Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 18 ξανθιώτες αιμοδότες βραβεύονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

18 ξανθιώτες αιμοδότες βραβεύονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0
aimodosia kardia

Τιμητικές διακρίσεις θα αποδοθούν συνολικά σε 125 εθελοντές αιμοδότες από όλη τη χώρα που έχουν ξεπεράσει τις 50 αιμοδοσίες

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το κυρίως νόημα της ημέρας αυτής είναι να ευχαριστήσει τους εθελοντές μη αμειβόμενους αιμοδότες για το δώρο της ζωής που προσφέρουν καθημερινά και για τις ζωές που σώζουν και να αυξήσει την επαγρύπνηση της ανάγκης για τακτική εθελοντική αιμοδοσία. Τέλος για να διασφαλίσει την ποιότητα, την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα του αίματος και των παραγώγων του για όλους τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια παγκόσμια κεντρική εκδήλωση σε κάποια χώρα της υφηλίου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, στην πόλη της Σαγκάη. Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας είναι το «Σε ευχαριστώ που έσωσες την ζωή μου». Η εκστρατεία έχει ως στόχο να αναδείξει τις ιστορίες από τους ανθρώπους των οποίων οι ζωές έχουν σωθεί μέσω της αιμοδοσίας και να ενθαρρύνει τους εθελοντές να δίνουν ελεύθερα και να δίνουν συχνά και τακτικά αλλά και να παροτρύνει άλλους υγιείς και κυρίως νέους που ποτέ δεν αιμοδότησαν να αρχίσουν να αιμοδοτούν.

«Στην Ξάνθη μας πλέον θεωρούμε, ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής και σκέψης, ότι είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μεγάλη ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πάσχοντες συμπολίτες μας. Ιδίως τα παιδιά μας μαθαίνουν να αιμοδοτούν και έρχονται σε πρώτη επαφή με την Ιδέα αυτή μέσα από τα σχολεία τους όλο και πιο τακτικά μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. Για ακόμη μια φορά τονίζουμε πόσο περήφανοι είμαστε για τους νέους της περιοχής μας», αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» που ενημερώνει ότι κατόπιν αιτήματος και προτάσεως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και ιδιαίτερα με την προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου κ. Χρήστου Πρωτόπαπα θα τιμηθούν επί ευκαιρία της 14ης Ιουνίου, εθελοντές αιμοδότες από ολόκληρη τη χώρα που έχουν ξεπεράσει τις πενήντα εθελοντικές αιμοδοσίες προς τον άγνωστο συνάνθρωπο. Τη διάκριση αυτή θα αποδώσει για πρώτη φορά ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας , ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνουν επίσης ότι: «αποτελεί μεγάλη τιμή για το σύλλογο της «αγάπης» το ότι από την μικρή σε μέγεθος αλλά «μεγάλη» σε προσφορά Ξάνθη μας έχουν επιλεχθεί δεκαοκτώ εθελοντές αιμοδότες, μέλη μας που έχουν ήδη ξεπεράσει αυτή την «προσφορά» και έχουν κληθεί να παραστούν στην συγκεκριμένη τελετή. Συνολικά θα τιμηθούν εκατόν είκοσι πέντε εθελοντές από ολόκληρη τη χώρα.

Οι εθελοντές αιμοδότες , μέλη του συλλόγου που βραβεύονται έχουν ήδη ξεπεράσει συνολικά τις εννιακόσιες ενενήντα φιάλες αίματος, και όπως δεν παραλείπουν να τονίσουν οι αιμοδότες «φωτεινή υπερδύναμη και καθοδηγητής μας είναι πάντα ο Επίτιμος Πρόεδρος Ελευθέριος Μαυρίδης με τις 125 μονάδες «αγάπης»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …