Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι Ανοιξιάτικο

Μοσχαράκι Ανοιξιάτικο

0
mosxaraki-anoixiatiko

1 κιλό κρέας μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα

1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

5-6 κρεμμυδάκια σε ροδέλες

2-3 πράσα σε ροδέλες

άνηθο ή σέλινο ή σελινόριζα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν με το λάδι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μερίδες αλάτι πιπέρι, τα καρότα και τα πράσα και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε κατόπιν το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν 1 και 1/2 της ώρας περίπου. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον άνηθο ή το σέλινο ή την σελινόριζα και τον χυμό του λεμονιού. Σερβίρεται ζεστό.

 

800×600

Μοσχαράκι Ανοιξιάτικο

 

1 κιλό κρέας μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα

1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες

5-6 κρεμμυδάκια σε ροδέλες

2-3 πράσα σε ροδέλες

άνηθο ή σέλινο ή σελινόριζα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

 

 Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν με το λάδι για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μερίδες αλάτι πιπέρι, τα καρότα και τα πράσα και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε κατόπιν το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν 1 και 1/2 της ώρας περίπου. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον άνηθο ή το σέλινο ή την σελινόριζα και τον χυμό του λεμονιού. Σερβίρεται ζεστό.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…