Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη 0-1

ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη 0-1

0
ofi-skoda152

Νίκη… Ευρώπης για την ξανθιώτικη ομάδα

Πλησίασε σε απόσταση «βολής» από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που έχει στόχο

Με τους βαθμούς της νίκης έφυγε η Skoda Ξάνθη από την Κρήτη. Η ξανθιώτικη ομάδα μετά τη νίκη – πρόκριση στο κύπελλο επί του ΟΦΗ, λίγες μέρες αργότερα κέρδισε και πάλι, αυτή τη φορά με γκολ του Καπετάνου στο 65’ και με το 0-1 έφτασε στην 10η φετινή της επιτυχία στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασαν τους 40 βαθμούς στην βαθμολογία, δύο λιγότερους από τον Παναιτωλικό που έμεινε στους 42 μετά τη χθεσινή ήττα από την Κέρκυρα.

Στη χθεσινή αναμέτρηση (που έγινε κεκλεισμένων των θυρών όπως συνέβη και σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή)ο ΟΦΗ ζητούσε τους πόντους της επιτυχίας στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας ενώ αντίθετα η Ξάνθη έψαχνε το «τρίποντο» της επιτυχίας για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και σε απόσταση «βολής» από την πρώτη 5άδα, όπως και έγινε, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να κοιτούν πλέον το επόμενο δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην προσπάθεια αυτή επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Κυριακίδη, στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη, Γκομσί, Γούτα και Παπάζογλου, στο κέντρο τους Φλίσκα, Ομπόντο, Βασιλακάκη, Μπέλιτς και Βάλτερ και προωθημένο τον Καρίμ Σολτάνι προχωρώντας σε έξι αλλαγές στο βασικό του σχήμα συγκριτικά με την αναμέτρηση του κυπέλλου. Για μία Skoda Ξάνθη που δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τιμωρημένους λόγω καρτών Παπαστεριανό και Κλέιτον ενώ ο Καρυπίδης «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την 19άδα.

Από την άλλη μεριά ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε την ομάδα του με τους Λόρια, Δαμιανάκη, Κουτσιανικούλη, Ροβίθη, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλο, Μερεμπασβίλι,. Περογαμβράκη, Μπολάκη, Φάζο και Μακρή αντικαθιστώντας τους Αγριμάκη και Μαραθιανό συγκριτικά με το παιχνίδι της Πέμπτης ενώ είχε στον πάγκο πέντε ποδοσφαιριστές.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι του «Θ. Βαρδινογιάννης». Αρκετά λάθη από τις δύο ομάδες σε ένα διάστημα χωρίς ρυθμό και με αρκετές διακοπές στο παιχνίδι. Μεγάλες ευκαιρίες δεν υπήρξαν και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να αναλάβει τα ηνία του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο με γηπεδούχους και φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν κι από μία αναγκαστική αλλαγή. Ο Φλίσκας στο 32’ αντικαταστάθηκε από τον Λουσέρο και ο Δαμιανάκης από τον Τζορτζ πέντε λεπτά αργότερα.

Στο ξεκίνημα του β΄μέρους ο ρυθμός βελτιώθηκε και άρχισαν να δημιουργούνται ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες της ξανθιώτικης ομάδας όμως ο Σολτάνι και ο Βάλτερ αστόχησαν στα σουτ του ενώ ο Καπετάνος πίεσε τον Λόρια στο 59’ μετά από λάθος γύρισμα αμυντικού αλλά δεν κέρδισε κάτι ουσιαστικό. Ο επιθετικός της Skoda έξι λεπτά αργότερα όμως ήταν ο παίκτης που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Λουσέρο ξέφυγε από δύο αντιπάλους από αριστερά, έκανε την σέντρα και ο έμπειρος επιθετικός σημείωσε άλλο ένα γκολ το 9ο φετινό κι από τα πιο όμορφα, καθώς με εντυπωσιακή προβολή έκανε το 0-1. Η φιλοξενούμενη ομάδα στη συνέχεια προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα απέναντι στον ΟΦΗ που ήθελε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης αλλά οι προσπάθειες του δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι το 0-1 έμεινε ως το τέλος.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

10′ Μακρινό σουτ του Φλίσκα, η μπάλα πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λόρια.

15′ Μακρινό σουτ του Μακρή, η μπάλα αρκετά μακριά απ’ την εστία.

21′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Ο Ροβίθης έβγαλε παράλληλη σέντρα, όμως ο Μπαξεβανίδης απομάκρυνε σωτήρια λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Περογαμβράκη, που βρισκόταν αμαρκάριστος μπροστά στο άδειο τέρμα.

50′ Ευκαιρία για τον ΟΦΗ! Δυνατό σουτ του Περογαμβράκη, ο Κυριακίδης διώχνει σε κόρνερ.

53′ Σουτ του Σολτάνι, η μπάλα άουτ..

64’: ΓΚΟΛ 0-1! Φοβερή ατομική ενέργεια και σέντρα του Λουσέρο. Ο Παντελής Καπετάνος με τακουνάκι στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια και έκανε το 1-0 για την Ξάνθη.

76′: Αδύναμο σουτ του Μερεμπασβίλι, μπλόκαρε εύκολα ο Κυριακίδης.

81’: Ο Τζορτζ δύο φορές βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά και κόπηκε από τους αμυντικούς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΦΗ: Λόρια, Δαμιανάκης (37’ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι,. Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φάζος, Μακρής.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γκομσί, Παπάζογλου, Γούτας, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Φλίσκας (32’ λ.τρ. Λουσέρο), Σολτάνι, Βάλτερ (78’ Γουάλας), Μπέλιτς (52’ Καπετάνος).

Διαιτητής: Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτω/νίας) – Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας).

Κίτρινες: Ομπόντο 15’, Μπαξεβανίδης 40΄, Φλίσκας 90+ – Κουτσιανικούλης 26’, Μονιάκης 28’, Κάλαϊτζιτς 37’, Μερεμπιασβίλι 51’, Μακρής 69.

SUPER LEAGUE

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανθρακικός – Ολυμπιακός (αναβλήθηκε)

Βέροια – Εργοτέλης 0-1

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος Αθ. 1-0

ΑΕΛ Καλλονής – Πανιώνιος 1-0

Ο.Φ.Η. – Skoda Ξάνθη 0-1

Παναιτωλικός – Κέρκυρα 0-1

Νίκη Βόλου – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 (α.α.)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (χθες)

Πλατανιάς – Λεβαδειακός (09/03 – 19:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 58*

2. Παναθηναϊκός 55**

3. Π.Α.Ο.Κ. 50**

4. Αστέρας Τρίπολης 47

5. Παναιτωλικός 42

6. ΠΑΣ Γιάννινα 40

7. Skoda Ξάνθη 40

8. Ατρόμητος Αθ. 37***

9. Βέροια 34

10. ΑΕΛ Καλλονής 34

11. Κέρκυρα 34

12. Πανιώνιος 28

13. Πανθρακικός 28*

14. Πλατανιάς 27**

15. Εργοτέλης 25

16. Λεβαδειακός 22**

17. Ο.Φ.Η. 13***

18. Νίκη Βόλου -6

* Η αναμέτρηση Πανθρακικός – Ολυμπιακός αναβλήθηκε και θα οριστεί τις επόμενες ημέρες από τη Super League.

** Δεν υπολογίζεται ο χθεσινοβραδυνός αγώνας Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ ενώ η αναμέτρηση Πλατανιάς – Λεβαδειακός είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

*** Ατρόμητος Αθ. – ΟΦΗ με ένα παιχνίδι λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ (28η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: Κέρκυρα – Ο.Φ.Η. (NS3)

17.15: Ατρόμητος Αθ. – Πανθρακικός (NS3)

19.30: Εργοτέλης – Παναθηναϊκός (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη (NS2)

17.15: Πανιώνιος – Πλατανιάς (NS3)

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NS2)

19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

19.30: ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια (NS1)

* Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (ματαίωση)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…