Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα… ‘’Προεδρική’’ τιμή για την Ξάνθη

Νέα… ‘’Προεδρική’’ τιμή για την Ξάνθη

0
paulopoulos epimenidis aimodotes

Βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 18 αιμοδότες από την Ξάνθη για την προσφορά τους

ΠτΔ: «Η βράβευσή σας συνιστά εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους απερίφραστης αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς σας»

Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας Νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίματος, τίμησε την Κυριακή 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ανάμεσά στους 125 αιμοδότες από ολόκληρη την χώρα και 18 εθελοντές αιμοδότες από την Ξάνθη.

ΠτΔ: «Προσφέρετε στον συνάνθρωπο αντίδωρο ζωής»

pavlopoulos aimodotesΚατά τον χαιρετισμό του, ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, υπογράμμισε ότι η βράβευση των Αιμοδοτών αποτελεί εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους από την πλευρά της Πολιτείας. «Η βράβευσή σας συνιστά εκπλήρωση, εκ μέρους της Πολιτείας, στοιχειώδους χρέους απερίφραστης αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς σας. Προσφοράς στην κοινωνία, προσφοράς στον συνάνθρωπο, πρωτίστως, όμως, προσφοράς στον Άνθρωπο. Και αυτό γιατί η προσφορά σας σηματοδοτεί κορυφαίο παράδειγμα αλληλεγγύης. Αφού δίνοντας το αίμα σας, και μάλιστα με την ευγενή αντίληψη εκπλήρωσης αποστολής, προσφέρετε στον συνάνθρωπο αντίδωρο ζωής. Και μιας και η ζωή είναι θείο δώρο, το να την μοιράζεται κανείς με τον συνάνθρωπο, δίχως κανένα αντάλλαγμα, προσδίδει, εμπράκτως, στο αίσθημα της αλληλεγγύης το πιο γνήσιο νόημά του». «Να είσθε βέβαιες και βέβαιοι» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος, «ότι διαχρονικώς παρέχετε σ’ όλους μας, ανεξαιρέτως, ένα εμβληματικό παράδειγμα αλτρουισμού και ανθρωπισμού. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να το αντισταθμίσει, έστω και συμβολικώς».

Π. Κουρουμπλής: «Με το αίμα σας αποτυπώνετε την αξία της αλληλεγγύης»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι «οι εθελοντές αιμοδότες είναι οι πραγματικοί καταλύτες σε μια εποχή που το υπερτροφικό εγώ που κυριαρχεί, επιχειρεί να καταστρέψει κάθε έννοια αλληλεγγύης, να καταστήσει τον άνθρωπο ένα μοναχικό άτομο που να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και να μη νοιάζεται για το τι συμβαίνει δίπλα του». Ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε επίσης ότι η σημερινή πρωτοβουλία της Προεδρίας «ανοίγει ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο. Ένα μέτωπο μέσα από το οποίο θα πρέπει να προωθηθούν λειτουργίες που έχουν να κάνουν με τις αξίες του ανθρώπου» και πρόσθεσε ότι η προσωπική συμμετοχή του προέδρου της Δημοκρατίας στην προσπάθεια του υπουργείου σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθελοντική αιμοδοσία, με τη δωρεά οργάνων σώματος και με μια σειρά σχετικών θεμάτων που άπτονται της υγείας του ανθρώπου, θα είναι κρίσιμη, χρήσιμη και καθοριστική. Ο υπουργός Υγείας, συγχαίροντας τους Αιμοδότες, σημείωσε: «ό,τι πιο άξιο βγαίνει μέσα από την έννοια της αλληλεγγύης, αποτυπώνεται με την πράξη και τη συμπεριφορά των εθελοντών αιμοδοτών».

Ο κορυφαίος Θεσμός της χώρας βραβεύει την κορυφαία έκφραση αλληλεγγύης

Η βράβευση των πρωτοπόρων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην χώρα μας σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αποκτά εκ των πραγμάτων ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο κορυφαίος Θεσμός της χώρας, επιβραβεύει μια από τις κορυφαίες εκφράσεις της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προκειμένη περίπτωση την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. «Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή για όλους εκείνους που ευθύνονται για την σωτηρία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας το αίμα τους εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα».

Ποιοι βραβεύτηκαν από την Ξάνθη

Αρσενίου Στυλιανός του Παναγιώτη 73 μονάδες

Αλατζάς Ηλίας του Αλεξάνδρου 66 μονάδες

Παπαχρόνης Ιωάννης του Χαραλάμπους 58 μονάδες

Εποιμενίδης Σταμάτης του Ιωάννη 57 μονάδες

Χοτουμανίδης Αθανάσιος του Γεωργίου 57 μονάδες

Παληούρης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη 56 μονάδες

Παπαευστρατίου Γεώργιος του Δημητρίου 55 μονάδες

Σαμουηλίδης Δημοσθένης του Ιωάννη 55 μονάδες

Μπουγιουκλού Αλέξανδρος του Μεχμέτ 54 μονάδες

Γαλάνης Κωνσταντίνος του Δημητρίου 52 μονάδες

Μαυρολιός Ηλίας του Ευαγγέλου 52 μονάδες

Παναγιωτίδης Φίλιππος του Νικολάου 52 μονάδες

Γεωργακόπουλος Θεμιστοκλής του Βασιλείου 51 μονάδες

Καραμανλής Χρήστος του Στυλιανού 51 μονάδες

Χατζηπαναγιώτου Φίλιππος του Ευστρατίου 51 μονάδες

Λαζαρίδης Χρήστος του Θεολόγου 50 μονάδες

Μπάτζιος Ιωάννης του Αθανασίου 50 μονάδες

Νικολαΐδης Θεόδωρος του Ιωάννη 50 μονάδες

«Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη», γνωστοποιώντας ότι οι παραπάνω βραβευθέντες έχουν ήδη ξεπεράσει συνολικά τις εννιακόσιες ενενήντα (990) φιάλες αίματος, σημειώνει ότι «φωτεινή υπερδύναμη και καθοδηγητής μας είναι πάντα ο επίτιμος πρόεδρος Ελευθέριος Μαυρίδης με τις 125 μονάδες ‘’αγάπης’’. Όπως εξήγησε στο «Ε» ο πρόεδρος των Αιμοδοτών Ξάνθης, κ. Ιωάννης Παπαχρόνης: «Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το κυρίως νόημα της ημέρας αυτής είναι να ευχαριστήσει τους εθελοντές μη αμειβόμενους αιμοδότες για το δώρο της ζωής που προσφέρουν καθημερινά και για τις ζωές που σώζουν και να αυξήσει την επαγρύπνηση της ανάγκης για τακτική εθελοντική αιμοδοσία. Τέλος να διασφαλίσει την ποιότητα, την ασφάλεια και την διαθεσιμότητα του αίματος και των παραγώγων του για όλους τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη».

Η εθελοντική αιμοδοσία τρόπος ζωής πλέον στην Ξάνθη

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για το σύλλογο της ‘’Αγάπης’’ το ότι από την μικρή σε μέγεθος αλλά ‘’μεγάλη’’ σε προσφορά Ξάνθη μας βραβεύτηκαν δεκαοκτώ εθελοντές αιμοδότες στην συγκεκριμένη τελετή. Στην Ξάνθη μας πλέον θεωρούμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής και σκέψης, ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μεγάλη ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Ιδίως τα παιδιά μας μαθαίνουν να αιμοδοτούν και έρχονται σε πρώτη επαφή με την ιδέα αυτή μέσα από τα σχολεία τους όλο και πιο τακτικά μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. Για ακόμη μια φορά τονίζουμε πόσο περήφανοι είμαστε για τους νέους της περιοχής μας» τόνισε περιχαρής για την διάκριση ο κ. Παπαχρόνης.

Εξάλλου, όπως αναφέρει και το μότο του Συλλόγου: Το να ζητάς, είναι ανθρώπινο. Το να προσφέρεις, είναι θεϊκό…

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…