Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβίθια με νεράντζι και δεντρολίβανο στη γάστρα

Ρεβίθια με νεράντζι και δεντρολίβανο στη γάστρα

0
revithia-nerantzi

-1 κιλό ρεβίθια

-2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

-φλούδα από ένα νεράντζι

-2 φλιτζάνια χυμό από νεράντζια

-αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Εναλλακτικά τα βράζετε για 10 λεπτά σε νερό και τα αφήνετε εκτός φωτιάς να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 1 ώρα. Τα στραγγίζετε και τα βράζετε με φρέσκο νερό για 1 ώρα, προσθέτοντας στην κατσαρόλα και την φλούδα από το νεράντζι. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τις φλούδες από το νεράντζι και κρατάτε το νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό από το νεράντζι και το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο. Αφού τα ρεβίθια πάρουν μια βράση, τα μεταφέρετε στην γάστρα, σκεπάζετε με το καπάκι και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα ακόμη ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό καλό θα είναι να τα παρακολουθείτε συνέχεια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…