Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συγχωνεύεται αλλά παραμένει και επεκτείνεται η ΡΟΔΟΠΗ στην Ξάνθη

Συγχωνεύεται αλλά παραμένει και επεκτείνεται η ΡΟΔΟΠΗ στην Ξάνθη

0
rodopi 001-empros

Ανακοινώθηκε η συγχώνευση των εταιρειών «ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε.» και «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.»

Σύντομα και χυμοί Ροδόπη και γιαούρτι με φρούτα – Διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων της και ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας

 

 

 

 

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η συγχώνευση των δύο εταιριών «Όλυμπος» και Ροδόπη» του ομίλου ΤΥΡΑΣ ιδιοκτησίας της οικογένειας Σαράντη σε μία. Συγκεκριμένα: Οι ανώνυμες εταιρείες “ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε.” και “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.”, γνωστοποίησαν ότι με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους, αποφάσισαν την συγχώνευσή τους και ενέκριναν την έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τους ισχύοντες νόμους διαδικασία.

Η Ροδόπη συγχωνεύεται με την Όλυμπος αλλά παραμένει στην Ξάνθη

Όπως ανέφερε στο «Ε» ο διευθυντής της Ροδόπης κ. Καλούτσας πρόκειται να δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία με την συγχώνευση των δύο εταιρειών αλλά η Ροδόπη όπως και ο Όλυμπος θα συνεχίσουν να έχουν τις μονάδες τους στην Ξάνθη και στην Λάρισα και όχι απλά δεν θα συρρικνωθούν αλλά θα διευρύνουν την παραγωγή τους και σε νέα προϊόντα. Όπως σημείωσε η Ροδόπη τώρα απασχολεί 92 άτομα και με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει νέα προϊόντα με το brand name της και κατά συνέπεια και νέες γραμμές παραγωγής θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Σύντομα και χυμοί Ροδόπη και γιαούρτι με φρούτα

Όμως αποκάλυψε ο κ. Καλούτσας σύντομα θα κυκλοφορήσουν χυμοί με το brand name της Ροδόπης όπως ήδη κυκλοφορούν από την Όλυμπος καθώς και γιαούρτια με διάφορα φρούτα. Να σημειώσουμε ότι ο Όμιλος εκτός από αυτές τις δύο Βιομηχανίες έχει εργοστάσια και στην Βουλγαρία και Ρουμανία ενώ παρά την κρίση καταγράφει κερδοφόρες χρήσεις. Σύμφωνα με την έκθεση ο τζίρος της Όλυμπος πέρυσι ανήλθε στο ποσό των 163,197 εκατ. ευρώ από 148,656 εκατ. ευρώ το 2013, με μείωση μεν του κόστους πωληθέντων, αλλά με ανάπτυξη νέων προϊόντων και εμπορευμάτων. Αυτό οδήγησε σε ανανέωση της προσφερόμενης γκάμας προϊόντων και σε αντίστοιχη ενίσχυση των μεριδίων αγοράς. Τα μικτά κέρδη της εταιρείας, ανήλθαν στο ποσό των 47,069 εκατ. ευρώ από 42,433 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση, 10.93%, ενώ τα EBITDA της εταιρείας, μειώθηκαν κατά 7,97% στα 15,750 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους υποχώρησαν στα 6,230 εκατ. ευρώ έναντι 7,199 εκατ. ευρώ που ήταν το 2013.

Σημαντική επιχειρηματική ενέργεια

Εκτιμάται πως η συγχώνευση Όλυμπος – Ροδόπη αποτελεί μία σημαντική επιχειρηματική ενέργεια που συνενώνει δύο από τις σημαντικές εταιρίες του κλάδου στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας σημαντικές συνέργιες σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο και βελτιώνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης για τη νέα εταιρεία με ευεργετικά αποτελέσματα για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής γάλακτος, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής μέσω νέων καινοτόμων προϊόντων και τη συνέχιση της θετικής συνεισφοράς στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και την προσφορά προστιθέμενης αξίας στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων. Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση των εταιρειών: «Η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία των παραγωγικών μονάδων στην Λάρισα και την Ξάνθη, ούτε και τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αντιθέτως θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στο καταναλωτικό κοινό, τους πελάτες, τους κτηνοτρόφους αλλά και γενικότερα την ελληνική οικονομία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …