Σχόλια 13/03/15

0
vaftisia
Από τρόικα έγιναν θεσμοί και τώρα Brussel Group! Επιτέλους η φαντασία στην εξουσία!


Κινδυνεύουν τα βοοειδή
Νέα ζωονόσος απειλεί το ζωϊκό κεφάλαιο της περιοχής μας. Πρόκειται για την οζώδη δερματίτιδα η οποία προσβάλει τα μεγάλα ζώα. Αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος είναι υπαρκτός διότι εντοπίστηκε η πάθηση στα παράλια της Τουρκίας. Στην οποία Τουρκία δυστυχώς ενδημούν αρκετές ασθένειες ζώων.
Κι επειδή ακριβώς δεν γίνεται σωστή και ολοκληρωμένη καταπολέμηση αυτών, η ασθένεια εμφανίζεται κατά διαστήματα με καταστρεπτικές συνέπειες για τα ζώα της Περιφέρειάς μας, όπως έγινε πρόσφατα με την ευλογιά.
«Ε»


Τώρα σωθήκαμε…
Αναβαθμίζεται, μας λέει ο υπουργός Ν. Βούτσης, ο ρόλος της ΕΛΑΣ στον τομέα της αντιμετώπισης του Οικονομικού Εγκλήματος.
Λόγια μεγάλα. Ας αναβαθμίσουν πρώτα την ΕΛΑΣ στον τομέα της δίωξης του κοινού εγκλήματος κι ας αφήσουν τα άλλα παχιά λόγια. Εδώ κάθε μέρα έχουμε διαρρήξεις, ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και ο κόσμος ζει με την αγωνία για τη ζωή και την περιουσία του. Και ο κύριος Βούτσης, αφού τα έλυσε όλα αυτά και άλλα πολλά, θα χρησιμοποιήσει την ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση του Οικονομικού Εγκλήματος.
Που ζουν αλήθεια; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους από την παράνομη λειτουργία κατά της ζωής και περιουσίας; Εκτός κι αν βρήκαν έναν ακόμη τρόπο για να κάνουν νέες προσλήψεις μερικών χιλιάδων αστυνομικών!
Με την ευκαιρία: Η Τοπική Ασφάλεια, Αστυνομία, ένας άνθρωπος, ούτε τηλεφώνημα έκανε να ρωτήσει απλώς, τι ακριβώς συνέβη με την απόπειρα διάρρηξης των γραφείων της Εφημερίδας μας. Τόσο ενδιαφέρον αλήθεια.
«Ε»


Αβέρτα διορίζει στο δημόσιο ο Κατρούγκαλος
Ως ελπιδοφόρα μηνύματα για τη μείωση της ανεργίας μιλούν οι της κυβέρνησης και ειδικότερα οι του υπουργείου Εργασίας. Μας λένε λοιπόν ότι τον Φεβρουάριο είχαμε 15.124 περισσότερες προσλήψεις. Σωστό. Δε μας είπαν όμως ότι πρόκειται για προσλήψεις, οι περισσότερες στο δημόσιο! Αν έτσι νομίζουν ότι θα μειώσουν την ανεργία κάνουν λάθος μεγάλο οι της κυβέρνησης. Εάν δυσπιστούν, ας ρωτήσουν τον πρόεδρό τους, τον κ. Παυλόπουλο, να τους εξηγήσει ότι η μέθοδος αυτή δεν αποδίδει. Την εφάρμοσε κι αυτός, διόρισε εκατοντάδες χιλιάδες στο δημόσιο με αποτέλεσμα η χώρα να ναυαγήσει.
Λάθος η συνταγή.
«Ε»


Αυτοί Μακεδονία, εμείς FYROM
To πάθημα γνωστό. Όλος ο κόσμος αποκαλεί τη γνωστή χώρα στα βόρεια σύνορά μας «Μακεδονία», εμείς, η Ελλάδα, FYROM ή όπως διαφορετικά. Και το πάθημα βέβαια δεν μας έγινε μάθημα και συνεχίζουμε την ίδια ανόητη νοοτροπία υποκρινόμενοι, κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το θέμα, ότι η πραγματικότητα δεν υφίσταται. Το ίδιο συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση με το θέμα της τρόικας. Η κυβέρνηση λοιπόν σε άτυπα βαφτίσια, της έδωσε άλλο όνομα, το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και κανένας άλλος! Ποιοι δεν δέχονται την πραγματικότητα αλήθεια και στρουθοκαμηλίζουν;
«Ε»


Περί μονταζιέρας
Η στήλη πέραν των διαφόρων σχολίων πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας, στόχο έχει, ως γνωστόν και την επιμορφωτική ενημέρωση των αναγνωστών και για θέματα της τρέχουσας πραγματικότητας.
Έτσι λοιπόν, επειδή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τώρα αλλά και άλλους πολιτικούς διαφόρων κομμάτων ακούγεται η λέξη «Μονταζιέρα», οφείλουμε μια ερμηνεία της. Τι ακριβώς είναι η μονταζιέρα. Για την ακρίβεια τι ήταν, διότι σήμερα δεν χρησιμοποιείται πλέον στα τυπογραφεία και τις εφημερίδες.
Μονταζιέρα λοιπόν ήταν ένα «έπιπλο» με φωτεινό τζάμι όπου εκεί, πάνω στο σχήμα της κάθε εφημερίδας (διαστάσεις σελίδας) φτιάχνονταν – στήνονταν – οι σελίδες της εφημερίδας. Κι επειδή τα κείμενα τότε ήταν σε χαρτί ή φιλμ, ο τεχνίτης μόνταρε κάθε είδηση, έβαζε το κείμενο, τις φωτογραφίες, τους τίτλους κλπ. Έφτιαχνε δηλαδή τη σελίδα.
Μεταφορικά σήμερα, εδώ και χρόνια τώρα, κάποιοι χρησιμοποιούν τον όρο «μονταζιέρα» για να δηλώσουν ότι η είδηση, η δήλωση, είναι προϊόν τεχνικής επεξεργασίας από ανθρώπινο χέρι που έχει τη δυνατότητα να την φτιάξει – παρουσιάσει όπως θέλει.
Σήμερα στην ηλεκτρονική εποχή, οι μονταζιέρες καταργήθηκαν. Παντού σχεδόν στα τυπογραφεία οι σελίδες «στήνονται» στις οθόνες των υπολογιστών. Μονταζιέρες υπάρχουν στα Μουσεία Τυπογραφίας και στις κατά καιρούς δηλώσεις των πολιτικών. Αυτά για το θέμα κι ελπίζουμε να σας διαφωτίσαμε.
«Ε»


Περί κρατικών αυτοκινήτων
Τα βουλευτικά αυτοκίνητα έκαναν τον πρωθυπουργό να βάλει τις φωνές και πάλι στους βουλευτές του κόμματός του. Καθόλου δεν άρεσε στον κ. Τσίπρα το γεγονός ότι πάρα πολλοί βουλευτές αγνόησαν την προτροπή του να μην πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο. Έτσι, έδωσε εντολή να επιστραφούν τα αυτοκίνητα που πήραν οι βουλευτές και όποιος δεν έχει, μπορεί να πάρει μέσω leasing και να το πληρώνει ο ίδιος από την τσέπη του.
Τι φάνηκε όμως απ’ όλη αυτή την ιστορία των αυτοκινήτων; Ότι καλά είναι τα μεγάλα λόγια, αλλά τα προνόμια καλύτερα…
«Ε»


Πως θα ανυψώσουμε κι άλλο το φρόνημα
Ιδού ορισμένες πρωτότυπες ιδέες για την τόνωση της εθνικής υπερηφάνειας των Ελλήνων – που υποσκάπτεται ασύστολα από τη γερμανική επιβουλή:
Η Γερμανία πρέπει να στοχοποιηθεί λίγο πιο εντατικά και ασφαλώς πιο ευφάνταστα. Tα ΕΞΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ AΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δεν αρκούν. Δεν φτάνει να ζητάμε αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια και τόκους πίσω. Πρέπει να το ταβανιάσουμε το θέμα. Γιατί λ.χ. να μην απαγορευτεί η κατανάλωση λουκάνικων Φραγκφούρτης, τα γερμανικά νούμερα στη σκοπιά στον στρατό, και οι εξετάσεις – αν όχι το ίδιο – στο Ινστιτούτο Γκαίτε; Προτείνω, επίσης, να βρούμε κι άλλους εξωτερικούς εχθρούς. Οι Γερμανοί δεν είναι αρκετοί για να μας ενώσουν. Γιατί να μη στοχοποιήσουμε και τους Τούρκους λίγο παραπάνω; Μια ιδέα είναι να ζητήσουμε αποζημιώσεις από τον Ιμπραήμ που κατέκαψε την Πελοπόννησο το 1824. Οι Γιαννιώτες, μπορούν να κάνουν διάβημα στην Αλβανία για αποζημίωση ένεκα πνιγμού της κυρά Φροσύνης στη λίμνη υπό του αλβανικής καταγωγής Αλή Πασά.
Τέλος, θα πρέπει να αξιοποιηθεί επιτέλους ο Πρέκας (ελάτε να τα πάρετε) στην ανύψωση του φρονήματος του λαού. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό καλύτερα από τον άνθρωπο που έχει δηλώσει ότι έχει παντρευτεί την Ελλάδα; Οι άλλοι την έχουνε απλώς πηδήξει…
«Λ»


Όχι πια τρόικα- Brussel Group
Σε υπόγεια ξενοδοχείων και σε άλλους απόρρητους μέχρι στιγμής χώρους θα συναντάται η ελληνική αντιπροσωπία με την μετονομασθείσα σε Brussel Group τρόικα, στην οποία προστέθηκε ως τέταρτο μέλος ο ΟΟΣΑ, για να ξεφύγουμε από τον επάρατο αριθμό τρία. Οι συναντήσεις θα γίνονται με άκρα μυστικότητα και σε σημεία που θα προσδιορίζει η ΕΥΠ, για να μη καταγραφεί από καμία μνημονιακή κάμερα η παρουσία των κλιμακίων στη χώρα. Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο να νοικιαστούν γκαρσονιέρες σε διάφορα σημεία της Αθήνας για τις «συνευρέσεις» αυτές όπως ακόμα να χρησιμοποιούνται ειδικές στολές παραλλαγής ή εργατικές φόρμες για τους ελεγκτές με καμουφλαρισμένους σε εργαλειοθήκες τους χαρτοφύλακές τους. Αυστηρή προϋπόθεση να είναι οι χώροι αυτοί σε μεγάλη απόσταση από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο περήφανο αυτό ελληνικό έδαφος απαγορεύεται να πατήσει το πόδι του κατακτητή-ελεγκτή.
Μ’ αυτές τις βαθιές τομές στη σχέση Ελλάδος και δανειστών, αποτέλεσμα των σκληρών διαπραγματεύσεων του γενναίου μας υπουργού των οικονομικών Ιωάννη Βαρουφάκη η Ελλάς γύρισε σελίδα στην ιστορία! Έχει περάσει στην ιλαροτραγωδία…


Για τα μάτια του κόσμου
Στις προγραμματικές δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, είχε προαναγγείλει την αποδέσμευση πάνω από 1.500 αστυνομικών που απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών προσώπων και άλλων ‘’ευπαθών’’ στόχων. Προχθές το υπουργείο ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύθηκαν 868 αστυνομικοί «από τις υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά». Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι 515 από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στις υπηρεσίες προέλευσής τους και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Εκτός από τους αστυνομικούς, αποδεσμεύτηκαν 114 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 56 μοτοσικλέτες που είχαν διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, ώστε να διατεθούν όλοι και όλα στις ανάγκες των μάχιμων υπηρεσιών, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, από την άλλη, καταγγέλλουν ότι η αποδέσμευση των αστυνομικών είναι εικονική, καθώς οι περισσότεροι απ’ όσους φαινομενικά επέστρεψαν στις οργανικές θέσεις τους διατέθηκαν εκ νέου με απόσπαση σε… υπηρεσίες φύλαξης στόχων και επισήμων. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι από το σύνολο των αστυνομικών που υποτίθεται ότι αποδεσμεύτηκαν σε «μάχιμες» υπηρεσίες επέστρεψε μόλις… ένας.
Χ.Δ.


Πλήρωσε τώρα και θα σου τα χρωστάμε!
Η λογική της εκκαθάρισης στους διάφορους λογαριασμούς, που καλούμαστε να πληρώσουμε, αγγίζει συχνά τα όρια της παράνοιας. Λογαριασμοί ρεύματος, τηλεφώνου, κινητής τηλεφωνίας… έρχονται πολλές φορές ιδιαίτερα φουσκωμένοι. Αν όντως έχουμε καταναλώσει όσα αναγράφονται, φυσικά και να πληρώσουμε, κανείς δεν αντιλέγει. Τι γίνεται όμως όταν το ποσό στο κάτω μέρος του μαγικού χαρτιού από διψήφιο γίνεται τριψήφιο ή και τετραψήφιο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Διαμαρτυρόμαστε στην όποια υπηρεσία ή εταιρεία, και αυτοί με την σειρά τους το ελέγχουν. Αν όντως έχει γίνει λάθος στην χρέωση –έτσι λέγεται τώρα η κατά το δοκούν και κατά προσέγγιση χρέωση- σε καλούν να αποπληρώσεις το ποσό και να σου αφαιρέσουν το υπόλοιπο από τον επόμενο, εκκαθαριστικό, σε 2, 3 ή και 4 μήνες. Δεν ενδιαφέρει, φυσικά, κανέναν αν εσύ έχεις την δεδομένη στιγμή τα χρήματα αυτά, για να τα δώσεις στην κάθε εταιρεία να σου τα ‘’φυλάει’’ μέχρι να γίνει αντιλογισμός. Είναι, πάντως, περίεργο που συνήθως το ποσό είναι μεγαλύτερο και σχεδόν ποτέ δεν γίνεται το αντίθετο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…