Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό η Skoda Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό η Skoda Ξάνθη

0
iraklis-skodakipello2

Επικράτησε με σκορ 0-1 στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο «Καυταζόγλειο»

Στις 29 ή 30 Απριλίου ο επαναληπτικός στα Πηγάδια

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Skoda Ξάνθη που στον χθεσινό 1ο ημιτελικό με τον Ηρακλή απέσπασε θετικό αποτέλεσμα. Η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση έφυγε με το διπλό (0-1) από το «Καυτανζόγλειο» κι έτσι θα αγωνιστεί στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 29 ή 30 Απριλίου στα Πηγάδια με πλεονέκτημα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνοιξε το σκορ με ωραία ενέργεια και τελείωμα του Κλέιτον. Στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή ευκαιρία χωρίς όμως αποτέλεσμα κι έτσι οδηγήθηκαν με το 0-1 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο γηπεδούχοι πίεσαν για να βρουν την ισοφάριση χάνοντας και σημαντική ευκαιρία με τον Περόνε όμως ο Κυριακίδης βγήκε νικητής στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας η Skoda Ξάνθη ξαναπήρε τον έλεγχο του ματς και προσέχοντας τα νώτα της έψαξε το 2ο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Έτσι έχοντας «προίκα» το 0-1 του χθεσινού αγώνα θα περιμένει τη ρεβάνς στις 29 ή 30 Απριλίου όπου θα προσπαθήσει να «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό της 16ης Μαΐου.

* Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης ο Ολυμπιακός νίκησε με 0-3 στη Ριζούπολη τον Απόλλων Σμύρνης κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου –φιναλίστ.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

6’: Το διαγώνιο σουτ του Λουσέρο μπλόκαρε ο Γιαννίκογλου.

7’ ΓΚΟΛ 0-1: Ο Κλέιτον απελευθερώθηκε έξω από την περιοχή του Ηρακλή και επιχείρησε το σουτ που κατέληξε στην εστία του Γιαννίκογλου.

8’: Ο Ρομάνο βρέθηκε σε θέση βολής και προσπάθησε να κρεμάσει τον Κυριακίδη όμως ο Μπέρτος έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή της εστίας.

23’: Ο Ρομάνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

44′: Ευκαιρία για την Ξάνθη. Σουτ του Κλέιτον από το ύψος του πέναλτι, ο Γιαννίκογλου κρατάει όρθιο με την επέμβασή του τον Ηρακλή.

53’: Σέντρα του Μπουκουβάλα, άστοχη κεφαλιά του Ρομάνο.

54’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Περόνε να φεύγει στην αντεπίθεση και να βγαίνει μόνος απέναντι στον Κυριακίδη όμως το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

82’: Σουτ του Παπαστεριανού έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.

86’: Ο Βάλτερ έφυγε στην αντεπίθεση όμως δεν κατάφερε να περάσει τον Γιαννίκογλου που έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε τη μπάλα, με τον παίκτη της Ξάνθης να χάνει μοναδική ευκαιρία.

90’+: Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Καπετάνο να βγαίνει στην αντεπίθεση όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλή πρόλαβε και απομάκρυνε.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (60’ Κάσσος), Τσιλιανίδης (69’ Λουκίνας), Ιντζόγλου, Περόνε, Πουρτουλίδης (83’ Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Κυριακίδης Π., Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον(78’ Παπαστεριανός), Σολτάνι (70’ Βάλτερ), Λουσέρο, Ράνος (77’ Καπετάνος).

Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

Βοηθοί: Τουμπακάρης – Γεωργάκος (ΕΠΣ Αθηνών).

4ος διαιτητής: Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

Κίτρινες: 27’ Βασιλακάκης, 80’ Κυριακίδης – 40’ Τσιλιανίδης, 69’Ιντζόγλου

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …