Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Xanthifood.gr: Όλα για την εστίαση στο νομό μας

Xanthifood.gr: Όλα για την εστίαση στο νομό μας

0
internet 10

Δωρεάν διαφήμιση για τα εστιατόρια του νομού – Μια πρωτοβουλία του σωματείου υγειονομικού ενδιαφέροντος Ξάνθης

Ανοιχτή πρόσκληση για καταχώριση των μελών – Ένας κλάδος που αντέχει στην κρίση – Ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

Δωρεάν διαδικτυακή προβολή στα μέλη του και όχι μόνο τα εγγεγραμμένα είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει το σωματείο υγειονομικού ενδιαφέροντος Ξάνθης παρέχοντας την ευκαιρία να διαφημίσουν τα καταστήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Έτσι δημιούργησαν έναν ιστότοπο: Xanthifood.gr και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση να εγγραφούν τελείως δωρεάν. Η χρήση του internet είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη και η διαφήμιση μέσω του ιστότοπου θα πιάσει …τόπο ευελπιστούν οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας πρόεδρος και γραμματέας του σωματείου κ. Δημήτρης Καραπαναγιωτίδης και Μαίρη Τσιακίρογλου.

Δωρεάν διαφήμιση για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νομού

Όπως επισημαίνει η γραμματέας του σωματείου κα Τσιακίρογλου στην ιστοσελίδα θα αναγράφεται η επωνυμία και τα στοιχεία της, το ωράριο λειτουργίας καθώς επίσης και ο τιμοκατάλογος με το μενού της και θα συνοδεύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το σωματείο μ’ αυτό τον τρόπο επιχειρεί και μια καταγραφή των μελών του σ’ όλο το νομό αλλά και μια διεύρυνση της δύναμης του σωματείου ένα στοιχείο που είναι χρήσιμο για την καλύτερη προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου από το συνδικαλιστικό του όργανο. Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του σωματείου κ. Καραπαναγιωτίδης Δημήτρης η εγγραφή δεν κοστίζει καθώς δεν υπάρχει συνδρομή ούτε το σωματείο χειρίζεται χρήματα των μελών και κατά συνέπεια το μόνο που προσπαθεί είναι η προώθηση των αιτημάτων του κλάδου και η διαδικτυακή προβολή είναι μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης πρόσθεσε επίσης ότι στην ιστοσελίδα θα υπάρχουν links και ο πελάτης θα μπορεί να κάνει παραγγελίες και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους εστιάτορες να διευρύνουν τον κύκλο των πελατών τους.  

Εστίαση: Ένας κλάδος που αντέχει στην κρίση – Ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ

Όπως αναφέρουν τόσο ο κ. Καραπαναγιωτίδης όσο και η κα Τσιακίρογλου η εστίαση είναι ένας κλάδος που άντεξε και αντέχει στην οικονομική κρίση. Κι αυτό γιατί ο έλληνας στην φτώχεια θέλει καλοπέραση και καλό φαγητό και τα εστιατόρια της Ξάνθης ξέρουν απ’ αυτό: «Στην Ξάνθη έχουμε ποιοτική γαστρονομία, προσφέρουμε ποιοτικό φαγητό σε μεγάλη ποικιλία. Αυτό μας το αναγνωρίζουν όλοι οι ξένοι. Είναι ένα πλεονέκτημα που πρέπει να το κρατήσουμε και να το αναδείξουμε. Η κρίση μας επηρέασε αλλά αντέξαμε και αντέχουμε», σημειώνει ο κ. Καραπαναγιωτίδης. «Ο κλάδος μας όπως και τα καφέ έχουν δυναμική , παρότι η κρίση φαίνεται στην απόδειξη του λογαριασμού» , προσθέτει η κα Τσιακίρογλου. Και οι δύο εκφράζουν τους φόβους τους όμως από την ενδεχόμενοι αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που φημολογείται κατ’ απαίτηση των δανειστών: «Την πρώτη αύξηση από 9 στα 13% και στα ποτά στο 23% την απορροφήσαμε και δεν αυξήσαμε τις τιμές. Αν όμως γίνει ενιαίος ΦΠΑ στα 23% φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά και αυτό θα σημαίνει μείωση στην κατανάλωση», συμφωνούν και οι δυο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι όσοι εστιάτορες θέλουν να προβληθούν μέσω της ιστοσελίδας : www.Xanthifood.gr του σωματείου υγειονομικού ενδιαφέροντος Ξάνθης μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνο του Δ.Σ.ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ )     6947005115

ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΙΡΗ ( ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ) 6936588576

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…