Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο «ΈΚΤΟΡΑΣ» «κατέλαβε» το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Ο «ΈΚΤΟΡΑΣ» «κατέλαβε» το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

Η Βουλγάρικη εταιρεία κέρδισε την δημοπρασία με προσφορά 37.000 ευρώ – Άλλοι τρεις υποψήφιοι

Έχει «δρόμο» ακόμη ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ποταμιάς – Εκκρεμεί η άδεια χρήσης νερού ωστόσο λειτουργούν καθημερινά

Στην Βουλγάρικη εταιρία με το ελληνικό όνομα «ΈΚΤΟΡΑΣ» κατακυρώθηκε το κάμπινγκ Μυρωδάτου που βγήκε σε δημοπρασία το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου.

Έπιασε 37.500 ευρώ – 4 οι υποψήφιοι

Όπως ήταν γνωστό η τιμή εκκίνησης που έδωσε ο δήμος Αβδήρων ήταν στα 20.000 ευρώ ετησίως. Κατέθεσαν προσφορές 4 υποψήφιοι και συγκεκριμένα 3 Φυσικά Πρόσωπα οι κύριοι: Δαριώτης, Ιατράκης (πολιτευτής με το Ποτάμι) και ο βούλγαρος κ. Μιχαήλοφ οι προσφορές των οποίων ανήλθαν από 36.000 – 36.500 του κ. Ιατράκη. Η εταιρεία «ΕΚΤΟΡΑΣ» που εκπροσωπείται από ένα βούλγαρο αλλά και ένα έλληνα επιχειρηματία που κατάγεται από την Μάνδρα του δήμου Αβδήρων και διαμένει στην Βουλγαρία κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά στα 37.000 ευρώ και κέρδισε τη δημοπρασία. Ακολουθεί η δεύτερη φάση καθώς όλα τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν και ενδέχεται να γίνουν ενστάσεις για τις οποίες θα αποφασίσει η Οικονομική επιτροπή του δήμου. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης για την έκβαση της δημοπρασίας αλλά και από το γεγονός ότι ένα απέμπλεκα ένα θέμα που ταλαιπώρησε το δήμο επί χρόνια καθώς επίσης ότι θα γίνει μια σημαντική επένδυση στο δήμο που θ’ ανοίξει προοπτικές στην τουριστική ανάπτυξη του δήμου, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την νέα δημοτική αρχή.

Λειτουργούν τα λουτρά Ποταμιάς – Εν αναμονή η άδεια χρήσης νερού

Και μπορεί μεν η υπόθεση κάμπινγκ να προχώρησε ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ποταμιάς – που ήταν στην πρόθεση της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής – έχει πολύ δρόμο καθώς υπάρχει η εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ και είναι συγκεχυμένη η κατάσταση για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά και επειδή εκκρεμεί η άδεια χρήσης νερού. Και γι αυτά δεν ευθύνεται ούτε η πρώην ούτε η νυν δημοτική αρχή αλλά η Επιτροπή Αναγνώρισης Πηγών του ΕΟΤ στην οποία εστάλησαν κανονικά τα δείγματα από τον δήμο Αβδήρων αλλά έκανε 8 μήνες να συνεδριάσει και τα δείγματα …έληξαν! Έτσι ζήτησαν φρέσκα δείγματα και φτου και απ’ την αρχή! Ελλάς στο μεγαλείο σου!

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος χρειάζεται αυτή την άδεια για να μπορεί να διεκδικήσει από το ΤΑΙΠΕΔ τα Λουτρά τα οποία και λειτουργούν σε καθημερινή βάση. Μάλιστα με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδη θα προσλάβει φυσιοθεραπευτές και προσωπικό για τα Λουτρά ώστε να λειτουργήσουν πιο εύρυθμα το επόμενο διάστημα που αρχίζει και η σαιζόν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μετ’ εμποδίων» προχωρούν τα έργα του Ε.Κ. «Αθηνά»

Μετά τις καθυστερήσεις «έσπασε» στα δύο η προγραμματική του δήμου Ξάνθης με το Κέντρο – Οι…