Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πλανόδιοι πωλητές έχουν βάλει στόχο ηλικιωμένες γυναίκες

Πλανόδιοι πωλητές έχουν βάλει στόχο ηλικιωμένες γυναίκες

0
agrotiko manavis

Νέο περιστατικό ληστείας με θύμα 78χρονη από την Εξοχή Ξάνθης

Συνεχώς νέες μαρτυρίες και καταγγελίες για πλανόδιους μανάβηδες που κλέβουν πορτοφόλια και χρυσαφικά

Στο φύλλο του «Ε» της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, είχαμε δημοσιεύσει το τραγικό περιστατικό ληστείας 85χρονης στην Ξάνθη, από την οποία πλανόδιος πωλητής οπωρικών, που πουλούσε μανταρίνια, απέσπασε με την βία χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της, αφού την ξυλοκόπησε. Το άρθρο προκάλεσε εντύπωση για την αναλγησία και το θράσος του δράστη, ο οποίος αποτόλμησε κάτι τέτοιο μπροστά στο σπίτι του θύματος, κατά τις πρωινές ώρες και επιβιβάστηκε εν συνεχεία στο αγροτικό όχημα, όπου τον περίμενε η οικογένειά του.

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό

Αναγνώστρια της εφημερίδας διάβασε το εν λόγω δημοσίευμα και συζητώντας το με την οικογένειά της, πληροφορήθηκε ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στην δική της γιαγιά. Η 78χρονη κα Γιαννούλα Κίτσου-Κούτρα από το χωριό Εξοχή Ξάνθης, έπεσε θύμα παρόμοιας ενέργειας γύρω στις 20 Ιανουαρίου 2015. Όπως μας μετέφερε η εγγονή της, κα Γεωργία Καρυώτου, η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε από το σπίτι της για να προμηθευτεί, και αυτή, μανταρίνια από τον πλανόδιο πωλητή, που είχε σταθμεύσει στην γειτονιά, διαλαλώντας την πραμάτεια του. Η κα Γιαννούλα ζήτησε να αγοράσει 2 κιλά μανταρίνια, με τον δράστη να της προτείνει να της δώσει ως δώρο και μερικές δικές του ντομάτες. Το δώρο τελικά ήταν άλλο, αφού μόλις η γυναίκα πλησίασε στο μπροστινό μέρος του οχήματος, αυτός της άρπαξε από τον λαιμό τον χρυσό σταυρό που φορούσε. Ευτυχώς για την ίδια, η αλυσίδα κόπηκε με ευκολία και γλύτωσε περαιτέρω ταλαιπωρία και πιθανό ξυλοδαρμό.

Παρόμοια χαρακτηριστικά, άλλο όχημα

Η περιγραφή του δράστη ως τσιγγάνου γύρω στα 30, ψηλού αναστήματος, συμπίπτει με το πιο πρόσφατο συμβάν μέσα στην Ξάνθη, αν και μάλλον πρόκειται για άλλο πρόσωπο ή τουλάχιστον με διαφορετικό όχημα. Η κα Γιαννούλα, αγράμματη ούσα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον αριθμό των πινακίδων του οχήματος, το οποίο ήταν τύπου κλούβας λευκού χρώματος, πρόσεξε όμως ότι ο δράστης είχε στο αριστερό του χέρι τατουάζ. Η παθούσα είχε τον χρόνο να τον παρατηρήσει, γιατί την ρώτησε αν υπάρχει κάποιο παζάρι στην περιοχή, δηλώνοντας ότι προέρχεται από άλλη περιοχή. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του βρέθηκε στην Ξάνθη από την Θεσσαλονίκη και στην προσπάθειά του να πιάσει κουβέντα με την ηλικιωμένη γυναίκα, την ρώτησε αν γνωρίζει ποιος άγιος εικονίζεται σε μικρή εικόνα που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Στο όχημα επέβαινε μία γυναίκα, πιθανώς η σύζυγος του δράστη, με το παιδί τους, όπως και στο άλλο περιστατικό. Ενδεικτικό και αυτό του θράσους και της αφοβίας που χαρακτηρίζει τους δράστες.

Και άλλα κρούσματα στην περιοχή

Η κα Γιαννούλα, διηγούμενη το πάθημά της στην εγγονή της, της μετέφερε ακόμη ένα περιστατικό, που πληροφορήθηκε από συγχωριανούς της. Το γεγονός συνέβη πριν λίγους μήνες στο γειτονικό στην Εξοχή χωριό της Νέας Αμισσού, όπου με παρόμοιο τρόπο πλανόδιος πωλητής άρπαξε από ηλικιωμένη πελάτισσά του το πορτοφόλι της, την στιγμή που πλήρωνε για αυτά που αγόρασε. Δυστυχώς για αυτήν, το πορτοφόλι περιείχε όλη της την σύνταξη, την οποία μόλις είχε πάρει. Θα πρέπει τα νεότερα μέλη των οικογενειών να εφιστούν την προσοχή των ηλικιωμένων συγγενών τους, για να μην εμπιστεύονται άγνωστους πλανόδιους πωλητές με τόση ευκολία και κυρίως να μην φέρουν μαζί τους πολλά χρήματα ή κοσμήματα. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας γίνονται εύκολος στόχος αδίστακτων κλεφτών, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους την ζωή. Δυστυχώς, τα περιστατικά αυτά δεν φτάνουν τις περισσότερες φορές στην αρμόδια αστυνομική Αρχή, αλλά και όταν φθάνουν είναι πολύ δύσκολο να διαλευκανθούν.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…