Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στις 15 Ιουλίου η κλήρωση της Super League για τη σεζόν 2015-2016

Στις 15 Ιουλίου η κλήρωση της Super League για τη σεζόν 2015-2016

0
superleague-web

«Κλείστηκε» φιλικό Skoda Ξάνθη – Ηρακλής στις 08 Αυγούστου στα Πηγάδια

Έπεσαν οι υπογραφές και έρχεται ο Βραζιλιάνος Έλτον Ντα Σίλβα

Αν και στην ξανθιώτικη ΠΑΕ τηρούν «σιγή ιχθύος» για τις επόμενες κινήσεις, δημοσιεύματα από ΜΜΕ άλλων πόλεων της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό αποκαλύπτουν τον… προγραμματισμό της.

Στα μεταγραφικά, εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι ο Αργεντινός αμυντικός Γκιγιέρμο Σοτέλο θα φορέσει τη φανέλα της Ξάνθης για ένα χρόνο, καθώς ο προπονητής του παίκτη στην Ουρακάν δήλωσε επίσημα ότι ο Σοτέλο θα έρθει στην Ξάνθη για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού.

Ανάλογα δημοσιεύματα από την Κύπρο «στέλνουν» τον Μπερτράν Ρομπέρ στην Skoda Ξάνθη, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για την περίπτωση του Γάλλου μέσου.

Αντίστοιχα, από τα ΜΜΕ των Σερρών είχε αποκαλυφθεί ότι έχει κλειστεί φιλική αναμέτρηση για την 1η Αυγούστου ανάμεσα σε Πανσερραϊκό – Skoda Ξάνθη, με έδρα διεξαγωγής το γήπεδο της σερραϊκής ομάδας, ενώ χθες από το ρεπορτάζ του Ηρακλή προέκυψε ότι έχει «κλειστεί» φιλικό ανάμεσα σε Ξάνθη – Ηρακλή για τις 08 Αυγούστου, με έδρα τα Πηγάδια.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με Έλτον

Εκτός από τον Σοτέλο, ακόμη ένας «Λάτιν» παίκτης θα αποκτηθεί από τη Skoda Ξάνθη και συγκεκριμένα ο Βραζιλιάνος Έλτον Φιγκεϊρέδο Ντα Σίλβα. Ο 29χρονος Έλτον που από το 2013 αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές ομάδες, αρχικά για ενάμιση χρόνο την Ρουμανία και την Ντιναμό Βουκουρεστίου, οπού αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια πετυχαίνοντας και δύο γκολ κι έπειτα στον Απόλλωνα Λεμεσού, μετρώντας 3 εμφανίσεις, θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή, μετά τους Τόμιτς, Τσενάμο και Σοτέλο (αν ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Αργεντινού).

Ο αριστεροπόδαρος μέσος υπέγραψε τελικά συμβόλαιο με την Ξάνθη και όπως όλα δείχνουν θα είναι η τελευταία μεταγραφή της στον χώρο της μεσαίας γραμμής αντικαθιστώντας τον Κριστιάν Ομπόντο, καθώς για τη θέση των αμυντικών μέσων υπάρχουν και οι Τόμιτς, Φλίσκας και Βασιλακάκης.

Πάντως παράγοντας της Skoda Ξάνθη διαβεβαίωνε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει «μπαράζ» ανακοινώσεων, τόσο για τις μεταγραφές που θα γίνουν, όσο και για τη θερινή προετοιμασία αλλά και το ζήτημα με την κυκλοφορία των καρτών διαρκείας για τη νέα σεζόν.

Τον Ιούλιο η κλήρωση της Super League

Στα μέσα του προσεχούς μήνα θα γίνει η κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος της Super League κι έτσι οι 16 «μονομάχοι» θα μάθουν το πρόγραμμα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις πρώτες αγωνιστικές για τη νέα σεζόν. Μικρή λεπτομέρεια; Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι 16 ομάδες του νέου πρωταθλήματος καθώς εκκρεμεί η υπόθεση της Βέροιας, η οποία εμπλέκεται σε φερόμενο ως «χειραγωγημένο» παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό της χρονιάς 2013.

Εξάλλου ακόμη δεν έχει γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας (έγινε μόνο για τις πρώτες θέσεις ώστε να παίξουν κανονικά οι ομάδες στα πλέι – οφ) κάτι που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία της κλήρωσης θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και προκύψει το καλεντάρι της επόμενης σεζόν, η σέντρα για την οποία έχει οριστεί να γίνει το Σαβ/κο 22 και 23 Αυγούστου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα Super League 2015-16 είναι οι:

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Π.Α.Ο.Κ.

Αστέρας Τρίπολης

Ατρόμητος Αθηνών

ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός

Skoda Ξάνθη

Πλατανιάς

Κέρκυρα

ΑΕΛ Καλλονής

Πανθρακικός

Πανιώνιος

Βέροια*

ΑΕΚ

Ηρακλής

* Ανάλογα με την απόφαση για τη Βέροια, εάν τελικά υποβιβαστεί για την υπόθεση με τον φερόμενο ως «χειραγωγημένο» αγώνα, τη θέση της θα πάρει πιθανότατα ο Λεβαδειακός που είχε τερματίσει 15ος στην περσινή σεζόν.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …