Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το Κέντρο Πολιτισμού κάνει αυτοκριτική για το Καρναβάλι

Το Κέντρο Πολιτισμού κάνει αυτοκριτική για το Καρναβάλι

0
kentropolitismou apologismos

«Αποφύγαμε τις κακοτοπιές», υποστήριξε ο Λύρατζης, αναφερόμενος στο θέμα του βιβλίου για τα 50 χρόνια του θεσμού – Αμφισβήτηση από Μπένη – Τσέπελη – Καμαρίδη

Αιχμές Καμαρίδη για την λειτουργία του προέδρου – Οι ιοί, οι …λαγοί και τα αστικά! Αρνητικό το κλίμα για την ΦΕΞ

«Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η διοργάνωση των ΘΛΕ και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Μαρτίου καθώς εκφράστηκε δυσαρέσκεια από αρκετά μέλη όπως ο κ. Μπένης και ο κ. Καμαρίδης μηδέ του κ. Τσέπελη συμπεριλαβομένου για τις αστοχίες που υπήρξαν και παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Πασχάλης Λύρατζης με μια διάθεση αυτοκριτικής κυρίως για το θέμα βιβλίο για τα 50 χρόνια Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και όλα τα παρελκόμενα και παραλειπόμενα της έκδοσης.

Κριτική για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού – «Αποφύγαμε τις κακοτοπιές» υποστήριξε ο Λύρατζης – «Αμ δε..» του είπε ο Μπένης

Η αναφορά έγινε από τον πρόεδρο του Κέντρου στο τέλος της συνεδρίασης και στα εκτός ημερησίας θέματα. Ο κ. Λύρατζης θέλησε να ευχαριστήσει το Δ.Σ. και τους υπαλλήλους του Κέντρου για την συνεισφορά τους στη διοργάνωση με την επισήμανση ότι ο ίδιος είναι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές και ότι η ικανοποίησή του απορρέει από την πεποίθησή του ότι : αποφύγαμε κακοτοπιές», με τον κ. Μπένη να διαφωνεί και να του λέει: «Δεν αποφύγαμε τίποτε και η διαχείρισης του θέματος με το βιβλίο ήταν αποτυχία» και τον κ. Λύρατζη να επιμένει: «Μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη ζημιά». Σε ρόλο καταλύτη ο Μ. Τσέπελης ο οποίος υποστήριξε ότι «Ζημιά δεν υπάρχει ποτέ από τον Πολιτισμό» αλλά και να ασκήσει κριτική επί των διαδικαστικών του Καρναβαλιού επικροτώντας ως πολύ θετικό μεν το γεγονός ότι τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα στην παρέλαση αλλά υποστηρίζοντας ότι η παρουσίαση από την ΝΕΡΙΤ καθώς και οι παρουσιαστές ήταν αποτυχημένη και η εικόνα καθώς και η παρουσίαση αδικούσε το θεσμό. Στη συζήτηση έλαβε μέρος και ο κ. Καμαρίδης ο οποίος σε έντονο τόνο επέκρινε τη στάση και του κ. Λύρατζη αλλά και του δημάρχου απέναντι στου ς φιλοξενούμενους δημάρχους από Ελλάδα – Τουρκία και Βουλγαρία που: «τους είχατε τόσες ώρες όρθιους στην εξέδρα και μετά σας έψαχναν και δεν σας έβρισκαν…» όπως είπε χαρακτηριστικά. Η συζήτηση έλαβε τέλος αφού ο κ. Λύρατζης έκανε αποδεικτό το αίτημα του κ. Μπένη να συγκληθεί συμβούλιο όπου το μοναδικό θέμα θα είναι ο απολογισμός και να κατατεθούν προτάσεις. Ο ίδιος είπε ότι έχει ήδη έτοιμες μερικές μία εκ των οποίων να μην επαναληφθεί το θέμα με την εξέδρα και να κάνει ο δήμος δική του εξέδρα.

Οι ιοί, οι …λαγοί και τα αστικά!

Στα θέματα της συνεδρίασης, με αφορμή το αίτημα της ΦΕΞ για αναδιοργάνωση του 9ου Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής , εκφράστηκε μια δυσαρέσκεια από Μπένη – Τσέπελη – Καμαρίδη για την τακτική της ΦΕΞ να αποφασίζει μονομερώς τις εκδηλώσεις της και λίγο πριν να ζητά συμμετοχή του Κέντρου. Όπως εύσχημα παρατήρησε ο κ. Καμαρίδη: «Άλλο συν – πληρωμή και άλλο συνδιοργάνωση». Από τα τρία αιτήματά της που αφορούσαν και συμμετοχής στα έξοδα έκαναν αποδεκτό μόνο την παραχώρηση του Δημοτικού αμφιθεάτρου δωρεάν. Επίσης στο θέμα που αφορούσε ένα κονδύλι 4.500 ευρώ για συντήρηση και υποστήριξη λογισμικού του Κέντρου ο κ. Καμαρίδης ζήτησε να πληροφορηθεί αν μέσα σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται και τα antivirus, το σύστημα προστασίας από ιούς λέγοντας χαρακτηριστικά: « Μη έρθει κάποιος και μας πει ότι έχουμε …ιούς – όπως συνέβη κάπου αλλού και μετά πληρώνουμε άλλα λεφτά…». Τόσο ο κ. Λύρατζης όσο και ο υπηρεσιακός παράγοντας τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα συμβεί αυτό και ότι το κονδύλι είναι απολογιστικό. Η συνεδρίαση είχε και την εύθυμη πλευρά της με τον Μ. Τσέπελη να διαφωνεί με την έγκριση μετακίνησης του προέδρου για να έχει επαφές με καλλιτέχνες προετοιμάζοντας το πρόγραμμα των γιορτών Π. Πόλης, ζητώντας να συμμετέχει και ο …ίδιος στις επαφές με τους καλλιτέχνες, χαριτολογώντας. Όμως ο κ. Καμαρίδης το είδε σοβαρά και εξέφρασε την αντίθεσή του με τον τρόπο λειτουργίας του προέδρου να ενημερώνει τα μέλη αφού έχει αποφασίσει μονομερώς για το πρόγραμμα. Σημείωσε δε ότι δεν θα ανεχτεί άλλη φορά να : «ακούει τα μπενιλίκια του κόσμου για θέματα που δεν έχει ψηφίσει ο ίδιος»! Στη συνέχεια ο κ. Μπένης ζήτησε διευκρινίσεις για θέμα που αφορούσε μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία δίνεται αντιμισθία και στους αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων του δήμου και συγκεκριμένα 200 ευρώ στην αντιπρόεδρο του Κέντρου κ. Αλεξία Γκριτζίκη και 450 στον πρόεδρο κ. Πασχάλη Λύρατζη. Με περιπαικτική διάθεση του απάντησε ο κ. Τσέπελης λέγονται : «Πας πάλι να βγάλεις λαγό…», με τον κ. Μπένη να του απαντά: «Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για λαγούς… έρχονται από μόνοι τους σε μας γιατί φεύγουν απλά από τα χέρια σας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δημοτική αρχή υποπίπτει σε λάθη και εκτίθεται. Τέλος σε θέμα που αφορούσε αλλαγή σύμβασης καθότι τα αστικά Ξάνθης ενημέρωσαν ότι έκαναν 286 δρομολόγια αντί 100 που ήταν στη σύμβασή του μεταφέροντας κόσμο την Κυριακή της παρέλασης , ο κ. Μπένης ζήτησε περαιτέρω βεβαιώσεις ότι όντως έγιναν αυτά τα δρομολόγια προκειμένου να εγκρίνει το επιπλέον ποσό. Να σημειώσουμε ότι η αρχική σύμβαση ήταν για 100 δρομολόγια 4000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…