Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Να πείσει ξανά με εξωστρέφεια και εναλλακτική πρόταση επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ

Να πείσει ξανά με εξωστρέφεια και εναλλακτική πρόταση επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ

0
rigas xanthi

Πολιτική εκδήλωση στην Ξάνθη στο προσυνεδριακό πλαίσιο με το στέλεχος και πρ. βουλευτή του κόμματος

«Εάν δεν πεις κάτι καινούριο που να αγγίζει τις αγωνίες των πολιτών είναι προφανές ότι έχεις τελειώσει», ανέφερε ο Π. Ρήγας στις δηλώσεις του

Προσυνεδριακή εκδήλωση στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, που προγραμματίζεται μέσα στο Μάιο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ξάνθη, με μέριμνα της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

Παρών και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Ρήγας, στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που επισκέφθηκε την πόλη μας για να μιλήσει σε φίλους και μέλη για την προσπάθεια του κόμματος να γίνει πιο εξωστρεφές και να ανοιχτεί σε μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, απαντώντας στα σύγχρονα προβλήματα και της αγωνίες των πολιτών.

Ο κ. Ρήγας σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ενημέρωσε ότι μετά το συνέδριο θα ακολουθήσει η εκλογή προέδρου από τη βάση, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Όσον αφορά την ανασύνταξη ή αναγέννηση όπως είπε του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αυτό που κυρίως ενδιαφέρει τον πολίτη και τον ψηφοφόρο του κόμματος είναι «να μην υπάρξει μία εσωστρεφής διαδικασία αλλά να μπορέσει η χώρα να βγει από την παρατεταμένη κρίση που εντάχθηκε με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, μέσω μίας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης από πλευράς του ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Ρήγας εξήγησε ότι ακριβώς αυτή η εναλλακτική πρόταση, μπορεί να ενισχύσει ξανά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συρρικνώθηκε σημαντικά με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα. Σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίζαμε έχει ολοκληρώσει την πολιτική του διαδρομή γι’ αυτό επιχειρείται μία νέα προσπάθεια, με άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά και αξιοποίηση της εμπειρίας και των θετικών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ από τα προηγούμενα χρόνια που βρισκόταν στην πολιτική σκηνή. «Εάν δεν πεις κάτι καινούριο που να αγγίζει τις αγωνίες των πολιτών είναι προφανές ότι έχεις τελειώσει», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «δε μπορούμε να λειτουργούμε αυτιστικά, πρέπει όλοι μας να κάνουμε την υπέρβαση». Ειδικότερα για τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά τόνισε ότι έχουν ακόμη πολλά να πουν τόσο στην ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή κοινωνία, αρκεί να το πουν με τρόπο πειστικό και ολοκληρωμένο.

Τέλος, αναφορικά με την επιχείρηση διεύρυνσης του κόμματος, ενημέρωσε ότι θα ανανεωθούν οι κατάλογοι των μελών και θα γίνει κάλεσμα είτε στα μέλη και στελέχη της «Ελιάς», είτε της Δημοκρατίας Παράταξης, είτε ακόμη και του ΚΙΔΗΣΟ, «όχι όμως τα επώνυμα στελέχη που συνειδητά έφυγαν και διέσπασαν το χώρο αλλά στους ψηφοφόρους, απλά στελέχη που από συναισθηματικούς λόγους ακολούθησαν ένα διχαστικό διάβημα που έκανε ο Γ. Παπανδρέου».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…