Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς στόχους…

Θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς στόχους…

0
ergotelis-skoda14

Το Σάββατο στις 17:15 στα Πηγάδια η αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Εργοτέλης

Βαθμούς για την έξοδο στην Ευρώπη θέλει η ξανθιώτικη ομάδα – παίζουν την παραμονή τους οι φιλοξενούμενοι

Τέσσερις «στροφές» απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Super League, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε δύο «μέτωπα».

Καθώς ο τίτλος του πρωταθλητή φαίνεται ότι έχει κριθεί, μιας και ο Ολυμπιακός θέλει μόλις δύο βαθμούς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του, το πρώτο όριο στη βαθμολογία που έχει ενδιαφέρον είναι το ποιες ομάδες θα τερματίσουν μέσα στην πρώτη 5άδα της τελικής βαθμολογίας. Κι αυτό επειδή οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 5, θα έχουν στη συνέχεια – μέσω των πλέι οφ – την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, για τις διοργανώσεις του Champions League και του Europa League.

Με τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν εξασφαλίσει – εκτός απροόπτου – την παρουσία τους στα πλέι οφ που θα διεξαχθούν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, απομένουν δύο θέσεις τις οποίες διεκδικούν με αξιώσεις και τις δικές τους πιθανότητες οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος Αθηνών, Skoda Ξάνθη αλλά και ο Παναιτωλικός αν και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος.

Το 2ο σημαντικό «μέτωπο» αφορά τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα Super League και την επόμενη σεζόν, καθώς φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Με τις δύο από αυτές να έχουν «καπαρωθεί» από τους ΟΦΗ και Νίκη Βόλου που αποχώρησαν από το πρωτάθλημα στα μέσα της σεζόν, απομένουν δύο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και για τις οποίες θα παλέψουν να αποφύγουν μέχρι το τέλος έξι ομάδες. Συγκεκριμένα στην επικίνδυνη ζώνη βρίσκονται οι Πανιώνιος, Βέροια, Λεβαδειακός, Πανθρακικός, Πλατανιάς και Εργοτέλης οι οποίοι θέλουν βαθμούς στη συνέχεια για να μην τερματίσουν στις θέσεις 15-16 που οδηγούν στη Β’ Εθνική.

Όποιος χάσει χάνει το στόχο του!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σαββατιάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Εργοτέλη, καθώς οι δύο ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης για διαφορετικό στόχο.

Η Skoda Ξάνθη θέλει το «τρίποντο» έτσι ώστε να παραμείνει κοντά στην πρώτη 5άδα της βαθμολογίας, ώστε να παραμείνει κοντά στη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής εξόδου μέσω των πλέι – οφ.

Από την άλλη ο Εργοτέλης παίζει το τελευταίο του «χαρτί» για την αποφυγή του υποβιβασμού καθώς έχει μείνει αρκετά πίσω από τους ανταγωνιστές του που θέλουν λιγότερους βαθμούς για να εξασφαλίσουν την παραμονή.

Η ομάδα του Ηρακλείου έχει τέσσερις δύσκολους αγώνες μέχρι το τέλος, την ίδια στιγμή που Πλατανιάς, Πανιώνιος έχουν στο πρόγραμμα τους παιχνίδια με Νίκη Βόλου – ΟΦΗ όπου θα πάρουν «τρίποντα»

Με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Αντεφέμι

Το Σάββατο συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον απρόσμενο χαμό του Ολουμπάγιο Αντεφέμι και η Ξάνθη, στον αγώνα με τον Εργοτέλη, θα τιμήσει τη μνήμη του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή.

Ο «Μπάγιο», που «έφυγε» σε τροχαίο, παρά την μικρή -χρονικά- παρουσία του στην Ξάνθη κατάφερε να τους «κερδίσει» όλους με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα.

Ο Νιγηριανός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010 από την ξανθιώτικη ομάδα και αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια της σεζόν, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Την 18η Απριλίου 2011, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αναχωρούσε με ολιγοήμερη άδεια για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου επρόκειτο να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες για το γάμο του που είχε προγραμματιστεί να γίνει το καλοκαίρι.

Η μοίρα όμως του έπαιξε τραγικό παιχνίδι καθώς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό (λίγο πριν την έξοδο στον Αγ. Σίλα Καβάλας) ο «Μπάγιο» έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα με αποτέλεσμα το θανατηφόρο τραυματισμό του.

Κανείς στην Ξάνθη δεν τον ξεχνά και έτσι, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ οι ποδοσφαιριστές της Skoda θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια.

Στα αγωνιστικά, στη χθεσινή προπόνηση ο Ραζβάν Λουτσέσκου ζητούσε αποτελεσματικότητα από τους ποδοσφαιριστές του. Πέρα των τιμωρημένων λόγω καρτών Μπαξεβανίδη και Σολτάνι αλλά και του τραυματία Ζαρόπουλου, ο Ρουμάνος προπονητής έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής θα ανακοινώσει την αποστολή για το σαββατιάτικο παιχνίδι.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …