Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Γροθιά» στη διακίνηση ναρκωτικών στην ΑΜΘ

«Γροθιά» στη διακίνηση ναρκωτικών στην ΑΜΘ

0
astynomiko-amth

Η Αστυνομία εξάρθρωσε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην περιφέρειά μας και στην Θεσσαλονίκη – Συνελήφθηκαν 15 μέλη της οργάνωσης

45χρονος ο εγκέφαλος – Η δράση της χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2012. Αναζητούνται ακόμη 3 ενώ έγιναν πολλές προσαγωγές και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στην διακίνηση των ναρκωτικών και μια πολύ σημαντική επιτυχία στον αγώνα της καταπολέμησης κατάφερε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ. Συγκεκριμένα με μια ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15-6-2015 και την Τρίτη 16-6-2015, υπό το συντονισμό της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας, συνέλαβε εξαρθρώνοντας στην κυριολεξία μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σ’ όλη την περιφέρειά μας και στην Θεσσαλονίκη συλλαμβάνοντας 15 μέλη της από τα 18 που αποτελείται συνολικά!

Είχαν στήσει δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών σ’ όλη την ΑΜΘ –

Μεταξύ των συλληφθέντων που είναι όλοι τους έλληνες και μόνο ένας είναι Ρουμάνος είναι και ο 45χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης. Ειδικότερα, προέκυψε ότι προμηθευόταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης από πέντε ημεδαπούς, ηλικίας 25, 38, 41, 41 και 50 ετών, επίσης μέλη της οργάνωσης. Στη συνέχεια, ο 45χρονος είτε πουλούσε ο ίδιος τα ναρκωτικά σε διάφορους χρήστες, είτε τα διέθετε στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τα οποία με τη σειρά τους τα διακινούσαν στους χρήστες, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο οικονομικά οφέλη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που προέκυψαν απ’ την προανάκριση η οργάνωση δρούσε από τον Οκτώβριο του 1012 προμηθεύοντας με ναρκωτικά όλη την περιοχή μας. Η αναλυτική παρουσίαση της δράσης της οργάνωσης καθώς και της επιχείρησης σύλληψης πραγματοποιήθηκε από τον περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή κ . Μενεξίδη Νικόλαο σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Έγιναν προσαγωγές και άλλων 8 που κατηγορούνται ότι προμηθεύονται ναρκωτικά

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη 13 ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 68 ετών, που όμως – όπως προέκυψε – δεν ανήκουν στην οργάνωση αλλά, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της. Αυτοί κατηγορούνται για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αναβολικών και κυκλοφορία παραχαραγμένου χαρτονομίσματος. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης άλλους 8 ημεδαπούς, ηλικίας από 21 έως 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διότι, όπως προέκυψε, προμηθεύονταν και αυτοί ναρκωτικές ουσίες από την οργάνωση. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο της αστυνομίας η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, που συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων διακριβώθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης, ταυτοποιήθηκε η δράση των μελών της, ενώ διαπιστώθηκαν οι επιμέρους ρόλοι του καθενός και οι μεταξύ τους σχέσεις και διασυνδέσεις. Οι συλλήψεις που έγιναν αλλά και οι προσαγωγές προκάλεσαν θόρυβο, μιας και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και γνωστοί τοπικοί επιχειρηματίες.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά όπλα και μαχαίρια

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και σε σημεία απόκρυψης, στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

2.492,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

153,2 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

149 γραμμάρια μεθαδόνης

62,8 γραμμάρια κοκαΐνης

194 γραμμάρια άγνωστης λευκής ουσίας

171 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX και STEDON

5 φιαλίδια τεστοστερόνης

3,5 LSD

14 σύνεργα για χρήση ναρκωτικών

6 ζυγαριές

2 κυνηγετικά όπλα

2 σπρέι πιπεριού

8 μαχαίρια

3 σιδερογροθιές

2 γκλοπ

1 πιστόλι αερίου

1 φυσίγγιο των 9 mm

11 οχήματα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες

14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 1 tablet

17 κινητά τηλέφωνα

1 χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας

το χρηματικό ποσό των 2.920 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι την 24-1-2015, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, ο 45χρονος έθεσε πυρκαγιά σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

12 αφέθηκαν ελεύθεροι – 2 μη συλληφθέντες βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος Κομοτηνής» 12 αφέθηκαν ελεύθεροι και διερευνώνται τα πλημμελήματα, δύο μη συλληφθέντες βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη ο ένας δήλωσε παρόν ο άλλος αναζητείται και 16 είναι στην εισαγγελέα Κωνσταντίνα Μελισσάρη για την απαγγελία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα και πρόκειται να ζητήσουν 5νθήμερη προθεσμία για την απολογία τους που θα γίνει την άλλη εβδομάδα. Επίσης στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι ο δεύτερος όροφος του δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής έχει κλείσει στο κοινό και εκεί βρίσκονται αστυνομικοί, δικηγόροι, οι υπόδικοι κατηγορούμενοι και σε απόσταση γονείς και συγγενείς στους οποίους δεν επιτράπηκε η επικοινωνία.

Κατηγορούνται

Σε βάρος των 18 μελών (16 ημεδαποί άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 25 έως 50 ετών και ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης  

σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αναβολικών και εμπρησμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μπλόκαραν» 60 κροτίδες στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας

Εντοπίστηκαν σε έλεγχο σε ΙΧ   Συνελήφθη την παραμονή του Πάσχα στο Συνοριακό Σημείο …