Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Την έκλεψαν ενώ της πουλούσαν …προικιά!

Την έκλεψαν ενώ της πουλούσαν …προικιά!

0
klopi- ilikiomeni

Χειροπέδες σε δυο νεαρούς που έκλεψαν 2.500 ευρώ από 81χρονη στο Ν. ¨Ολβιο

Χρησιμοποίησαν την μέθοδο της απασχόλησης – Η Αστυνομία παρέχει συμβουλές στους ηλικιωμένους λόγω της συχνότητας του φαινομένου

«Βραχιόλια» πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Γενισέας της Α.Δ. Ξάνθης σε διο νεαρούς ηλικίας 25 και 24 ετών αφού σε έρευνα που διενήργησαν πρόεκυψαν στοιχεία που τους ενοχοποιούν ως δράστες της κλοπής σε βάρος ηλικιωμένης στο Ν. Όλβιο Ξάνθης

Ένας της πουλούσε άλλος την έκλεβε…

Όπως προέκυψε οι δυο νεαροί προφασιζόμενοι τους γυρολόγους εμπόρους στις 16 Ιουνίου το μεσημέρι επισκέφτηκαν το σπίτι της 81χρονης για να της πουλήσουν είδη προικός. Κι ενώ ο ένας την απασχολούσε ο άλλος …αλώνιζε στο σπίτι με αποτέλεσμα να της κλέψει 2.500 ευρώ. Αφού τέλειωσε η …αγοραπωλησία επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Πρόκειται για τη μέθοδο της απασχόλησης και οι εν λόγω δράστες – σύμφωνα με την αστυνομία – την έχουν εφαρμόσει και σ’ άλλες περιπτώσεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης   θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας Ξάνθης.

Συμβουλές προς ηλικιωμένους

Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής τέτοιων περιστατικών, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (www.hellenicpolice.gr/Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές) τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για υπερήλικες:

-Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.

-Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.

-Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.

-Μην επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν άτομα την ώρα που πραγματοποιείται συναλλαγές σε ΑΤΜ. Επίσης, μη δίνεται πληροφορίες για τον αριθμό ΡΙΝ ή για το λογαριασμό σας.

-Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…