Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Κατεδάφιση» της υπηρεσίας Δόμησης καταγγέλλουν οι Μηχανικοί-Μελετητές Ιδιωτικών Έργων

«Κατεδάφιση» της υπηρεσίας Δόμησης καταγγέλλουν οι Μηχανικοί-Μελετητές Ιδιωτικών Έργων

0
mixanikoi-empros

Αποδίδουν μομφές για κωλυσιεργία, μεγάλη καθυστέρηση στη μεταφορά του αρχείου οικοδομικών αδειών και συστηματική απομάκρυνση υπαλλήλων μηχανικών από τη Δόμηση

Καταθέτουν ερωτήματα στο δήμαρχο επί συγκεκριμένων ζητημάτων και αφήνουν πολλά… ερωτηματικά για τα όσα αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί στο δήμο Ξάνθης

Με επιστολή τους, που θέτουν και στη δημοσιότητα, επανέρχεται εκ νέου σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Ξάνθης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων νομού Ξάνθης, απευθυνόμενο στο δήμαρχο Ξάνθης, τον οποίο είχε ενημερώσει και πριν από τρεις μήνες για επιμέρους αλλά και συνολικές δυσκολίες που συναντώνται από τα μέλη του συλλόγου και πολίτες.

Με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος και λεπτομερείς αναφορές το ΔΣ του ΣΜΜΙΔΕ Ξάνθης καταγράφει τα προβλήματα που συναντώνται με αιχμές για την όλη λειτουργία που διέπει τις υπηρεσίες που τους απασχολούν, αλλά και μομφές για την στάση και την κωλυσιεργία του ίδιου του δημάρχου, σχετικά με δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

Επαναφέρουν προβλήματα που είχαν θέσει προ τριμήνου στο δήμαρχο

Όπως αναφέρουν εισαγωγικά στην επιστολή τους: «κ. Δήμαρχε, τρεις μήνες μετά από επίσημο έγγραφο του Σ.Μ.Μ.ΙΔ.Ε. Ν. Ξάνθης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (μέσω των υπεύθυνων αντιδημάρχων) αλλά και προς εσάς προσωπικά, κανένα θέμα δεν έχει επιλυθεί.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε τα εξής :

1) Ερίζουν ακόμα οι υπηρεσίες σας σχετικά με την αρμοδιότητά τους για τη διεκπεραίωση του αιτήματος δημότη που ζητά εδώ και έξι μήνες έγκριση υψομετρικής μελέτης οδού προκειμένου να εκδοθεί άδεια δόμησης.

2) Παρά την αρχική προσπάθεια για τη μεταφορά του αρχείου των οικοδομικών αδειών, που μας χαροποίησε, έχει σταματήσει αυτή η προσπάθεια εδώ και δυο μήνες και συνεχίζεται η απαράδεκτη αρχική κατάσταση.

3) Η συστηματική απομάκρυνση υπαλλήλων μηχανικών από την υπηρεσία δόμησης έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα λειτουργίας της υπηρεσίας χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια να επιλυθούν».

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση και… αιτιολόγηση

Ακόμη, τα μέλη της διοίκησης με δεδομένα, όπως υπογραμμίζουν, α) την οικονομική δυσπραγία, β) την κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νομό μας, γ) την κατακόρυφη πτώση υλοποίησης τεχνικών έργων στο δήμο μας και δ) την απουσία συνεργασίας του υπεύθυνου αντιδημάρχου με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δόμησης, που τόσα προβλήματα δημιουργεί παραθέτουν σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Δημαρχόπουλο και τον καλούν προ των ευθυνών του να αιτιολογήσει αποφάσεις, αλλά και να αναλάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, τον ρωτούν:

1) Είστε ικανοποιημένος από τη λειτουργία των αντιδημάρχων και των υπηρεσιών του δήμου; (συνεργασίας διεύθυνσης δόμησης με τεχνικές υπηρεσίες)

2) Πόσο χρόνο χρειάζεστε ακόμα για να διεκπεραιώσετε το αίτημα του δημότη σας; (έχουν περάσει ήδη έξι μήνες)

3) Πόσο χρόνο χρειάζεστε ακόμα για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά του αρχείου οικοδομικών αδειών; (α. έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τη μεταστέγαση της υπηρεσίας δόμησης και β. δε μπορεί να λειτουργήσει υπηρεσία δόμησης χωρίς αρχείο)

4) Έχουμε μπει στη θερινή περίοδο και οι υπάλληλοι θα αρχίσουν να ζητούν τις άδειες τους. Είστε διατεθειμένος να δώσετε λύση με υπαλλήλους που θα αναπληρώνουν τους αδειούχους ή η υπηρεσία δόμησης δεν θα λειτουργεί;

5) Στο τμήμα ελέγχου τοπογραφικών , μετά την αδικαιολόγητη μετακίνηση της κ. Τσάπου , έχει απομείνει μόνο μια υπάλληλος που είναι επιφορτισμένη, πέρα από τον έλεγχο τοπογραφικών διαγραμμάτων , και με αυτοψίες και υλοποιήσεις αιτημάτων χρήσεων γης για όλο το νομό Ξάνθης , με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στους έλεγχους που χρεώνονται στο συγκεκριμένο τμήμα. Δεν θα μπορούσαν άραγε να βοηθήσουν, όταν συγκεντρώνεται σημαντικός όγκος δουλειάς, οι δύο άλλοι τοπογράφοι που στελεχώνουν την υπηρεσία δόμησης, και ανήκουν σε διαφορετικό τμήμα;

6) Τοποθετήσατε, με απόφαση σας, την κ. Φάκα Όλγα προϊσταμένη του τμήματος Πολεοδομικών και Χωροταξικών Εφαρμογών στη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Ξάνθης. Η εν λόγω κυρία απομακρύνθηκε από την τότε πολεοδομία για συγκεκριμένους και πολύ σοβαρούς λόγους. Έχουν εκλείψει άραγε οι λόγοι αυτοί;

Τέλος, οι ίδιοι σχολιάζουν: «κανένας από τους συνεργάτες σας δεν σας έχει ενημερώσει; Προσθέτετε και άλλα προβλήματα σε μια ήδη προβληματική υπηρεσία! Κύριε Δήμαρχε περιμένουμε να μας απαντήσετε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…