημήτρης

Καρυπίδης Χρήστος

Κολλαράς Αριστοτέλης

Λισγάρας Χρήστος

Μπαξεβανίδης Δήμος

Μπέρτος Μανώλης

Χατζητερζόγλου Οκάν

Μέσοι

Έλτον Ντα Σίλβα

Λουσέρο Αντριάν

Τόμιτς Τόμισλαβ

Βασιλακάκης Θεόδωρος

Νάκας Στέλιος

Ορφανίδης Λάζαρος

Ορφανίδης Πέτρος

Παπαστεριανός Μανώλης

Πασχαλάκης Χρήστος

Τριάδης Παναγιώτης

Φλίσκας Κώστας

Επιθετικοί

Σολτάνι Καρίμ

Καπετάνος Παντελής

Ράνος Αντώνιος

Φασίδης Βασίλης

*Όπως δήλωσε ο Γ. Παπαδημητρίου θα γίνουν ακόμη πέντε μεταγραφές. Αυτες πιθανότατα θα αφορούν ένα αριστερό μπακ (πιθανότατα ο Αργεντινός Σοτέλο), ένα δεξί μπακ, ένας μεσοεπιθετικός (10άρι) και αν πουληθεί ο Γούτας θα αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός ως αντικαταστάτης κι ένας πλάγιος μέσος.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…