Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπ’ όψιν Σγουρίδη όλα τα αγροτικά θέματα του νομού

Υπ’ όψιν Σγουρίδη όλα τα αγροτικά θέματα του νομού

0
Sgouridis 8-empros

Μαραθώνια σύσκεψη του υφυπουργού Εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και τους δημάρχους

Του ζήτησαν χρηματοδότηση σε έργα τους. Θετικός για ένα κοινό κυνοκομείο για όλο το νομό

Μαραθώνια σύσκεψη είχε ο Ξανθιώτης υφυπουργός Γεωργίας κ. Παναγιώτης Σγουρίδης με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρης και τους δημάρχους Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο, Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη, Μύκης κ. Καπζά. Το δήμαρχο Τοπείρου κ. Μίχογλου εκπροσώπησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελένη Πολυχρονιάδου. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Μαΐου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη διήρκησε από τις 9 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και αφορούσε όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του υφυπουργού. Ο κ. Σγουρίδης είχε επίσης σύσκεψη και μα υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Ξάνθης

Επί τάπητος όλα τα προβλήματα στα αγροτικά θέματα του νομού

Ο κ.Σγουρίδης βρέθηκε στην Ξάνθη το τριήμερο και ζήτησε να ενημερωθεί για όλα τα θέματα του νομού μας ώστε να τα ιεραρχήσει και να προωθήσει λύσεις «είτε άμεσες αν είναι δυνατόν είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις», όπως χαρακτηριστικά δεσμεύτηκε. Μεταξύ άλλων δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νομού και αφορά στις αδειοδοτήσεις των καταστροφικών μονάδων. Ο κ. Σγουρίδης αναγνωρίζοντας το πρόβλημα δεσμεύτηκε να δώσει σε πρώτη φάση παράταση 6 μηνών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με νομοθετική ρύθμιση. Επίσης εξετάστηκαν τα ζητήματα των ασθενειών (καταρροϊκός πυρετός) ενώ σ’ ότι αφορά τα γεωργικά θέματα οι αποζημιώσεις στους πλημμυρόπληκτους δήμους Τοπείρου – Αβδήρων αλλά και στο δήμο Μύκης από την κακοκαιρία. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούσαν τις επιδοτήσεις και την καθυστέρηση καταβολής που παρατηρείτε, το θέμα των υποδομών που αφορούν αγροτικούς δρόμους και πως μπορούν να εξασφαλιστούν εντάξεις έργων μέσα από τις δυνατότητες που δίνει το νέο ΕΣΠΑ και γενικώς επισημάνθηκαν όλα τα ζέοντα αγροτικά ζητήματα του νομού μας για τα οποία ο κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις.

Θετικός ο Σγουρίδης για ένα κοινό κυνοκομείο για όλο το νομό

Το κοινό πρόβλημα με τα αδέσποτα τέθηκε επίσης σε γνώση του κ. Σγουρίδη. Συγκεκριμένα η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι από τον δήμαρχο Μύκης ήταν να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο νομού το θέμα με ένα κοινό κυνοκομείο και ζήτησε από τον κ. Σγουρίδη αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Ο κ. Σγουρίδης το είδε θετικά και είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει χρηματοδότηση. Επίσης τέθηκε το θέμα της οριοθέτησης και επέκτασης των ορίων των οικισμών και οι εξελίξεις στους αναδασμούς. Συζητήθηκε το θέμα με τα βοσκοτόπια και το πρόβλημα με την εξισωτική και την ενιαία ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους όπως και οι επιδοτήσεις για τον καπνό σε σχέση με την νέα ΚΑΠ. Ειδικότερα ο δήμαρχος Μύκης έθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της κακοκαιρίας και των κατολισθήσεων και του παρέδωσε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάστασή τους ζητώντας να βοηθήσει να βρεθεί χρηματοδότηση. Επίσης του γνωστοποίησε ότι στο δήμο Μύκης δεν έχει ξεκινήσει το Κτηματολόγιο και υπάρχει πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες λόγω έλλειψης συμβολαίων. Γενικότερα έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση που στόχο είχε την ενημέρωση του υφυπουργού.

Μαριάνα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…