Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΚΤΕΛ Ξάνθης: Ελιγμός στον αυξημένο ΦΠΑ με bonus και προσφορές

ΚΤΕΛ Ξάνθης: Ελιγμός στον αυξημένο ΦΠΑ με bonus και προσφορές

0
ktel xanthis

Επιβλήθηκε ο ΦΠΑ 23% και στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ από τη Δευτέρα

Θ. Γεωργιάδης: «Φορτωθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια όλα τα διόδια, αλλά την αύξηση δεν μπορούμε να την απορροφήσουμε. Εισάγουμε ειδική κάρτα για προσφορές»

Και τις μεταφορές με το υπεραστικό ΚΤΕΛ πλήττει ο αυξημένος ΦΠΑ του 23% που εφαρμόζεται από τη Δευτέρα. Και στο ΚΤΕΛ Ξάνθης αυξήθηκε η τιμή των εισιτηρίων για όλες τις διαδρομές με την αντίστοιχη επιβάρυνση για κάθε ένα από αυτά. Ωστόσο, η διοίκηση του ΚΤΕΛ προετοιμάζει μια σειρά από δυνατότητες, προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες και να τους δώσει λύσεις, ειδικά για διαδρομές που επιλέγουν συχνά.

Κάρτα τύπου πιστωτικής για πόντους και προσφορές

Όπως ενημέρωσε το «Ε» ο πρόεδρος της εταιρίας «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης ΑΕ» Θέμης Γεωργιάδης ετοιμάζεται μία κάρτα που θα έχει το μέγεθος πιστωτικής και η οποία θα λειτουργεί για bonus και προσφορές, όπως για παράδειγμα ένα δωρεάν εισιτήριο για Θεσσαλονίκη μετά από τέσσερις αντίστοιχες διαδρομές. Προσφορές θα υπάρχουν και για τα ψηφιακά εισιτήρια που αγοράζονται μέσω της ιστοσελίδας του ΚΤΕΛ. Εκεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προωθούνται εκπτωτικά ή και δωρεάν εισιτήρια για διάφορες διαδρομές.

«Σταδιακά τα προηγούμενα χρόνια φορτωθήκαμε όλα τα διόδια στις διαδρομές Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Την αύξηση του ΦΠΑ δεν μπορούμε να την απορροφήσουμε», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ το 2006 το κόστος των διοδίων ήταν 14.000 €, το 2014 ήταν 120.000! Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι τα λεωφορεία είναι «οι καλύτεροι πελάτες των διοδίων», αφού δεν μπορούν να αποφύγουν τα διόδια σε αντίθεση με νταλίκες και φορτηγά.

Οι ζέστες έφεραν και την κίνηση στα δρομολόγια προς τις παραλίες

Όσον αφορά στα δρομολόγια των παραλιών, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης ανέφερε, ότι τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση της θερμοκρασίας ξεκίνησε η κίνηση, ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι ο άστατος καιρός του προηγούμενου διαστήματος σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια της χώρας και τα capital controls, οδήγησαν σε πολύ υποτονική κίνηση στην αρχή του καλοκαιριού.

Το άλλο «μέτωπο» του ΚΤΕΛ που αφορά στην πληρωμή των μαθητικών μεταφορών που ολοκληρώθηκαν για τη σχολική χρονιά, ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε ότι πληρώθηκαν μέχρι και το Μάρτιο και τα υπόλοιπα αναμένονται…

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …