Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κοντά στους αθλητές η αντιδήμαρχος αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου

Κοντά στους αθλητές η αντιδήμαρχος αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου

0
partsalidou-gipedo

Επισκέφθηκε τους Πέτρο Καραβέτη – Ευαγγελία Παπαϊωάννου που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα

«Οι επιτυχίες μας δίνουν κίνητρο ως δημοτική αρχή για να βελτιώσουμε τους αθλητικούς χώρους όπου προπονείστε»

Τους δύο Ξανθιώτες μαθητές Πέτρο Καραβέτη και Ευαγγελία Παπαϊωάννου οι οποίοι διακρίθηκαν στους πρόσφατους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες που έγιναν στην Πάτρα επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης η αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης κα. Δέσποινα Παρτσαλίδου με τον υπεύθυνο του τμήματος άθλησης του Δήμου κ. Θανάση Πανδρακλάκη. Οι εκπρόσωποι του Δήμου βρέθηκαν στο ΔΑΚ όπου συνάντησαν τους Πέτρο Καραβέτη (χρυσό στα 110μ. εμπόδια) και την Ευαγγελία Παπαϊωάννου (ασημένιο στη σφαιροβολία) με τους οποίους συνομίλησαν για διάφορα θέματα εκφράζοντας στο τέλος τα συγχαρητήρια τους προς τους αθλητές και τους προπονητές τους.

Από την πλευρά τους οι δύο αθλητές έκαναν μία μίνι – ανασκόπηση των αγώνων τους και της πορείας τους στον αθλητισμό από το ξεκίνημα έως τώρα.

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Καραβέτης δήλωσε:

Π.Κ.: «Είμαι από το Πόρτο Λάγος και είμαι μαθητής στο Λύκειο Αβδήρων. Ασχολούμαι με το στίβο από το 2006. Ξεκίνησα με αθλήματα αντοχής και άλματα (μήκος) όμως καταστάλαξα στις ταχύτητες. Ο προπονητής μου στο σύλλογο ΟΦΚΑ (Άγγελος Σουλτάνης) είδε ότι τα πάω καλά στα εμπόδια κι έτσι με καθοδήγησε να ασχοληθώ και να βελτιωθώ σε αυτό το αγώνισμα. Από το ξεκίνημα είδα ότι πρόκειται για ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα και όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνω επίπεδο γίνεται δυσκολότερο, όμως ακολουθώντας σωστά τις προπονήσεις κατάφερα να φτάσω σε πανελλήνιο επίπεδο και να συναγωνίζομαι με αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τον περιορισμένο χρόνο καθώς παράλληλα είναι μαθητής και έχει σχολικές υποχρεώσεις, ο αθλητής από το Πόρτο Λάγος πρόσθεσε:

Π.Κ.: «Σίγουρα χάνω αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου καθώς εκτός από τις ώρες προπόνησης έχω καθημερινά και τη μετακίνηση από το Πόρτο Λάγος. Παράλληλα αφιερώνω αρκετές ώρες για διάβασμα ώστε να συνδυάζω τον αθλητισμό με το σχολείο όσο καλύτερα μπορώ. Όμως αξίζει τον κόπο καθώς έχω βγει κερδισμένος από την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό και στόχος μου είναι μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά να φτάσω ακόμη ψηλότερα».

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Παπαϊωάννου συνοψίζοντας την πορεία της στον αθλητισμό σημείωσε:

Ε.Π.: «Ξεκίνησα τον αθλητισμό το 2008, αρχικά για να έχω μία καλύτερη φυσική κατάσταση και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Με τον καιρό στράφηκα στη σφαιροβολία όπου μέσα από πολύ προσπάθεια και με την καθοδήγηση του προπονητή μου (Δημήτρης Τερζόγλου/σύλλογος Διομήδης Βιστονίδας) έφτασα σε διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, γεγονός που με κάνει πολύ χαρούμενη και μου δίνει δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια. Σίγουρα ο αθλητισμός θέλει θυσίες πολλές θυσίες καθώς κοπιάζουμε διπλά για να είμαστε καλοί στις επιδόσεις μας στα αγωνίσματα και τα μαθήματα μας, όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο καθώς η χαρά μας όταν συμμετέχουμε – και ειδικότερα όταν διακρινόμαστε – σε πανελλήνιους και άλλους αγώνες είναι τεράστια».

Μετά τη συνάντηση με τους αθλητές η αντιδήμαρχος κα. Παρτσαλίδου δήλωσε:

Δ.Π.: «Ως εκπρόσωπος του Δήμου και υπεύθυνη σε θέματα αθλητισμού θα ήθελα να συγχαρώ τον Πέτρο Καραβέτη και την Ευαγγελία Παπαϊωάννου για την πορεία τους στο στίβο και τις επιτυχίες τους στο πρόσφατο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους προπονητές και στους γονείς των αθλητών που με θυσία και κόπο στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις και μας δίνουν κίνητρο ως δημοτική αρχή για να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις συνθήκες μέσα από τις οποίες προπονούνται και αγωνίζονται».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …