Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Περνάει κρίση το τσουρέκι φούρνου!

Περνάει κρίση το τσουρέκι φούρνου!

0
tsoyreki

Ολοένα και περισσότερες νοικοκυρές αντί να αγοράζουν τσουρέκια από το φούρνο αγοράζουν νωπές μαγιές και τα φτιάχνουν μόνες τους

Καθιστά ασύμφορη την παρασκευή τσουρεκιού στους φούρνους ο ανταγωνισμός από τα σούπερ μάρκετ, υποστηρίζει ο αρτοποιός Ν. Αμπεριάδης

Επιστροφή στα πατροπαράδοτα επιβάλλει η οικονομική στενότητα και σε μερικές περιπτώσεις αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αντίθετα δε η ανάγκη για οικονομία ….νοικοκυρεύει! . Όπως για παράδειγμα στα τσουρέκια: Μια μεγάλη στροφή στις συνήθειες των νοικοκυριών παρατηρούν οι αρτοποιοί της πόλης μας και συγκεκριμένα, μείωση της αγοράς τσουρεκιών από το φούρνο αλλά αύξηση της ζήτησης νωπής μαγιάς, που ως γνωστόν χρησιμοποιείται για παρασκευή τσουρεκιού!

Είναι θέμα ουσίας και ανταγωνισμού….

Την τάση αυτή επιβεβαιώνει ο επί χρόνια αρτοποιός κ. Νίκος Αμπεριάδης σημειώνοντας παράλληλα ότι η παρασκευή τσουρεκιού στο φούρνο ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα είναι ασύμφορη καθώς έχει μειωθεί η ζήτηση επειδή ολοένα και περισσότερες νοικοκυρές τα παρασκευάζουν μόνες τους και επειδή τα μεγάλα σουπερ μάρκετ πωλούν τσουρέκι με 2,49 ευρώ το μισό κιλό.: «Πως ν’ ανταγωνιστούμε εμείς τα μεγάλα σούπερ μάρκετ που πωλούν τσουρέκι με 2 ευρώ ή 2.50 ευρώ το κιλό. Αυτά τα πολυκαταστήματα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν το τσουρέκι ή και άλλα πασχαλινά σε τιμές πολύ χαμηλές για να λειτουργούν σαν «κράχτες» και να προσελκύσουν καταναλωτές. Αυτή είναι η λογική τους . Και οι καταναλωτές αγοράζουν… Είναι πολλοί αυτοί που δίνουν σημασία στην τιμή και όχι στην ποιότητα. Αυτό βέβαια συμβαίνει και με άλλα προϊόντα. Όπως το ψωμί που το πωλούν 45 λεπτά. Για μας αυτή η τιμή είναι κάτω του κόστους. Για να μπορέσουμε όμως να είμαστε αναγνωστικοί θα πουλήσουμε 3,50 ευρώ το μισό κιλό», αναφέρει ο κ. Αμπεριάδης θίγοντας το μεγάλο ζήτημα των πολυκαταστημάτων και του σκληρού ανταγωνισμού που έχουν εισάγει στην αγορά.

Τσουρέκι για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια

Επιχειρώντας μια μικρή έρευνα αγοράς σε άλλους φούρνους της πόλη μας για να διαπιστώσουμε που κυμαίνονται οι τιμές από το Αρτοποιείο «Μύλος» μας πληροφόρησαν ότι και φέτος η τιμή στο πασχαλινό τσουρέκι παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι δηλαδή στα 4,90 το μισό κιλό. ¨Τσουρέκια παρασκευάζουν όμως και τα Ζαχαροπλαστεία της πόλης μας και οι τιμές ποικίλουν. Για παράδειγμα στο Ζαχαροπλαστείο «Το Κάτι Άλλο» βρίσκουμε το μισό κιλό τσουρεκιού με 4,75 ευρώ ενώ ιδιαίτερα στα Ζαχαροπλαστεία οι τιμές έχουν πολλές διακυμάνσεις.

 Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …