Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς σταγόνα νερό η μισή Ξάνθη τη Δευτέρα

Χωρίς σταγόνα νερό η μισή Ξάνθη τη Δευτέρα

0
vlavi deyax xatzistavrou

Λόγω σοβαρής βλάβης κεντρικού αγωγού – Αποκαταστάθηκε και δόθηκε νερό μετά από 7 ώρες

Εκτελούνται έργα της ΔΕΥΑΞ στην Μεσολογγίου – Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων

Χωρίς σταγόνα νερό έμεινε η μισή πόλη την Δευτέρα 6 Ιουλίου κατά ένα 7ωρο περίπου. Η λειψυδρία προκλήθηκε από σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να αποκαταστήσουν την βλάβη, γεγονός που επιτεύχθηκε τελικά και δόθηκε νερό γύρω στις 12.30 τα μεσάνυχτα ενώ η βλάβη έγινε αντιληπτή από τις 5.30 το απόγευμα οπότε και διακόπηκε η παροχή νερού.

Σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό

Η βλάβη έγινε αντιληπτή από τους περίοικους όταν αντιλήφθηκαν υπερχείλιση στην συμβολή των οδών Κανάρη και Δράμας. Πρόκειται για δύο οδούς από την κάτω πλευρά της οδού 28ης Οκτωβρίου. Απ’ εκεί διέρχεται ο κεντρικός αγωγός που κατεβαίνει από την Κυψέλη. Στο σημείο εκείνο όπως διαπίστωσε το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ υπήρχε ρήξη και επειδή ο αγωγός έχει μεγάλη διάμετρο και μεγάλη ροή νερού η διαρροή ήταν εμφανής και έγινε άμεσα αντιληπτή: «Ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση. Γι αυτό χρειάστηκε να δώσουν χέρι βοηθείας και η δεύτερη βάρδια εθελοντικά. Ευχαριστώ το προσωπικό των συνεργείων για την άμεση επέμβαση αλλά και την δουλειά και το φιλότιμο που επέδειξαν. Η αποκατάσταση μιας τέτοιας βλάβης στο χρόνο που έγινε ήταν ένα επίτευγμα» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σδρέβανος. Παράλληλα με το συνεργείο δούλευε αποφρακτικό της ΔΕΥΑΞ με συνεργείο καθάριζε φρεάτια σ’ όλες τις παρακείμενες οδούς όπως στην οδό Κλεμανσώ. Ο κ. Σδρέβανος ανέφερε ότι αυτές οι εργασίες είναι συχνές και γίνονται κατά τακτά διαστήματα για προληπτικούς λόγους με σκοπό να προλάβουν έμφραγμα στο δίκτυο ύδρευσης.

Εκτελούνται έργα της ΔΕΥΑΞ στην Μεσολογγίου – Αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων

Και μπορεί μεν η διαρροή στην συμβολή των οδών Κανάρη και Δράμας να ήταν εμφανής στην Μεσολογγίου όμως η διαρροή ήταν αφανής πάνω από μία εβδομάδα. Έγινε όμως αντιληπτή και για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΞ «άνοιξε» όλη την οδό προκειμένου να εξακριβώσει από πού γίνεται η διαρροή. Με την ευκαιρία δε αυτή αλλάζει και όλο το δίκτυο στην περιοχή αντικαθιστώντας τους αμιαντοσωλήνες με σωλήνες πολυαιθυλενίου που είναι τελευταίων προδιαγραφών και δεν ενοχοποιούνται για επικινδυνότητα όπως οι αμιαντοσωλήνες: «Με τις παρεμβάσεις μας προσπαθούμε να καταργήσουμε το παλιό δίκτυο που έχει αμιαντοσωλήνες με καινούργιες σωληνώσεις. Σιγά- σιγά θα το αντικαταστήσουμε όλο το παλιό δίκτυο που έχει αμιαντοσωλήνες με σωλήνες πολυαιθυλενίου, ένα υλικό χωρίς επικινδυνότητα» επισημαίνει ο κ. Σδρέβανος

Εργασιακή ειρήνη στην ΔΕΥΑΞ παρά την δικαστική διαμάχη

Για άριστη συνεργασία της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ με το προσωπικό των συνεργείων αλλά και με τις διοικητικές υπηρεσίες έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σδρέβανος. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση έχει γνωστοποιήσει ότι είναι υποχρεωμένη να ζητήσει αναίρεση της απόφασης του Εφετείου στον Άρειο Πάγο (το γνωστό θέμα με τις μισθολογικές διαφορές και τις περικοπές που υπέστησαν λόγω ενιαίου μισθολογίου). Ωστόσο αυτό – όπως αναφέρει ο κ. Σδρέβανος δεν στάθηκε ικανό να διαρρήξει τις σχέσεις των εργαζομένων με τη διοίκηση καθώς «οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν ότι η διοίκηση είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να προβείς σε αναίρεση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

600.000 ευρώ οι ανείσπρακτοι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΞ

Η κρίση «πλημμύρισε» με ανείσπρακτους λογαριασμούς την ΔΕΥΑΞ η οποία έχει να εισπράττει περί τα 600.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό είναι ανοιχτή σε διακανονισμούς με τους δημότες με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Να σημειώσουμε ότι και παλαιότερα η προηγούμενη διοίκηση έκανε διακανονισμούς με ρυθμίσεις των 40 δόσεων. Επίσης εφαρμόζει μια ελαστική πολιτική – όπως επισημαίνει ο κ. Σδεβανος και δεν κόβεται το νερό μετά από δύο τρίμηνα απλήρωτα όπως ορίζει η νομοθεσία δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…