6 κολοκύθια μέτρια
8-10 κολοκυθοανθούς
500γρ. λιγκουίνι
100ml κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αβγών
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10 φέτες μπέικον καπνιστό
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Καθαρίζετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Αφαιρείτε τους στήμονες από τους ανθούς και, αφού τους ξεπλύνετε, τους κόβετε σε λωρίδες. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ρίχνετε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.
Βράζετε τα λιγκουίνι και, όταν τα σουρώσετε, κρατάτε μισό ποτήρι από το νερό που έβρασαν. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα κολοκύθια και το θυμάρι και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά. Όταν πάρουν ρόδινο χρώμα τα κολοκύθια ρίχνετε στο τηγάνι τα λιγκουίνι και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Γαρνίρετε με το θυμάρι και σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή.