Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 40 άτομα αποκλεισμένα άτομα στο Διάσπαρτο του Δ. Μύκης

40 άτομα αποκλεισμένα άτομα στο Διάσπαρτο του Δ. Μύκης

0
oraion xionia

Ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ και Στρατός τους μετέφεραν τρόφιμα – Αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στην Μύκη και Κένταυρο

Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος Μύκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο δήμαρχος Τζεμήλ Καπζά

Αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος Μύκης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Τζεμήλ Καπζά μετρώντας τις «πληγές» που άφησε ο χιονιάς που έπληξε τους οικισμούς του δήμου του. Το αίτημα το κατέθεσε προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργο Παυλίδη και αναμένεται η έγκρισή του ενώ ζήτησε βοήθεια απ’ όλους τους φορείς που συγκροτούν το όργανο της Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Μύκης. Και μπορεί μεν το οδικό δίκτυο προς Βουλγαρία να είναι ανοιχτό μετά από παρέμβαση των μηχανημάτων της Π.Ε. Ξάνθης όμως η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη και να υπάρχουν ακόμη αποκλεισμένοι οικισμοί όπως το Διάσπαρο και ο Κίδαρις.

Επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων στους 40 αποκλεισμένους του Διάσπαρτου

Όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά στο Διάσπαρτο υπάρχουν 40 άτομα που έχουν αποκλειστεί τόσες μέρες και έχουν ξεμείνει από τρόφιμα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον Ιμάμη. Έτσι χθες το πρωί στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων και νερού με ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ στο οποίο επέβαινε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθη κ. Καλογουλίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Κενάν και άνδρες της ΕΜΑΚ. Επίσης ο κ. Καπζά ζήτησε και την βοήθεια του Στρατού και έτσι το ερπυστριοφόρο το συνόδευε μια μπουλντόζα του Στρατού. Επίσης η ΔΕΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει το δίκτυο της που έπαθε ζημιές από τις πτώσεις δέντρων πάνω σε κολώνες. Κάποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν σήμα ενώ χθες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σ’ όλο το δήμο Μύκης.

Αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στην Μύκη και στον Κέντραυρο

Επίσης στον Κένταυρο και στην Μύκη υπάρχουν αποκλεισμένοι κάποιοι κτηνοτρόφοι στις μονάδες τους και γίνεται προσπάθεια από το δήμο να εντοπιστούν ή να μεταφερθούν τρόφιμα αν μπορέσουν να πλησιάσουν. Επίσης σε πολλά χωριά όπως και στην Πάχνη που ήταν αποκλεισμένοι μέχρι προχθές υπάρχει πρόβλημα στην κίνηση μέσα στο χωριό ενώ οι κάποιοι κάτοικοι άρχισαν να ξεμένουν από ξύλα. Παράλληλα ελλείψεις τροφίμων παρουσιάστηκαν και στα παντοπωλεία.

Ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά ζήτησε βοήθεια από όλους τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: «Έγκαιρη η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού»

Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, η οποία έπληξε την περιοχή μας με σκληρότητα. Οι συνεχείς και ακατάπαυστες βροχοπτώσεις δημιούργησαν ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα. Ταυτόχρονα, ο ορεινός όγκος χτυπήθηκε από έντονες χιονοπτώσεις. Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, αποφύγαμε τα χειρότερα.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για την συνδρομή τους, το Δ΄Σώμα Στρατού, την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Δήμο Τοπείρου και τον Δήμο Μύκης. Θέλω επίσης να συγχαρώ την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης που συνέβαλε με υπερπροσπάθεια στην αντιμετώπιση των καταστροφών.

Κατά την επίσκεψη μου και μετά την αντιμετώπιση της κρίσης, (Δευτέρα και Τρίτη) στους Δήμους Μύκης και Τοπείρου για μικροπροβλήματα που ίσως παραμένουν, αισθάνθηκα την ικανοποίηση των πολιτών για την άμεση επέμβαση μας. Άλλωστε αυτή είναι και ουσία της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emprpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…