Σχόλια 11/06/15

0
Ισχύει και για τον κ. Λουράντο το γνωστό: Μετά την απομάκρυνση από το Ταμείο (και την κάλπη) ουδέν λάθος αναγνωρίζεται….


Γιατί είναι κακό;
Πάντα υπήρχε η απορία γιατί κατακρίνεται η μετάβαση στο εξωτερικό νέων που θέλουν να εργαστούν εκεί, ν’ αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κάνουν τη δική τους δουλειά ή να ξεχωρίσουν στον Ακαδημαϊκό χώρο σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα.
Οι Έλληνες χιλιάδες χρόνια ήταν άνθρωποι που ταξίδευαν, δημιουργούσαν εκτός των ελληνικών συνόρων και ξεχώριζαν. Διακρίνονταν, έκαναν (και κάνουν και σήμερα) περιουσίες στο εξωτερικό. Εκτός της μικρής και μίζερης Ελλάδας. Όπου οι ορίζοντες είναι μικροί και δυστυχώς κομματικοποιημένοι και ελεγχόμενοι από τους μέτριους.
Γιατί λοιπόν είναι κακό που φεύγουν οι νέοι μας σε άλλες χώρες; Όπου ισχύει και εφαρμόζεται η αξιοκρατία, ο σεβασμός της προσωπικότητας και κυρίως, όπου οι ευκαιρίες είναι απείρως περισσότερες; Απ’ έξω δεν μας ήρθαν εκατοντάδες πολιτικοί, οικονομολόγοι, πανεπιστημιακοί;
Εξάλλου, η μικρή Ελλάδα, με τη συνεχή μεγάλη και εκτός λογικής παραγωγή πτυχιούχων πανεπιστημίων, πώς θα τους απορροφήσει όλους;
Η φυσική διέξοδος για τους ικανούς και τολμηρούς είναι το έξω και δεν είναι κακό.
«Ε»


Άναρχο παρκάρισμα

Δεν είναι τα αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου και όπως βολεύει τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό είναι γνωστό και δυστυχώς μόνιμο φαινόμενο στην πόλη μας που έχει παγιωθεί. Παράλληλα με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα όμως, έχουμε και μια άλλη κατηγορία άναρχου παρκαρίσματος και δη στο κέντρο της πόλης μας.
Το θέμα αφορά τα δίκυκλα. Τα οποία ναι μεν διευκολύνουν την μετακίνηση αυτών που τα χρησιμοποιούν, έχουν όμως μετατραπεί σε δυνάστες των πεζοδρομίων.
Είναι απαράδεκτη η εικόνα παρκαρισμένων δικύκλων, μικρών και μεγάλων, επάνω στα πεζοδρόμια. Κάπου μάλιστα είναι δεκάδες, προκαλώντας μια αλγεινή εικόνα υποβάθμισης και υπανάπτυξης.
Οπωσδήποτε ο Μητροπολιτικός δήμος οφείλει να πράξει τα δέοντα. Και να βάλει μια τάξη στο κέντρο, τουλάχιστον, της πόλης.
Επιτέλους και στα δίκυκλα ισχύουν κανόνες του Κ.Ο.Κ.
«Ε»


Υπάρχουν ευθύνες
Δεν γνωρίζουμε ποια εξέλιξη θα έχει η υπόθεση «Κάμπινγκ Μυρωδάτου» κι αν θα ξαναβγεί σε δημοπρασία όπως δήλωσε πηγή από το δήμο Αβδήρων.
Εκείνο που προφανώς δεν θα πρέπει να ξεχνούν κάποιοι, είναι ότι για να γίνει η νέα δημοπρασία κάποιοι ευθύνονται. Ευθύνες για λάθη, παραλείψεις ή σκοπιμότητες που προβλέπουν Νομικές κυρώσεις και επιπτώσεις. Διότι με ελαφρά τη καρδία δεν ακυρώνεις ένα διαγωνισμό για τον οποίο τόση συζήτηση έγινε. Και ούτε καλύπτονται οι υπηρεσιακές ευθύνες κάποιων με τη λογική της επαναπροκήρυξης.
Οφείλουν λοιπόν οι εμπλεκόμενοι, τόσο στο δήμο Αβδήρων όσο και στην Αποκεντρωμένη, να κάνουν ό,τι ο νόμος ορίζει και να μην υπερβούν τα νόμιμα. Διότι υπάρχουν Δικαστές στην Ξάνθη…
«Ε»


Σήκωσαν μπαϊράκι αγώνα
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο γνωστός κ. Λουράντος, αφού το έπαιξε για δύο χρόνια σοσιαλιστής, ξαναγύρισε στη γαλάζια παράταξη. Απ’ όπου είχε αποχωρήσει μετά από θητεία 17 χρόνων. Αιτία, πάντα, η πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από τα Σούπερ Μάρκετ.
Η ιστορία: Πριν τις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε τη θέση των φαρμακοποιών να μην πωλούν ΜΗΣΥΦΑ τα Μάρκετ. Να όμως που τώρα η κυβέρνηση ξέχασε τι υποστήριζε τότε και επανέφερε για εφαρμογή την πρόταση αυτή, οπότε σήκωσαν παντιέρα οι φαρμακοποιοί. Γι’ αυτό και το χθεσινό κλείσιμο των Φαρμακείων.
Τελικά, η ζωή παιγνίδια παίζει, με τη συνδρομή των κομμάτων. Που άλλα λένε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττουν ως κυβέρνηση.
«Ε»


Δροσερό
Πιλοτικές δράσεις
1.Άμεση επισιτιστική βοήθεια
2.Οικονομικά κίνητρα για όση το δυνατόν περισσότερη παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων
3.Ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων του πληθυσμού μέσω ΟΑΕΔ. Αυτά σαν πρώτο βήμα
VEN. KAR.


Μπλέξαμε για τα καλά…
Η χώρα έχει απομονωθεί. Χάνει και τους τελευταίους συμμάχους της όχι από ιδεοληψίες, όπως περίμεναν πολλοί, αλλά από την απίστευτη ανικανότητα και τις απύθμενες ανοησίες των κυβερνητικών στελεχών.
Τον τελευταίο φίλο και σύμμαχο που είχαμε στην Ευρώπη, τον Πρόεδρο της ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιουνκέρ, υπουργός της κυβέρνησης τον “έλουσε” χθες λέγοντας ότι “αγαπάει την Ελλάδα ως τουρίστας!”. Ο Λαφαζάνης επιμένει να… τους αφήσουμε όλους αυτούς και να πάμε στον… “Μόσκοβο”, ο Βούτσης επιμένει να πάμε σ’ εκλογές (για ν’ αλλάξει τι ακριβώς;), οι της αριστερής πλατφόρμας ζητάνε… διορισμούς στο δημόσιο και πρόσληψη στην ΕΡΤ των συγγενών “των νεκρών της παλιάς ΕΡΤ”(;), ο Φλαμπουράρης όταν δεν πίνει τις φραπεδιές του στα κανάλια, ξαπλάρει νωχελικά στα υπουργικά έδρανα του κοινοβουλίου, η Πρόεδρος Ζωή… ξέντυσε τους αστυνομικούς της Βουλής και… απαγόρευσε το κατούρημα στους συναδέλφους τους στα ΜΑΤ εντός της Βουλής “της”, ο Μπαλτάς ονειρεύεται την επιστροφή στο… Κρυφό Σχολειό, και ο ιδιότυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε την αίσθηση ότι το Μαξίμου είναι μια απέραντη… παιδική χαρά, διαψεύδοντας ότι ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον Γιουνκέρ, αλλά εκείνος δεν απάντησε, με το… ”επιχείρημα” πως “μπορεί να του τηλεφώνησε κάποιος συνεργάτης του πρωθυπουργού…”!
Μάλλον έχουμε μπλέξει για τα καλά….


Ένας «νέος» από το παρελθόν
Στο κλείσιμο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της Κ.Ε. Νίκος Ανδρουλάκης πήρε το λόγο για να συνοψίσει και να συνθέσει, όπως συμβαίνει συνήθως, τις προτάσεις των συνέδρων με τις εισηγήσεις που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή των κομματικών θέσεων. Αντί αυτού προέβη σε μια μακρά, πολωτική και διχαστική ομιλία, με επιθέσεις εναντίον όλων: Του Προέδρου Βενιζέλου, ο οποίος είχε αποχωρήσει αξιοπρεπώς λίγο πριν, παραιτούμενος από την Προεδρία του κόμματος, των προηγούμενων προέδρων, των υποψήφιων για την προεδρία, των πολιτικών επιλογών κατά την περίοδο της κρίσης, των κυβερνητικών συνεργασιών κλπ.
Το μόνο που δεν μας είπε ήταν για τις δικές του ευθύνες για την κατάσταση του κόμματος με την ανύπαρκτη παρουσία του πολιτικά και οργανωτικά σε όλη την Ελλάδα και όλα αυτά έχοντας ως «κλάκα» εκατοντάδες νεολαίους, που χωρίς να είναι σύνεδροι τον «αποθέωναν» με το κωμικοτραγικό πλέον σύνθημα «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό».
Είναι κρίμα που ένας νέος Γραμματέας, που τιμήθηκε και με την εκλογή του ως Ευρωβουλευτής, μας γύρισε 30 χρόνια πίσω, όταν αντίστοιχες «κλάκες» διοργάνωναν κάποιοι ανεγκέφαλοι νομίζοντας ότι στηρίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Τελικά το Συνέδριο ψήφισε διάταξη του Καταστατικού με την οποία επιβάλλεται το ασυμβίβαστο μεταξύ των ιδιοτήτων του Γραμματέα και του Ευρωβουλευτού, αφήνοντάς τον απερίσπαστο να απολαμβάνει την θέση (και τον μισθό) του Ευρωβουλευτή.
Γ.Λ.


Απαράδεκτος Καμμένος, εξαιρετικός Βενιζέλος
Με αγοραία φρασεολογία που αρμόζει σε χαμαιτυπείο κι όχι σε κοινοβούλιο απευθύνθηκε προς την αντιπολίτευση ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, δυναμιτίζοντας το μέχρι τότε πολιτισμένο κλίμα της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή.
Η χυδαία συμπεριφορά Καμμένου, που έκανε και τον πρωθυπουργό να σκύψει το κεφάλι από ντροπή, «διέλαθε» της κατά τ’ άλλα ευαίσθητης σε σεξιστικά σχόλια Προέδρου της βουλής, που για άλλη μια φορά στάθηκε κατώτατη των περιστάσεων καθώς επέπληξε τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν κι όχι τον υβριστή τους. Για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από το Σταύρο Θεοδωράκη ότι «έχει πρόβλημα με την άκρα δεξιά όρασή της». Για άλλη μια φορά πάντως η πρόεδρος δεν έχασε την ευκαιρία να προκαλέσει με τη μεροληπτική της στάση και τα ειρωνικά της σχόλια που δεν συνάδουν με το θεσμικό της ρόλο και τον κανονισμό της βουλής.
Σε αντιδιαστολή με τη χυδαιότητα Καμμένου ήταν η εξαιρετική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η τελευταία του ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ήταν κατά γενική ομολογία, η καλύτερή του μέχρι τώρα στη βουλή…
«Ε»


Ας συγχρονιστούμε λίγο
Τις τελευταίες μέρες το κέντρο της πόλης αποτέλεσε βάσανο για κάθε Ξανθιώτη που επιχειρούσε να το προσεγγίσει με αυτοκίνητο. Με κλειστές τις οδούς 28ης και Μιχ. Καραολή, η πόλη πραγματικά κόπηκε στα δυο (όχι ότι δεν ήταν και πριν). Ένα πρόβλημα που έχει κάνει την εμφάνισή του εσχάτως, ήρθε να προστεθεί στο ήδη υπάρχον κυκλοφοριακό κομφούζιο των ημερών. Με την εκτροπή της κίνησης σε συγκεκριμένους δρόμους ήταν λογικό να αυξηθεί η κίνηση σ’ αυτούς. Όταν όμως πέρα από τις μεγάλες σε μήκος ουρές που σχηματίζονται, έρχεσαι αντιμέτωπος και με απορριμματοφόρα οχήματα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, αλλά και εκνευριστικά. Θα πει κανείς: και πότε θα γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών; Σίγουρα όχι σε ώρες αιχμής, απαντούμε. Με την κίνηση να κορυφώνεται στις 8:30 με 9:00 το πρωί, όταν δηλαδή πολλοί συμπολίτες μας πηγαίνουν στις δουλειές και στα καταστήματά τους, δεν βγάζεις και τις ‘’σκουπιδιάρες’’ στον δρόμο εκείνη την ώρα. Η μέρα έχει πολλές ευτυχώς αρκετές ώρες που εξυπηρετούν, ιδίως τις βραδινές, όπως γίνεται και στα περισσότερα μέρη. Δεν ξέρουμε αν είναι ‘’γραμμή’’ της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου ή του αναδόχου που πραγματοποιεί την ανακύκλωση, πάντως το ωράριο που ακολουθεί το φορτηγό συλλογής των ανακυκλώσιμων προκαλεί στους οδηγούς πολλά νεύρα και καθυστέρηση.
Χ.Δ.


Εκπαιδευτικοί πρότυπα
Σε κάθε επάγγελμα, αλλά και κάθε τομέα της ζωής, υπάρχουν άνθρωποι που ανταποκρίνονται μέτρια, άλλοι που ανταποκρίνονται ελάχιστα και ευτυχώς και κάποιοι που ξεπερνούν τις προσδοκίες και τα τετριμμένα, ανάγοντας την δουλειά τους σε λειτούργημα. Δεκαπέντε από τους ανθρώπους-λειτουργούς της τελευταίας κατηγορίας θα τιμήσει σήμερα στις 11:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο λόγος είναι η απονομή βραβείων εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO για 15 δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για το έργο που επιτελούν σε ακριτικές περιοχές της χώρας. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας το γεγονός ότι ανάμεσα στους δεκαπέντε από ολόκληρη την χώρα βρίσκονται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο δύο δάσκαλοι από την Ξάνθη. Ο δάσκαλος του Δημοτικού σχολείου Μάνταινας, κ. Χριστόδουλος Παπαεμμανουήλ, και η δασκάλα του 2ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης, κα Ακάμπαλη Ελένη. Ο μεν πρώτος επιλέχθηκε ανάμεσα στους δέκα από όλη την χώρα που θα βραβευτούν με το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη θα παραλάβει την εύφημο μνεία για το έργο της. Φωτεινά παραδείγματα που δίνουν ελπίδα και κουράγιο σε όσους αγωνίζονται ακόμη για ένα καλύτερο κόσμο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…