Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανοίγει ο κομμένος δρόμος της Κεσσάνης

Ανοίγει ο κομμένος δρόμος της Κεσσάνης

0
dromos-kleistos3

Μπήκε εργολάβος μετά από καθυστέρηση 7 μηνών – Μέχρι το Σάββατο θα ανοίξει υπόσχεται ο Κ. Ζαγναφέρης

Εκποιούνται δημοτικά οικόπεδα στο Πόρτο Λάγος – Στο ¼ της αντικειμενικής τους αξίας -Προηγούνται οι άστεγοι κάτοικοι και οι πολύτεκνοι

Με μεγάλη καθυστέρηση που οφείλεται τόσο σε γραφειοκρατικούς λόγους αλλά και σε πολιτικούς ξεκινά το έργο αποκατάστασης του δρόμου της Κεσσάνης που κόπηκε στην μέση το χειμώνα όταν πλημμύρισε η περιοχή. Το έργο θα το υλοποιήσει η Π. Ε,. Ξάνθης που έχει εκπονήσει και τη σχετική μελέτη παρά το γεγονός ότι η μείζονα αντιπολίτευση στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας εξέφρασε αντίθετη άποψη επισημαίνοντας ότι είναι αρμοδιότητα του δήμου Αβδήρων με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο.

Απ’ την πλευρά του ο δήμος Αβδήρων δεν αναγνωρίζει αρμοδιότητά του για την εκτέλεση του έργου ρίχνοντας το μπαλάκι στην περιφέρεια ο ίδιος όμως εκποιεί δημοτικά ακίνητα στο Πόρτο Λάγος με κοινωνικά κριτήρια σε μια προσπάθεια να κάνει κοινωνική πολιτική και να αυξήσει τα έσοδά του.

7 μήνες κομμένος ο δρόμος – Τώρα μπαίνει εργολάβος

Με καθυστέρηση 7 μηνών ξεκινά το έργο αποκατάστασης του δρόμου. Όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Ζαγναγφέρης το έργο έχει δημοπρατηθεί και έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος. Δεσμεύεται δε ότι μέχρι το προσεχές Σάββατο θα υπάρξει η δυνατότητα κανονικής κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Όπως ανέφερε η καθυστέρηση οφείλεται στο μπλοκάρισμα του έργου από την αντιπολίτευση στην Οικονομική Επιτροπή αλλά και σε γραφειοκρατικούς λόγους. Το έργο περιλαμβάνει καινούργια γέφυρα και θα απαλλάξει την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή να κοπεί ο δρόμος κρίθηκε αναγκαία και πραγματοποιήθηκε από το δήμο Αβδήρων προκειμένου να απελευθερωθούν τα νερά και να μην πλημμυρίσει η Κεσσάνη. Έκτοτε ο δρόμος παρέμεινε κομμένος δημιουργώντας προβλήματα σους οδηγός που θέλουν να κατευθυνθούν από την Κεσσάνη και την γύρω περιοχή προς τις παραλίες του δήμου Αβδήρων.

Εκποιούνται δημοτικά οικόπεδα στο Πόρτο Λάγος

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ο δήμος σε μια προσπάθεια του να συγκρατήσει τον πληθυσμό του, παρέχει τη δυνατότητα με ένα προσιτό ποσό στους άστεγους να αποκτήσουν γη. Έτσι εκποιεί μερικά οικόπεδα στον οικισμό στο ¼ της αντικειμενικής τους αξίας. Έτσι ένας άστεγος θα μπορεί να γίνει ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου στο Πόρτο Λάγος με 5.000 ευρώ δίνοντας 1000 ευρώ το χρόνο για 5 χρόνια. Προηγούνται οι κάτοικοι της περιοχής και οι πολύτεκνοι.

Η απόφαση του δήμου Αβδήρων – Μέχρι 17 Αυγούστου οι αιτήσεις

«Το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθ. 171/2015 (ΑΔΑ: 7Γ04Ω6Γ-3Ι5) απόφασή του ομόφωνα ενέκρινε την εκποίηση των παρακάτω οικοπέδων στον Οικισμό Πόρτο Λάγος σε αστέγους και γενικά οικονομικώς αδύναμους κατοίκους και δημότες του Δήμου Αβδήρων, χωρίς δημοπρασία και με καταβολή μειωμένου τιμήματος σε πέντε ετήσιες δόσεις, προκειμένου να ανεγείρουν οικοδομή για την στέγασή τους:

στο Ο.Τ. 2 τα με αριθ. 7, 8, 9, 10, 11 και 12.

στο ΟΤ 3 τα με αριθ. 22, 28 και 29.

στο Ο.Τ. 19 τα με αριθ. 230 και 231.

στο Ο.Τ. 14 τα με αριθ. 145, 146, 147, 148, 149 και 150.

στο Ο.Τ. 17 τα με αριθ. 207 και 208.

στο Ο.Τ. 33 με αριθ. 405.

Όσοι από τους δημότες του Δήμου Αβδήρων καλύπτουν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλούνται να προσέλθουν στον Δήμο Αβδήρων (Γενισέα), στο Δημαρχείο, στο γραφείο πρωτοκόλλου, υποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά έως και την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015.

Τα σχετικά δικαιολογητικά και οι όροι – προϋποθέσεις περιλαμβάνονται αναλυτικά στην υπ. αριθμ. 13655/06-07-2015 Ανακοίνωση (ΑΔΑ: 73ΧΤΩ6Γ-Η2Λ) του Δημάρχου Αβδήρων (http://www.avdera.gr ).

Η διαδικασία, οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την εκποίηση των οικοπέδων χωρίς δημοπρασία περιλαμβάνονται αναλυτικά και στην υπ’ αριθ. 174/2015 (ΑΔΑ: Ω9Ν5Ω6Γ-ΧΘ0) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…