Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νέο master plan για το χιονοδρομικό του Φαλακρού

Νέο master plan για το χιονοδρομικό του Φαλακρού

0
falokro 01-empros

Εν μέσω θέρους ο σχεδιασμός για την εξυγίανση και την βελτίωση της λειτουργικότητας του Χιονοδρομικού

Σύσκεψη του περιφερειάρχη κ. Γ. Παυλίδη στη Δράμα: «Ο σχεδιασμός μας είναι να το καταστήσουμε ανταγωνιστικό και βιώσιμο»

Εν μέσω θέρους τίθεται σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της περιφέρειας ΑΜΘ για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και λειτουργία του χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού Δράμας. Μια «πονεμένη» ιστορία που όμως ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης έχει σκοπό να την απεμπλέξει από τα «βαρίδιά» της και να καταστήσει το χιονοδρομικό κέντρο ανταγωνιστικό και βιώσιμο προκειμένου να προσδώσει υπεραξία στο χειμερινό τουρισμό στο νομό Δράμας και οικονομικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή καθιστώντας την περιφέρειά μας επιλέξιμη και για χειμερινό τουρισμό.

Παυλίδης: Ο σχεδιασμός μας είναι να καταστήσουμε το Κέντρο ανταγωνιστικό και βιώσιμο»

Για το σκοπό αυτό ο κ. Παυλίδης προήδρευσε σε σύσκεψη στην Δράμα με όλους τους εμπλεκομένους φορείς από τους οποίους ζήτησε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του Κέντρου καθώς και επικαιροποίηση του master plan που υπάρχει προκειμένου να γίνει ένας νέος σχεδιασμός. Μιλώντας στο «Ε» επεσήμανε πως: «Ο σχεδιασμός μας είναι να καταστήσουμε το Κέντρο ανταγωνιστικό και βιώσιμο, Να βελτιώσουμε την λειτουργία του και τις υποδομές του, Να δούμε όλα τα προαπαιτούμενα και να παρέμβουμε δίνοντας λύσεις στα προβλήματα. Το master plan της προηγούμενης διοίκησης είχε πολλά κενά και δεν είχε ένα στρατηγικό στόχο. Εμείς επιδιώκουμε την εξυγίανση και την μέγιστη λειτουργικότητα του χώρου. Σύντομα θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Δεν είμαστε διατιθεμένοι να ρίχνουμε λεφτά σε τρύπιο κουμπαρά …Θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας και θα προκηρύξουμε δημόσιο διαγωνισμό καλώντας ιδιώτες να επενδύσουν στο Κέντρο δίνοντας παράλληλα ώθηση στην οικονομία της περιοχής».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…