Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε έξαρση η αγορά παραθαλάσσιων οικοπέδων από Βουλγάρους

Σε έξαρση η αγορά παραθαλάσσιων οικοπέδων από Βουλγάρους

0
camping natura

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση κυρίως για λόγους παραθεριστικούς και όχι επενδυτικούς

Νεκρή η κτηματαγορά και το ενδιαφέρον από έλληνες αγοραστές παρότι έπεσαν στο μισό οι τιμές των ακινήτων

Μεγάλη ζήτηση για αγορά οικοπέδων σ’ όλη την παραλιακή ζώνη του νομού μας καταγράφεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Αγοραστές, οι γείτονές μας οι Βούλγαροι που ζητούν και ψάχνουν παντού να αγοράσουν οικόπεδα παραθαλάσσια αλλά και σπίτια ακόμη και στα χωριά Άβδηρα Μυρωδάτο. Ενδιαφέρονται κυρίως για οικόπεδα και σπίτια για ιδιόχρηση για παραθεριστικούς λόγους και όχι για επενδύσεις.  

Εμείς πουλάμε οι Βούλγαροι αγοράζουν….

Ανάλογη με την ζήτηση είναι και η προσφορά απ’ αυτούς που έχουν παραθαλάσσια οικόπεδα, δεδομένου ότι η ανεργία είναι μεγάλη, επενδύσεις δεν γίνονται και το αγροτικό εισόδημα δεν επαρκεί. Έτσι αυτοί που έχουν κάποιο παραθαλάσσιο οικόπεδο και δεδομένων των συνθηκών καταφεύγουν στην πώληση ενώ δεν εκλείπουν περιπτώσεις που κάτοικοι χωριών πουλάνε μέχρι και τα σπίτια τους! Είναι κάτι που συνηθίζεται σε καιρούς κρίσεις ιδιαίτερα δε όταν έχουν να πληρώσουν και ΕΝΦΙΑ!

Καμιά υπεραξία για την περιοχή

Η αναπτυξιακή υπεραξία όμως που προκαλεί μια ανταλλαγή γης για την περιοχή είναι υπό αμφισβήτηση καθώς το μόνο που γίνεται είναι να περνάει στα χέρια Βουλγάρων υπηκόων οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση θα κάνουν ένα σπίτι και θα έρχονται για παραθερισμό το καλοκαίρι. Μια «ανάπτυξη δηλαδή στο μοντέλο του οικισμού «Νέα Άβδηρα» ή του οικισμού του Μυρωδάτου που ουσιαστικά δεν πρόκειται για ανάπτυξη αφού δεν υπάρχουν επενδύσεις και υποδομές που να προσελκύσουν τουρίστες, παρά μόνο παραθεριστικές κατοικίες.

Στο μισό έπεσαν οι τιμές των ακινήτων

Τη ζήτηση αυτή για όλη την παραλιακή ζώνη του νομού επιβεβαιώνει ο κτηματομεσίτης κ. Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι είναι η μόνη ένδειξη ζωής στην «πεθαμένη» επί χρόνια κτηματαγορά: «Υπάρχει μια κινητικότητα για αγορά οικοπέδων από Βουλγάρους. Οι τιμές που ζητάνε οι πωλητές είναι σε κανονικά πλαίσια. Γενικά όμως η κτηματαγορά είναι σε μαύρα χάλια. Παρότι έχουν πέσει στο μισό οι τιμές των ακινήτων και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες δεν υπάρχει ενδιαφέρον από έλληνες αγοραστές. Δεν υπάρχουν μετρητά, δεν δίνονται δάνεια η κατάσταση είναι δραματική…», σημειώνει ο κ. Χατζηνικολάου.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πολεοδομία που βγαίνουν μόνο άδειες για συντήρηση κατοικιών αλλά και από τους συμβολαιογράφους που σπανίως πια κάνουν συμβόλαιο αγοραπωλησίας!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…