Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κατακυρώθηκε στην ATTICA BANK το δημοτικό κτήριο – «φιλέτο»

Κατακυρώθηκε στην ATTICA BANK το δημοτικό κτήριο – «φιλέτο»

0
attika

Με 3.500 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα – Έγκριση 80.000 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων – Στις 1.100 έφτασαν οι στειρώσεις

100 συστήματα – πατέντα της ΔΕΗ – που θα ρυθμίζουν τα φωτιστικά μέσω δορυφόρου προμηθεύτηκε ο δήμος – 3 εκ. ευρώ αποθεματικά έφυγαν από το δήμο για την ΤτΕ

Αίσια έκβαση είχε τελικά ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου που βρίσκεται έναντι της κεντρικής πλατείας και στην συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Δαγκλή. Η μείωση του μισθώματος από 4.000 στα 3.500 που αποφασίστηκε σε προηγουμένη οικονομική επιτροπή είχε ως αιτιατό αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την ΑΤΤΙΚΑ BANK στην οποία και κατακυρώθηκε το ισόγειο για χρήση γραφείου, σύμφωνα με την άδειά του.

Έφυγε η ΕΜΠΟΡΙΚΗ μπήκε η ΑΤΤΙCΑ στο δημοτικό κτήριο – «φιλέτο»

Η κατακύρωση της δημοπρασίας αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι. Μειοψήφησε μόνο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξη «Συμμετέχω» κ. Σιαμπάν Μπαντάκ ο οποίος εξ αρχής υποστήριζε ότι έπρεπε ν’ αλλάξει η άδεια χρήσης του κτηρίου ώστε να μπορεί να ενοικιαστεί ως κατάστημα εμπορικό είτε υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου να επιτύχει ο δήμος μεγαλύτερο μίσθωμα. Το ίδιο υποστήριξε σημειώνοντας ότι το μίσθωμα των 3.500 ευρώ είναι μικρό γι αυτό το κατάστημα.

80.000 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων – Στις 1.100 έφτασαν οι στειρώσεις

Το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα συζητήθηκε …αδέσποτα στην Οικονομική Επιτροπή με αφορμή το θέμα που αφορούσε τη συνέχιση του έργου στειρώσεων στα αδέσποτα της πόλης. Ο κ. Μπαντάκ εξέφρασε την ανησυχία του για τον μεγάλο αριθμό τους μεταφέροντας την ανησυχία των δημοτών. Ο δήμαρχος κ. Δημαρχόπουλος αναγνώρισε το πρόβλημα επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο αριθμός τους φαίνεται αυξημένος γιατί σε αδέσποτα έχουν μεταβληθεί και πολλά σκυλιά σαλονιού καθώς τα έχουν αφήσει στο δρόμο οι …φιλόζωοι, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι στειρώσεις που έχουν γίνει από το 2014 έχουν ξεπεράσει τις 1.100 και αυτό θα φανεί μακροπρόθεσμα. Έτσι δόθηκε ομόφωνα το «πράσινο φως» να συνεχιστούν εγκρίνοντας 80.000 ευρώ για το έργο διαχείρισης των αδέσποτων της πόλης .

Προκήρυξη για προσλήψεις καθαριστριών για τα δημοτικά κτίρια

Πρόβλημα με την καθαριότητα στα δημοτικά κτήρια έχει διαπιστωθεί εξαιτίας του ελλείμματος σε προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων, γεγονός που κατέστησε αναγκαίο τον πρόχειρο διαγωνισμό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες πριν και μετά την ισχύ του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας μέσω του οποίου θα καλυφθεί ο δήμος για 5 μήνες.

Μέσω δορυφόρου το άναψε – σβήσε των φωτιστικών – Η πατέντα της ΔΕΗ

100 …φωτορυθμικά προς 25 ευρώ έκαστο αγόρασε ο δήμος Ξάνθης από την ΔΕΗ προκειμένου να ρυθμίσει το άναψε – σβήσε των φωτιστικών του σε οδούς στο οποίο και παρατηρείται πρόβλημα όταν αλλάζει η ώρα και στις διακοπές ρεύματος. Η ΔΕΗ – όπως πληροφόρησε ο κ. δήμαρχος – εφαρμόζει ένα σύστημα που αποτελεί δική της πατέντα σύμφωνα με το οποίο το σήμα λαμβάνεται από δορυφόρο. Όπως αναφέρθηκε η ΔΕΗ εφαρμόζει αυτό το σύστημα στις μεγάλες κεντρικές οδούς σε ετήσια βάση καθότι το φωτοκύτταρο κρίθηκε επικίνδυνο καθώς όταν πέσουν πάνω του προβολείς αυτοκινήτου παθαίνει black out και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο.

3 εκ. ευρώ αποθεματικά έφυγαν από το δήμο για την ΤτΕ – Οι πρώτες δυσκολίες

Οι πρώτες δυσκολίες που φέρνει η ΠΝΠ σύμφωνα με την οποία οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ έκαναν την εμφάνισή τους στην Οικονομική Επιτροπή και στο θέμα που αφορούσε τη δημοπρασία έργου ασφαλτοστρώσεων στην Δημοτική κοινότητα Ευμοίρου και στην έγκριση δαπανών. Η διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας κα Μανά εξέφρασε την ανησυχία της αν η εξέλιξε αυτή σηματοδοτεί την αναστολή των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για να λάβει την απάντηση από το δήμαρχο ότι κανένα έργο δεν θα σταματήσει απλά όταν πρέπει να πληρωθεί η Οικονομική υπηρεσία πρέπει να κάνει ένα μίνι προϋπολογισμό και να αποστέλλει τα σχετικά εντάλματα 15 μέρες νωρίτερα στην Ττ Ε. Διευκρίνισε δε ότι όσα έργα είναι ενταλτοποιημένα ή από ευρωπαϊκά πρόγραμμα καθώς επίσης και τα ανταποδοτικά δεν θίγονται. Τέλος σ’ ότι αφορά τρέχοντα θέματα αποφασίστηκε για την προμήθεια τροφίμων στους παιδικούς σταθμού να μην γίνει ηλεκτρονικός διαγωνισμός επειδή θα καθυστερήσει περίπου δύο μήνες και επιλέχθηκε άλλη οδός δηλαδή οι προφορές με διαπραγμάτευση ώστε να μην γίνει απευθείας ανάθεση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…