Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις 30 εκ. ευρώ από τα Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη

Επενδύσεις 30 εκ. ευρώ από τα Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη

0
plastika ependisi

800×600

 

Λειτουργεί εδώ και 15 μέρες νέα μονάδα σε συνεργασία με την  Eurobent  και παράγουν προϊόντα γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού

 

 

Σχεδιάζουν διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους με έμφαση στην καινοτομίαΑνοδική πορεία δείχνουν τα αποτελέσματα του τριμήνου

 

 

Διευρύνουν και επεκτείνουν το κύκλο των δραστηριοτήτων τους τα «Πλαστικά Θράκης», ένας εισηγμένος όμιλος που έχει την έδρα του στο Μαγικό Ξάνθης και απασχολεί πάνω από 500 άτομα προσωπικό. Η οικονομική κρίση δεν στάθηκε εμπόδιο στην αναπτυξιακή πολιτική της εταιρείας η οποία είναι κατά 83% εξαγωγική.

 

 

Νέα μονάδα σε συνεργασία με Eurobent λειτουργεί στις εγκαταστάσεις των Πλαστικών στην Ξάνθη

 

Όπως δηλώνει το management της εταιρείας, εδώ και 15 μέρες λειτουργούν νέες γραμμές παραγωγής που παράγουν προϊόντα γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή κυρίως σε περιβαντολλογικά έργα (ΧΥΤΑ, αρδευτικά έργα κ.ά.). Τα παραγόμενα προϊόντα θα διατίθενται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και έξω. Η νέα μονάδα παραγωγής λειτουργεί από την εταιρία Thrace-Eurobent ABEE, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν η Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ +1,53% ΑΒΕΕ με ποσοστό 51% και η Πολωνική Eurobent Sp. zo.o., με ποσοστό 49%.

 

 

Επενδύσεις 30 εκ. ευρώ σχεδιάζουν τα Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη

 

Ανεξάρτητα απ΄ αυτό ο Όμιλος των Πλαστικών έχει αποφασίσει την απόκτηση καινούριων μηχανημάτων με κόστος 25 εκ. ευρώ ενώ ακόμη 5 εκ. ευρώ θα διατεθούν για αναβαθμίσεις υφιστάμενων γραμμών. Οι νέες γραμμές που θα εγκατασταθούν ως επί το πλείστον στην Ξάνθη (κάποια μηχανήματα θα πάνε και στη Σκωτία) έχει υπολογιστεί ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής κατά 15 χιλιάδες τόνους, ενώ οι νέες γραμμές θα εγκατασταθούν σταδιακά από το τέλος του καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα καινοτόμο προϊόν το  οποίο και θα πατεντάρει ενώ  παράλληλα σκοπεύει να επεκταθεί και σε επόμενους κρίκους της παραγωγικής αλυσίδας, σχεδιάζοντας μάλιστα να μπει σε καταναλωτικά προϊόντα με νέο brand. Θα πρόκειται για προϊόντα DIY, τεχνικά υφάσματα και mini rolls που θα διατίθενται σε πολυκαταστήματα για εργασίες στο σπίτι. Επίσης υπάρχει σχεδιασμός για είσοδο και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα όπως πλαστικά ποτήρια. Τα νέα αυτά επενδυτικά σχέδια της εταιρείας προϋποθέτουν αύξηση των θέσεων εργασίας και αυτό είναι ελπιδοφόρο νέο για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία.  

 

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει επένδυση και σε έναν νέο τομέα αυτόν της υδροπονίας, κάνοντας την αρχή με 14 θερμοκήπια όπου παράγονται τομάτες, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την ανάπτυξη παραγωγής σε 100 στρέμματα, με στόχο μέσα στην πενταετία να πραγματοποιούνται πωλήσεις της τάξης των 5-6 εκατ. ευρώ.

 

 

Ανοδική πορεία των Πλαστικών Θράκης

 

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία  ανοδική είναι η πορεία των αποτελεσμάτων του πρώτου φετινού τριμήνου (αύξηση πωλήσεων 6,6% στα 66,5 εκατ., άνοδος EBITDA 69,3% στα 7,84 εκατ. και τόνωση των καθαρών κερδών κατά 160% στα 2,68 εκατ. ευρώ), η οποία προήλθε κυρίως από τους εξής παράγοντες: α) Αύξηση όγκου πωλήσεων, που υποβοηθήθηκε και από την εξέλιξη στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, β) Συνέχιση της βελτίωσης του προϊοντικού μίγματος και γ) Χαμηλότερες τιμές πρώτης ύλης (πολυπροπυλένιο).

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…