Σχόλια 18/02/15

0
kambelis-graf
Ο Τσίπρας δεν έπεισε το Λαφαζάνη να δεχθεί τον Αβραμόπουλο για πρόεδρο θα πείσει τους Ευρωπαίους; Δε νομίζω…


Ανησυχίες
Ασφυκτικές πιέσεις, ο χρόνος λήγει, οι ανάγκες της χώρας υπαρκτές, η έλλειψη ρευστού στις Τράπεζες δεδομένη και σε πλήρη ανησυχία και προβληματισμό ο κόσμος στην Ελλάδα. Και η ανησυχία μεγαλώνει διότι το όλο κλίμα στις συνομιλίες στο Γιούρογκρουπ είναι αρνητικό και εχθρικό για την κυβέρνηση της χώρας.
Τι μας επιφυλάσσει το αύριο είναι ένα ερώτημα και ένας προβληματισμός με αγωνία και ανησυχία.
«Ε»


Βάι, βάι, τι πρόταση!
Η εφημερίδα « Το Παρόν» του έτερου Κουρή μας καλεί να μποϋκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα. Τι «Αυριανή» του ενός Κουρή, τι «Παρόν». Ίδια γεύση λαϊκισμού και ανόητων προτάσεων.
Τι είδους μποϋκοτάζ να κάνεις όταν η Ελλάδα είναι γεμάτη από γερμανικά είδη; Και εκεί στην Θεσσαλία τι θα κάνουν χωρίς ανταλλακτικά στις Πόρσε; Δράμα!
Άστο Κουρή, βρες κάτι άλλο να προτείνεις, καθότι το παραμύθι είναι πολύ παλιό και πλέον δεν έχει πέραση.
« Ε»


Σας ματιάξαμε!
Άντε βρε παιδιά της SKODA, βάλτε γκολ, κάντε νίκη επιτέλους! Μας πρήξατε με τις ισοπαλίες. Φτάνει πια. Εντός, εκτός έδρας, το σίγουρο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία. Μας μάθαν πλέον όλοι.
Κολλήσαμε στο « Χ» και δεν χαιρόμαστε νίκη εδώ και αρκετό καιρό. Άντε ξεκουραστείτε και ξανά προς τις νίκες ξεκινήστε!
Σας ματιάξαμε μάλλον…
«Ε»


Πέθανε ο Καμπέλης
Έφυγε από τη ζωή ο Περιφερειάρχης Σταύρος Καμπέλης. Οι παλιοί θα τον θυμούνται. Ήταν Περιφερειάρχης στην περιφέρειά μας με εγνωσμένο ήθος και έργο.
Άνθρωπος απλός, χαμηλών τόνων, αλλά με ψυχικό σθένος. Ακούραστος και ευγενής, άκουγε τις προτάσεις και τις ιδέες και αφού τις εξέταζε έλεγε το «Ναι» ή το «Όχι». Κι έμενε εκεί. Δούλεψε με αγάπη στην Περιφέρειά μας και πρόσφερε αρκετά στον τομέα του να γίνουν έργα στην περιοχή. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να λένε για την ευγένεια και το ήθος του.
Αγάπησε την περιοχή μας και αγαπήθηκε.
-Καλό του ταξίδι!
« Ε»


Αποκριάτικο
Τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς, Καθαρά Δευτέρα η επόμενη και όπως όλα δείχνουν περάσαμε αισίως έναν ακόμα χειμώνα, με πολλά προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και με καλύτερες συνθήκες για κάποιους, αφού η πτώση των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο επέτρεψε να ανάψουν τα καλοριφέρ μετά από δύο και τρία χρόνια σε αρκετές κατοικίες…
Παράλληλα περνάμε την περίοδο των Λαογραφικών Εκδηλώσεων-Ξανθιώτικο καρναβάλι με ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου και βέβαια με την ευχή ο καιρός να συνεχίσει να βοηθά τις εκδηλώσεις. Διότι το κρύο αντέχεται, η βροχή όμως όχι.
«Ε»


Μάλλον θα κλείσει

Κλείνουν τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, όπως ανακοίνωσε ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο της Αμυγδαλέζας, όπου αυτοκτόνησε 23χρονος κρατούμενος. Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για δημιουργία δομών ανοιχτού τύπου, αλλά μέχρι να συγκεκριμενοποιηθούν οι ρυθμίσεις όλα είναι ανοιχτά…
Βέβαια είχε την εικόνα από ένα Κέντρο Κράτησης κι όχι από τα υπόλοιπα όπου τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όπως της Ξάνθης. Το οποίο θα γίνει ανοιχτού Τύπου ή θα κλείσει.
«Ε»


Στο κόκκινο τα Ταμεία
Σε «Κόκκινο» συναγερμό είναι τα Ταμεία σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Ρωμανιά, ο οποίος προειδοποιεί ότι έχουν μηδενιστεί τα αποθεματικά των Ταμείων. Είπε ο κ. Ρωμανιάς: «Τα τελευταία πέντε χρόνια όλα τα ταμεία τρέχουν την τελευταία στιγμή να δουν πώς θα εξασφαλίσουν ρευστότητα για να πληρώσουν τις τρέχουσες συντάξεις. Αυτό είναι το πρόβλημα του παρόντος. Το πρόβλημα του μέλλοντος είναι πολύ μεγαλύτερο. Τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων, το αποθεματικό τους έχει σχεδόν μηδενιστεί. Το σύστημα είναι διαλυμένο. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Το σύστημα χρειάζεται ανάταξη. Πρέπει να δημιουργηθεί εξ’ υπαρχής. Ξεκινάμε με 2.700.000 συνταξιούχους και είναι άθλος το να βρει κανείς πώς θα ισορροπήσει το σύστημα. Το μέλλον του συστήματος δεν είναι μαύρο, είναι κατάμαυρο… Το μεγάλο πρόβλημα για εμάς, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας είναι πώς θα εξασφαλίσουμε το μέλλον…».
Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εμείς επιμένουμε και να μην μειωθούν οι συντάξεις και να συνεχίσουμε να συνταξιοδοτούμαστε στα 50 μας. Κανένα σύστημα δεν αντέχει έτσι κ. γενικέ…


Άσπρος καπνός για τον Πρόεδρο
pavlopoulos-prokopisΚαι το όνομα αυτού Προκόπης Παυλόπουλος για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας! Έτσι, μετά από μαγείρεμα ημερών, τελικά ο πρωθυπουργός πρότεινε στην κοινοβουλευτική του ομάδα να υπερψηφίσει τον εκ της Ν.Δ. προερχόμενο υποψήφιο. Τον οποίο θα ψηφίσουν και οι ΑΝΕΛ αλλά και κάποιοι από τη ΝΔ αλλά πάντως όχι όλοι.
Κι έτσι, έμεινε στην Ευρώπη ο Δημ. Αβραμόπουλος ως Επίτροπος, και όλα τα ονόματα που κατά το διάστημα πριν λίγο ακούστηκαν όπως της Μπακογιάννη, της Καρυστιάνη και άλλων.
Σήμερα επομένως θα έχουμε νέο πρόεδρο στη θέση του Παπούλια.
« Ε»


Με το πιστόλι στον κρόταφο…
Θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των Μεγάλων Ευρωπαίων ηγετών και εμπνευστών της ευρωπαϊκής Ιδέας Σίγουρα όταν μιλούσαν μετά τον Β. Παγκόσμιο Πόλεμο για την οικονομική και πολιτική ένωση των κρατών και των λαών της Ευρώπης δεν είχαν στο μυαλό τους το σημερινό κατάντημα της Ευρώπης που είναι υπό Γερμανική κατοχή! Αλήθεια πού πήγαν οι θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που μιλούν για για Αλληλεγγύη των κρατών και των λαών, γα σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αν έτσι την αντιλαμβάνονται οι εταίροι μας την Αλληλεγγύη και το σεβασμό , να βάζουν δηλαδή το πιστόλι στον κρόταφο απαιτώντας «γη και ύδωρ» και συνέχιση ενός προγράμματος που απέτυχε …ε τότε καλύτερα μόνοι μας…
Μ.Ξ.


Ο αποδιοπομπαίος τράγος
Την ελληνική κυβέρνηση κατηγορούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας πως έχει πρόγραμμα αλλά αυτοί την μια παρουσιάζουν και την άλλη αποσύρουν τα προσχέδια… όπως με την απόσυρση τους σχεδίου Μοσκοβισί που είχε αποδεχτεί η ελληνική πλευρά και αποσύρθηκε κατ’ εντολή του Νταϊσελμπλουμ – όπως αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας. Αυτοί θέλουν μια τεχνοκρατική οικονομική λύση ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση με τεχνοκριτικά χαρακτηριστικά .
Θα επέλθει συμφωνία αλλά μας κάνουν πόλεμο νεύρων για να δηλώσουμε υποταγή
Φοβούνται μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και ξεσηκωθούν και άλλα κράτη όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία.
Η Ελλάδα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος ενός οικονομικού πολέμου που κήρυξε η Γερμανία στους λαούς της Ευρώπης!
Μ.Ξ.


Ψάξαν και στην Ξάνθη τον 20χρονο φοιτητή
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας στο τηλεφώνημα ξανθιώτισσας το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία ανέφερε ότι είδε τον 20χρονο αγνοούμενο φοιτητή σε καφέ της κεντρικής πλατείας. Αμέσως έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά μετά από ερωτήσεις με το προσωπικό του καταστήματος και με άτομα που βρισκόταν στην πλατεία διαπίστωσαν ότι η πληροφορία δεν ευσταθούσε, αφού κανείς άλλος δεν είδε κάποιο νεαρό που να ταιριάζει με την περιγραφή.
Η εξαφάνιση πάντως του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του κρητικού φοιτητή που σπουδάζει στα Γιάννενα έχει προκαλέσει αγωνία στο πανελλήνιο, και το ενδιαφέρον διατηρείται πάνω από ένα δεκαήμερο μετά την τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής. Δυστυχώς ελάχιστα στοιχεία έχουν προκύψει για την τύχη του και τη διαδρομή που ακολούθησε γι’ αυτό αναλαμβάνει την υπόθεση ειδικό κλιμάκιο από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ η οικογένεια έχει προσλάβει και ιδιωτικό ντετέκτιβ.
Ε.Δ.


Εφαρμογή για smartphone το Άγ. Όρος
Τη δική του εφαρμογή για smartphone απέκτησε το… Άγιον Όρος. O χρήστης μπορεί να “κατεβάσει” δωρεάν την εφαρμογή και να έχει στο κινητό του πληροφορίες για το παλαιό και το νέο ημερολόγιο, με παρουσίαση των εορτών, τις νηστείες που ισχύουν κάθε μέρα και τους βίους όλων των αγίων. Ακόμη, μπορεί να βρει τον λεπτομερή τηλεφωνικό κατάλογο επικοινωνίας με το Άγιον Όρος, τις αγιορείτικες πανηγύρεις όλων των ιερών σκηνωμάτων και ψυχωφελή γνωμικά Πατέρων της Εκκλησίας. Μάλιστα, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να λαμβάνει καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό του, την ώρα που θα ορίσει, για τη γιορτή και τη νηστεία της ημέρας. Την εφαρμογή δημιούργησε η εταιρία AST Α.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θέλοντας να διευκολύνει τους 300.000 επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο το Άγιον Όρος, αλλά και ευρύτερα τους πιστούς. Η ιδέα για την εφαρμογή προέκυψε όταν στελέχη της εταιρίας, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Αθωνική Πολιτεία, διαπίστωσαν ότι το μέρος στερείται πληροφορίας για τον επισκέπτη, για παράδειγμα δεν ξέρει πού να απευθυνθεί για να νοικιάσει αυτοκίνητο ή το τηλέφωνο της Μονής που θέλει να επισκεφθεί. Σκέψη της εταιρίας είναι να παρέχει τις πληροφορίες της εφαρμογής και στις σλαβικές γλώσσες για τους αλλοδαπούς επισκέπτες του Αγίου Όρους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store για iPhone και στο Google Play για συσκευή Android.
Χ.Δ.


Αφιέρωμα για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι
Μετά το αφιέρωμα στο κυριακάτικο ένθετο του Έθνους, σειρά είχε η Καθημερινή της Κυριακής, να αφιερώσει το κεντρικό θέμα του τουριστικού της ενθέτου «Ταξίδια» στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Σε ένα εκτενές και κατατοπιστικό κείμενο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κατασκηνωτές», προβλήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου ο θεσμός της πόλης μας που συμπληρώνει μισό αιώνα αδιάκοπης δραστηριότητας. «Σαγηνευτική και πολυπολιτισμική, με μακρά εμπορική παράδοση και αξιοζήλευτη αρχιτεκτονική, η Ξάνθη φορά τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες της Αποκριάς. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε», αναφέρει το κείμενο με πολλές φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις, τον παραδοσιακό οικισμό, τα γραφικά σοκάκια και καταστήματα της πόλης. Οι μέρες πλησιάζουν για την κορύφωση του 50χρονου Καρναβαλιού της πόλης μας, και οι επισκέπτες αναμένονται πολλοί. Ευχόμαστε ο καιρός να μην διαψεύσει τις ελπίδες καρναβαλιστών και διοργανωτών.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…