Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Τέλη Φεβρουαρίου ξεκινάει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

0

Ανοίγουν οι αιτήσεις- 2.000 θέσεις επιπλέον ζητά η ΚΕΔΕ

Ξεκινάει στα τέλη Φεβρουαρίου το πολυσυζητημένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που στόχο έχει να βρουν δουλειά πάνω από 52.000 άνεργοι σε θέσεις εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο φορέα. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ανάμεσα στο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του τρέχοντος μήνα το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) είχε υπογραφεί στις 26 Νοεμβρίου 2014. Παρόλ’ αυτά μέχρι την προκήρυξη των εκλογών που πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2014, το πρόγραμμα δεν ξεκίνησε.

Το πρόγραμμα

Όπως είναι γνωστό από τον ΟΑΕΔ, η υπηρεσίες είναι έτοιμες για να προχωρήσουν στην διαδικασία επιλογής των ανέργων που θα μπορέσουν να καλύψουν τις 52.000 θέσεις σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε σχολεία, σε μουσεία, σε νοσοκομεία, σε πανεπιστήρια σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και γενικότερα σε φορείς του δημοσίου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα. Με την έναρξη του προγράμματος θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων. Στη συνέχεια υποβάλλονται ενστάσεις, που ελέγχονται από αρμόδια επιτροπή. Ακολούθως, αναρτώνται οι τελικοί πίνακες δικαιούχων. Όσοι επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους, 15 μέρες μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν 427 ευρώ το μήνα (17,1 ευρώ ημερομίσθιο), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα (19,6 ευρώ ημερομίσθιο).

2.000 θέσεις επιπλέον ζητά η ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ με υπόμνημά της οι θέσεις τους προγράμματος να αυξηθούν κατά 2.000. Στη συνάντηση του υπουργού κ. Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Γ. Πατούλης τόνισε: “μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγνώρισε τη σημαντική μέχρι σήμερα συμβολή και αξία των κοινωνικών δομών των Δήμων, στην αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και ότι αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο των ΟΤΑ στην επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων που απαιτούνται για να κάνει η χώρα μας ένα νέο ξεκίνημα. Είναι επίσης πολύ θετικό ότι δεσμεύθηκε ο Υπουργός πως ξεκινά τέλη Φεβρουαρίου το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί βασικό αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. Η ΚΕΔΕ στο υπόμνημα που υπέβαλε στο υπουργείο ζητεί την αύξηση του αριθμού των θέσεων κατά 2.000. Τόσο το σχετικό ζήτημα όσο και τα υπόλοιπα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονται στο υπόμνημα, συμφωνήθηκε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης της ομάδας εργασίας που θα συσταθεί και θα αποτελείται από εκπροσώπους και της ΚΕΔΕ και του υπουργείου Κοινωνικής Εργασίας και Αλληλεγγύης”, κατέληξε.

Οι θέσεις Κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και στην Π.Ε. Ξάνθης

Δήμοι

Θέσεις

Δήμος Αβδήρων

70

Δήμος Μύκης

73

Δήμος Ξάνθης

243

Δήμος Τοπείρου

27

ΣΥΝΟΛΟ

413

Π.Ε. Ξάνθης

141

Κοινωφελής Εργασία: 14 θέσεις στην Μητρόπολη Ξάνθης

Στο κομμάτι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνονται 847 θέσεις σε 66 Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίες κατανέμονται σε σημαντικές ειδικότητες. Ειδικότερα οι θέσεις αφορούν τουλάχιστον 50 ειδικότητες όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης , στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: ΔΕ και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων με 196 θέσεις, ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Διοικητικών και Διοικητικών Γραμματέων με 68 θέσεις και ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτών με 118 θέσεις. 47 θέσει αντιστοιχούν στην ειδικότητα ΔΕ Μαγείρων, 32 στις ΔΕ Ελαιοχρωματιστών και ΔΕ Ηλεκτρολόγων, 28 στην ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων, και 26 στις ΔΕ Κλητήρων και ΔΕ Κλητήρων – Οδηγών.

Στην Μητρόπολη Ξάνθης θα προληφθούν 14 άτομα.

7 προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

600 επικουρικοί γιατροί άμεσα στα νοσοκομεία της χώρας

Εξακόσιες θέσεις επικουρικών ιατρών θα προκηρύξουν, έως τα τέλη του Απριλίου, νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα για την κάλυψη επειγουσών αναγκών τους. Τη δέσμευση για την κάλυψη των θέσεων ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτα Κουρουμπλής, ο οπoίος δεσμεύθηκε, επίσης, και για την πρόσληψη -την ίδια περίοδο- 1.000 μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων μέσα από την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών για μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Οι προθέσεις του υπουργείου εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με συλλόγους όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στον κλάδο της Υγείας. Πέραν των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, συζητήθηκαν οι ελλείψεις των νοσοκομείων, αλλά και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης σε νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι δρομολογούνται άμεσα. Όσο YIOTIS πρώτες πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν είναι οι εξής:

1. Πρόσληψη 600 νέων επικουρικών ιατρών και 1.000 μόνιμων ιατρών (επιμελητών Β’) μέσα στο επόμενο τετράμηνο του 2015.

2. Νέο καθεστώς τοποθέτησης ειδικευόμενων ιατρών.

3.Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού έπειτα από επεξεργασία των στοιχείων των Υγειονομικών Περιφερειών.

4.Προσλήψεΐ8 διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.

Hits προ0λήψει$

Τις έκτακτες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό σκοπεύει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση μετά και την ενημέρωση που έλαβε τόσο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, όσο και από TIS ΥΠΕ και άλλους φορείς.

Αναφορικά με τις 600 νέες θέσεις επικουρικών ιατρών, οι θέσε^ θα καλυφθούν άμεσα από TIS ήδη υπάρχουσες λίστες που διαθέτει το υπουργείο, ενώ οι 1.000 θέσεις μονίμων θα καλυφθούν από άτομα τα οποία έχουν ήδη κριθεί στα Συμβούλια Κρίσεως και Επιλογής Ιατρικού Προσωπικού, η διαδικασία τοποθέτησης των οποίων είχε ήδη «παγώσει».

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για ιατρικό προσωπικό και voσηλευτές. Στόχος του υπουργείου είναι να «αιμοδοτηθεί» το σύστημα Υγεία με 1.000 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ προσδοκά να αποσπάσει μεγάλο με από TIS 11.500 νέες προσλήψεις που προβλέπονται για το έτος 2015.

7 προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο Ξάνθης

Με 7 γιατρούς θα στελεχωθεί το νοσοκομείο Ξάνθης. Οι συμβάσεις των γιατρών θα είναι 3ετείς. Πρόκειται για 2 θέσεις καρδιολόγων, 2 ψυχιάτρων, 1 νευρολόγου, 1 γυναικολόγου και 1 αναισθησιολόγου.

Νοσηλευτικό προσωπικό

Τα αιτήματά τους υπέβαλαν προς τον αρμόδιο υπουργό οι διοικήσεις των μικρών Περιφερειών της χώρας. Παρά το γεγονός ότι το ακριβές νούμερο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, οι ανάγκες σε προσωπικό είναι εξαιρετικά πιεστικές και αφορούν και τις ΜΕΘ, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξοπλισμένες, αλλά στερούνται προσωπικού. Και αυτές οι θέσεις αναμένονται να αποτελέσουν μέρος των 11.500 θέσεων που εξαγγέλθηκαν για το τρέχον έτος.

Τέλος προκηρύξεων στον νομό μας

Το «Ε» – Εργασία σας ενημερώνει ότι έχουν λήξει οι προθεσμίες στις ακόλουθες προκηρύξεις που αφορούν το νομό μας και συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου έληξε η προθεσμία για τις 2 θέσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Δ. Ξάνθης που είχε προκηρύξει 1 θέση ΠΕ Φυσικής Αγωγής και 1 ΤΕ Φυσικοθεραπευτών.

Στις 3 Φεβρουαρίου έληξε η προθεσμία για τις 10 θέσεις στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης (ΣΔΑΝ) και μέχρι την προσεχή Τρίτη αναμένεται η ανακοίνωση των προσλήψεων των 10 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις για κάλυψη των αναγκών καθαριότητας. Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν: ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων 4 θέσεις και ΥΕ Εργατών Καθαριότητας 6 θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» – Εργασία οι αιτιάσεις ξεπέρασαν τις 200!

Τέλος χθες, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την μία θέση ΔΕ Ηλεκτρολόγων με σύμβαση 8 μηνών στο Δήμο Αβδήρων.

Δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 660 μόνιμες θέσεις στη ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία για την αποστολή τους στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται οι δύο προκηρύξεις που ετοίμασε το ΑΣΕΠ για 660 προσλήψεις στη ΔΕΗ. Πεντακόσιες πενήντα θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε τεχνικές ειδικότητες και 110 πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ περιλαμβάνουν οι πρώτες προκηρύξεις που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ το 2015 για μόνιμο προσωπικό. Όλα είναι έτοιµα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες των διαγωνισµών και το µόνο που αναµένει το ΑΣΕΠ είναι η ειδοποίηση από τη ΔΕΗ για την ενηµέρωση του νέου υπουργού. Οι προσλήψεις θεωρούνται αναγκαίες για την κάλυψη των οργανικών θέσεων σε γραφεία και ενεργειακά κέντρα, που έµειναν κενές εδώ και χρόνια λόγω αποχώρησης του προσωπικού. Η επιλογή µάλιστα του προσωπικού απαιτεί χρόνο, λόγω της εξειδίκευσης που ζητείται

Έως σήμερα οι αιτήσεις για προσωπικό ασθενοφόρων

Από το ΑΣΕΠ διευκρινίζεται ότι «μετά από έγγραφη ενημέρωση του ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) για το αντικειμενικό πρόβλημα της έκδοσης των αποτελεσμάτων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ (1η περίοδος 2014) και μετά από παραδοχή σχετικού αιτήματός του, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης 1ης περιόδου 2014 του ΕΟΠΠΕΠ για την απόκτηση διπλώματος ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» των οποίων τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη εκδοθεί άνευ υπαιτιότητάς τους και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προκήρυξη ΑΣΕΠ 7Κ/2014 για πλήρωση θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015». Επιπλέον θα πρέπει να σημειώσουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο αντίστοιχο πεδίο τον κωδικό τίτλου «250» και βαθμό τίτλου οκτώ «8». Ακολούθως, μέχρι την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 πρέπει να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με την προκήρυξη 7Κ/2014, προσκομίζοντας τη «Βεβαίωση συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης 1ης περιόδου 2014» συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, όπου θα δηλώνεται ότι η παραπάνω Βεβαίωση θα αντικατασταθεί αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του ΕΟΠΠΕΠ και το αργότερο έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 από την αντίστοιχη «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ». Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν την ανωτέρω βεβαίωση πιστοποίησης ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής

Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ Τ.Θ. 14308 Τ.Κ. 115 10

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…