Σχόλια 17/04/15

0
oikonomia-lastixa-web
Μηδενικά επιτόκια για την Πορτογαλία – κατάρρευση για την Ελλάδα. Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς αρμενίζουμε στραβά;


Στενά Νέστου, όχι Τέμπη
Η διόρθωση του λάθους έχει γίνει πολλές φορές και παρόλα αυτά συνεχίζεται. Για τα Στενά του Νέστου ο λόγος, τα πανέμορφα, κι όχι τα Τέμπη του Νέστου. Είναι Στενά του Νέστου, μοναδικά στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται μια άλλη ονομασία που χαρακτηρίζει μια άλλη περιοχή στη Θεσσαλία.
Πρώτος ο επίτιμος δασάρχης Γιάννης Γκεβρέκης επεσήμανε το λάθος εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς το λάθος συνεχίζεται. Και μάλιστα από επίσημους φορείς όπως τη φορά αυτή την Περιφέρειά μας.
Επιτέλους, τόσο δύσκολο είναι να διορθωθεί ένα λάθος;
«Ε»


Λουτρά Ποταμιάς
Αυτό το γνωρίζατε; Ότι μπορούν οι Ξανθιώτες και οι Ξανθιώτισσες που το επιθυμούν, να πάνε στην Ποταμιά για Λουτρά;
Το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο και τις ώρες από 8.30 το πρωί έως και 7 το απόγευμα.
Ιδού λοιπόν μια ευκαιρία για λουτροθεραπεία με τα γνωστά ιαματικά νερά της περιοχής μας.
«Ε»


Η μάχη της Ρίτα Ουίλσον
Μάθημα θάρρους δίνει η Ρίτα Ουίλσον, η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τομ Χανκς, καθώς αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η 58χρονη ηθοποιός δεν γνωστοποίησε μόνο τη διπλή μαστεκτομή που έκανε ύστερα από διάγνωση καρκίνου, αλλά και τη στήριξη που είχε από το σύζυγό της κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας της.
«Η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί» δηλώνει η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός κι επισημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνεται και δεύτερη ιατρική γνώμη, καθώς ο πρώτος γιατρός που επισκέφτηκε δεν εντόπισε το πρόβλημα. « Ελπίζω να ενθαρρύνω κι άλλους να πάρουν μια δεύτερη γνώμη και να εμπιστεύονται το ένστικτό τους όταν αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά.»
« Ε»


Η αλήθεια για το χρέος
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται η Επιτροπή της Βουλής που ίδρυσε η Κωνσταντοπούλου για να διερευνήσει την προέλευση του χρέους. Έχουμε και λέμε:
1) 300.000 υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι μας κόστισαν σε 30 χρόνια 300 δις
2) 10 δις το χρόνο φοροδιαφυγή (το λιγότερο) μας κάνουν για 30 χρόνια 300 δις
3) 10 δις το χρόνο (τουλάχιστον) για την χρηματοδότηση του ελλιπούς ασφαλιστικού μας συστήματος, μας κάνουν άλλα 300 δις
4) 5 δις τουλάχιστον του ελλείμματος των εξωτερικών συναλλαγών με τις εισαγωγές Ι.Χ. αυτοκινήτων, πολυτελών προϊόντων, πρώτων υλών, ειδών διατροφής, ένδυσης κλπ, μας κάνουν άλλα 150 δις.
5) Εξοπλισμοί τουλάχιστον 50 δις σε τριάντα χρόνια (μαζί με τις μίζες)
ΣΥΝΟΛΟ 1.100.000.000.000 (1,1 τρισεκατομμύρια). Τι το ψάχνουν;
Γ.Λ.


Περιμένοντας στωικά τη μοίρα μας
Το φετινό Πάσχα είχε μια θλίψη, μια μελαγχολία αλλιώτικη. Η χαρά της γιορτής δεν βρήκε θέση στις ψυχές μας που είναι μαυρισμένες από την απογοήτευση και τη μιζέρια. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης, τίποτε δεν προχωράει, η διαπραγμάτευση, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, βρίσκεται σε τέλμα. Ο ευρωπαϊκός Τύπος βοά από σχέδια για αντιμετώπιση της –αναπόφευκτης πια για ορισμένους- ελληνικής χρεοκοπίας ενώ όλες οι χώρες της Ευρωζώνης στο παρασκήνιο εκπονούν σχέδια για να αντιμετωπίσουν τη χρεοκοπία μας.
Ενώ η δική μας κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη παραλυσία, αφήνοντας το χρόνο να περνά σα να μην συμβαίνει τίποτε, περιμένοντας το μοιραίο. Ούτε στο Eurogroup στις 24 Απριλίου δεν αναμένεται απόφαση για χρηματοδότηση της χώρας και τα λεφτά τελειώνουν.
Ο τοίχος πλέον έρχεται καταπάνω μας με ορμή κι εμείς στεκόμαστε ακίνητοι και αμήχανοι μπροστά στην καταστροφή…


Μας βαράνε ντέφια
Επί δυόμισι μήνες παρακολουθούμε τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν διαλέξεις τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη για να σωθεί… Το τι πρέπει όμως να κάνουν οι ίδιοι, ως υπεύθυνοι διαχειριστές της εξουσίας πλέον, το αποφεύγουν όπως ο Διάβολος το λιβάνι. Με πρώτο φυσικά τον ειδήμονα περί παντός του επιστητού, πλην των άμεσων αρμοδιοτήτων του, κ. Βαρουφάκη που προχθές στο συνέδριο που διοργάνωσε ο κ. Σόρος ανέπεμψε και τον… επικήδειο της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια ασύμμετρη ένωση και σε κάποιο σημείο οι ασύμμετρες ενώσεις τελικά θα συντριβούν»…
Άγνοια κινδύνου, αδιαφορία, ωχαδερφισμό, τι να καταλογίσει κανείς στον υπουργό Οικονομικών μας που αμπελοφιλοσοφεί ενώ η χώρα βρίσκεται μισό βήμα πριν από τον γκρεμό; Η πρώτη φορά Αριστερά περί άλλων τυρβάζει. Ασκείται σε μαθήματα ηθικής και επικοινωνιακών παιγνίων, περιμένοντας την Ευρώπη να υποκύψει στους εκβιασμούς ενός υποψήφιου αυτόχειρα. Μόνο που την ίδια ώρα η οικονομία καταρρέει, καθώς έχουν εξανεμιστεί οι τελευταίες σταγόνες ρευστότητας, οι τράπεζες ασφυκτιούν και το Δημόσιο δεν ξέρει μέχρι πότε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις.
Κι όμως, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παρακολουθεί το επερχόμενο αδιέξοδο περίπου σαν να μην το αφορά. Απογοητευμένο και κουρασμένο από παλινωδίες πρώην και νυν κυβερνώντων, παρακολουθεί ως αμέτοχος θεατής τις εξελίξεις, περιμένοντας τη μαγική λύση που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Λες και το καθημερινό θρίλερ που εξελίσσεται μπροστά μας εδώ και εβδομάδες δεν αφορά τη ζωή μας, τη δουλειά μας, το μέλλον μας. Σαν να θέλουμε να απωθήσουμε όλα αυτά που συζητεί η υπόλοιπη Ευρώπη για εμάς, συνεχίζουμε να αδιαφορούμε για τις προειδοποιήσεις που έρχονται από παντού, θεωρώντας, όπως δηλώναμε άλλωστε προεκλογικά, ότι στο τέλος δεν μπορεί παρά να υποχωρήσουν ατάκτως οι Ευρωπαίοι μπροστά στο αναπόφευκτο δίκιο μας. Το ίδιο αξιοπερίεργες είναι η σιωπή και η ανοχή στρατευμένων αριστερών διανοουμένων που εξακολουθούν να μην ενοχλούνται από ανακολουθίες, από λαϊκισμούς, από ανέξοδες εθνικιστικές κορόνες…
Σ.Π.


Μέριμνα για τους ανασφάλιστους
Ένα θετικό βήμα για την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους που ως γνωστόν είχε καταρρακωθεί με τις τελευταίες κυβερνήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι οι ανασφάλιστοι θα έχουν πρόσβαση σ’ όλες τις μονάδες του συστήματος υγείας τόσο στην πρόληψη όσο και στη νοσηλεία και με υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται, θα καλύπτονται πλέον εκτός από τη νοσηλεία τους, που γίνεται σήμερα, και οι διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται ακόμη κι αν δεν νοσηλευτούν. Επίσης θα μπορούν να προμηθεύονται από τα ΚΕΠ βιβλιάρια υγείας όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Επιτέλους μία πράξη ανθρωπιάς και μέριμνας για ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους!
Μ.Ξ.


Σενάρια συνομωσίας;
Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, με τους Έλληνες να θεωρούν τον εαυτό τους περιούσιο λαό και όλους να μας επιβουλεύονται για την εξυπνάδα μας, την πίστη μας, την ιστορία μας και ό,τι φανταστεί ο καθείς. Είναι και κάποια γεγονότα όμως, που πραγματικά σε βάζουν σε σκέψεις… Ένα τέτοιο μου ανέφερε χθες κατά την συνάντησή μας ο καλλιτέχνης Αντώνης Κουτσούμπας, όσο συζητούσαμε για την καλλιέργεια τους σιταριού ζέας. Η καλλιέργεια του συγκεκριμένου ανθεκτικού σιτηρού ήταν γνωστή στην Ελλάδα μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα. Έρχεται τότε ένα ΦΕΚ επί κυβερνήσεως Βενιζέλου, υπογεγραμμένο από τον Θ. Πάγκαλο, που απαγορεύει την καλλιέργεια σιτηρών με χαμηλότερη από ένα ποσοστό περιεκτικότητα σε γλουτένη! Όροι ελάχιστα γνωστοί ακόμη και πριν λίγα χρόνια, που όμως κατάφεραν να εξαφανίσουν την καλλιέργεια της ζέας, αφού ήρθε η πρόοδος με τα μαλακά σιτηρά από τον βορρά. Χωρίς βέβαια τις ίδιες αντοχές με τα παραδοσιακά στάρια, οπότε μαζί με τους υβριδικούς σπόρους, που πρέπει να αγοράζεις κάθε χρόνο και δεν μπορείς να τους κρατήσεις, πλάσαραν οι μεγάλες εταιρείες για πρώτη φορά λιπάσματα, φυτοφάρμακα και ένα συρφετό χημικών. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Το κέρδος, προφανώς, βλέπει σε βάθος χρόνου και ξέρει πώς να πετυχαίνει τους σκοπούς του.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Περί ΟΣΕ ο λόγος Είναι γνωστό ότι ο ΟΣΕ, εν γένει ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα, αποτελεί μία…