Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μπουρλότο» στο δημοτικό συμβούλιο

«Μπουρλότο» στο δημοτικό συμβούλιο

0
dimotiko joun15

«Σόδομα και Γόμορρα» για τους οίκους ανοχής! Με την πλάτη στο τοίχο ο δήμαρχος για την υπόθεση Αγκόρτσα – «Κεραυνοί από τον Μπενη

Πυρ ομαδόν κατά του Φερντούν για τις δηλώσεις του περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας – Τον άδειασε ο δήμαρχος

«Αρένα» θύμιζε το δημοτικό συμβούλιο κατά την διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασής του την Τετάρτη 10 Ιουνίου. Οι «μονομαχίες» ξεκίνησαν με «αιχμή του δόρατος» την γνωστή υπόθεση Αγκόρτσα με τον επικεφαλής της Δ.Π. «Συμμετέχω» να «σφυροκοπά» τον δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο, ο οποίος στο προηγούμενο συμβούλιο, στο οποίο έθεσε και πάλι το θέμα κάλυψε τον αντιδήμαρχό του αναφορικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίστηκε με την «μονομαχία» για τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Φερντούν περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, οι οποίες και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από Ανταμπούφη – Κολλάρο και προκάλεσαν έντονη λογομαχία μεταξύ δημάρχου , Μπένη, Φερντούν έως του σημείου να διακοπεί η συζήτηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όμως αυτό δεν έγινε και εκ νέου «άναψαν» και πάλι «τα αίματα» στο θέμα για την χωροθέτηση των οίκων ανοχής με τους Πούλιο – Ξυνίδη να εξακοντίζουν βέλη κατά του δημάρχου και της αρμόδιας υπηρεσίας κατηγορώντας κωλυσιεργία στην έκδοση αδείας σ’ ένα επιχειρηματία και εμπλέκοντας δημοτικό σύμβουλο – χωρίς να τον κατονομάζουν – με αιχμές για το ρόλο του στην υπόθεση. Το δημοτικό συμβούλιο διεκόπη εκ νέου για να διαβουλευτεί ο δήμαρχος με την νομική υπηρεσία και τέλος η συνεδρίαση έκλεισε με νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ Ξυνίδη – Λύρατζη για την Αναπτυξιακή με αφορμή το ορισμό εκπροσώπων για την γενική συνέλευση των μετόχων. Σε πιο ήπιους τόνους κινήθηκε η συζήτηση στο σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την επανασύσταση ή μη της δημοτικής αστυνομίας για το οποίο δεν επήλθε συμφωνία αλλά το σώμα πήρε μια ιστορική απόφαση για μη επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας κατά πλειοψηφία! (Αναλυτικά στη σελ. ).

«Κεραυνοί» Μπένη κατά Δημαρχόπουλου: «Είπατε ψέματα κ. Δήμαρχε»!

«Δεν άφησε να πέσει κάτω» η υπόθεση Αγκόρτσα ο κ. Μπένης καθώς προφανώς δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις ούτε του κ. Αγκόρτσα ούτε του δημάρχου στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και επανήλθε δριμύτερος και καλύτερα προετοιμασμένος αφού παρουσίασε έγγραφο του δήμου Μύκης που πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει καταβάλει μόνο μικροποσά για διάφορες δοσοληψίες και κατηγόρησε το Δήμαρχο ότι είπε ψέματα στο προηγούμενο συμβούλιο: «“Ρώτησα για τον Αγκόρτσα και μου είπατε ότι πληρώνει τα πάντα στον Δήμο Μύκης. Είπατε ψέματα” είπε ο κ. Μπένης απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο ο οποίος του απάντησε “Σταματήστε να παίζετε θέατρο, το θέατρο του παραλόγου που παίζετε εδώ και 5 χρόνια κ. Μπένη» ζητώντας του να ανακαλέσει:
«Ό,τι απαντήσεις ήταν να δώσω στον κύριο Μπένη τις έχω δώσει ήδη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Αν υπάρχει κάποιο άλλο ερώτημα, να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν υπάρχει κάτι άλλο ας απαντήσει ο κύριος Αγκόρτζας. Δεν θα απολογηθώ ούτε για τον κ. Αγκόρτζα, ούτε για κανένα άλλο, ούτε για σας» » είπε ο Δήμαρχος.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Αγκόρτσας απουσίαζε από την συνεδρίαση. Επί του θέματος λίγο αργότερα ο επικεφαλής της Δ.Π. «Νέα Εποχή» κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης κατέθεσε ένα χάρτη με τα όρια του δήμου Ξάνθης για να εξακριβώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες αν η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η όχι στο δήμο Ξάνθης και ζήτησε να ληφθεί υπόψη επισημαίνοντας ότι το θέμα είναι σοβαρό γιατί ο δήμος χάνει χρήματα.

Πυρ ομαδόν κατά του Φερντούν – Τον άδειασε ο δήμαρχος

«Κόκκινο πανί» για τον Νίκο Ανταμπούφη οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Φερντούν όπου φέρεται να συμφωνεί με την ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας ώστε να είναι πιο ευέλικτη και να κάνει προλήψεις προσωπικού. Ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε το λόγο από τον δήμαρχο ζητώντας να πληροφορηθεί αν είναι στις προθέσεις του μια τέτοια ενέργεια και γι αυτό ο αντιδήμαρχος λειτούργησε σαν προάγγελος αυτών. Ο δήμαρχος του απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και ότι ο αντιδήμαρχος εξέφρασε την προσωπική του άποψη και όχι την άποψη του δήμου. Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Φερντούν ο οποίος επέμεινε επίσης ότι εξέφρασε την προσωπική του άποψη αλλά χωρίς να εξηγεί επακριβώς και πολύ περισσότερο να πείθει τον κ. Ανταμπούφη γιατί διαφοροποιείται από τη θέση του δημάρχου, γεγονός που πυροδότησε την κόντρα, η οποία επεκτάθηκε και στον κ. Μπένη ο οποίος έβαλε κατά του κ. Φερντούν. Ο καυγάς άναψε για τα γερά ο δήμαρχος σηκώθηκε από τη θέση του και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δρεμσίδης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση , εν μέσω μύδρων που εξαπολύονταν εκατέρωθεν! Μετά από διάλλειμα λίγων λεπτών η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον δήμαρχο να τονίζει ρητά και κατηγορηματικά και με επιπληκτικό τόνο προς τους αντιδημάρχους του: «Ο όποιος Αντιδήμαρχος δεν μπορεί να εκφράζει εκ της θέσεως που κατέχει προσωπικές απόψεις”! Ζήτησε δε να ανακληθούν όλες οι εκφράσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του καυγά για όσους κατείχαν τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Καυγάς με «πάθος» για τους οίκους ανοχής!

Παρότι το θέμα αφορούσε την χωροθέτηση των οίκων ανοχής και είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας και επί της ουσίας εκτός του κ. Κολλάρου κανείς άλλος δεν εξέφρασε την αντίθεσή του , ωστόσο η συζήτηση εξετράπη σε άλλους …ατραπούς με αφορμή μια περίπτωση επιχειρηματία οίκου ανοχής στην δυτική είσοδο της πόλης που περιμένει να πάρει άδεια λειτουργίας εδώ και 5 μήνες. Το θέμα υπό μορφή καταγγελίας προς την συγκεκριμένη υπηρεσία έφεραν ο κ. Πούλιος και ο κ. Ξυνίδης οι οποίοι και ζήτησαν εξηγήσεις πρώτα από τον υπηρεσιακό παράγοντα και από τον δήμαρχο καταγγέλλοντας κωλυσιεργία της υπηρεσίας με ανάμειξη μάλιστα δημοτικού συμβούλου αφήνοντας υπόνοιες ότι ο εν λόγω σύμβουλος εξυπηρετεί τα συμφέροντα ανταγωνιστή επιχειρηματία. Ο κ. Ξυνίδης επιπλέον ζήτησε διευκρινίσεις για το τι θα γίνουν οι άδειες των καταστημάτων που βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης και με ποια κριτήρια θα εξεταστούν. Ο δήμαρχος έδειχνε προβληματισμένος και ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης ώστε να ζητήσει την γνώμη της νομικής υπηρεσίας ενώ ο κ. Πούλιος ζητούσε αναβολή του θέματος ώστε να επανεξεταστεί και η συγκεκριμένη περίπτωση. Στη διάρκεια του διαλείμματος σ’ όλα τα πηγαδάκια κυριαρχούσε το θέμα του δημοτικού συμβούλου και δεν έλειπαν τα χιουμοριστικά σχόλια. Μετά από την ολιγόλεπτη διακοπή ο δήμαρχος ανέγνωσε στο σώμα μια νέα παράγραφο που προστέθηκε στην κανονιστική για τους οίκους ανοχής, σύμφωνα με την οποία όσες αιτήσεις κατατέθηκαν πριν την κανονιστική πράξη θα εξεταστούν με βάση όσα όριζε το προηγούμενο πλαίσιο υπό την προϋπόθεση να καταθέσουν τα δικαιολογητικά σε διάστημα 1 μηνός. Ο κ. Κολλάρος διαφοροποιήθηκε προβάλλοντας τις ενστάσεις του για τον αριθμό των αδειών (7) και επισημαίνοντας ότι είναι πολλές για το δήμο. Επίσης ο δήμαρχος ζήτησε να προστεθεί ως όρος η εξαίρεση των ιστορικών και παραδοσιακών οικισμών όπως η Π. Πόλη ή περιοχές της Σταυρούπολης από την κανονιστική.

«Έλυσαν το ζωνάρι» Ξυνίδης – Λύρατζης για την Αναπτυξιακή

Τελευταία πράξη στην «αρένα» το θέμα του ορισμού εκπροσώπου και αναπληρωτού για την γενική συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής με την εξουσιοδότηση να αποφασιστεί η λύση και η εκκαθάριση της εταιρείας. Αφορμή δόθηκε από την τοποθέτηση του κ. Ξυνίδη ο οποίος ανέφερε ότι διακινείται μια φημολογία ότι γίνονται προσπάθειες αναβίωσης της εταιρείας και ότι αν αυτά αληθεύουν οφείλει να γνωρίζει ο δήμαρχος ότι η ζημιά για το δήμο θα είναι τεράστια καθώς τα χρέη της αναπτυξιακής έχουν ξεπεράσει τα 1.6 εκ. ευρώ και ότι είναι μονόδρομος η λύση και η εκκαθάριση της εταιρείας ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν . Το λόγο πήρε ο κ. Λύρατζης προβάλλοντας ένσταση στα λεγόμενα του κ. Ξυνίδη για το χρέη της εταιρείας και οι τόνοι υψώθηκαν. Τελικά ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι είναι εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν για την λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας και όχι για το μέλλον της και αν συμφωνηθεί στην συνέλευση να ορίσουν εκκαθαριστές. Ως εκπρόσωποι ορίστηκαν ο κ. Λομβαρδέας και αναπληρωτής ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…