Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με το όνομα του π. δημάρχου Βασιλείου Βασιλειάδη θα «βαφτιστεί» δρόμος της πόλης

Με το όνομα του π. δημάρχου Βασιλείου Βασιλειάδη θα «βαφτιστεί» δρόμος της πόλης

0
pinakida dimarxon nea

Ομόφωνα δεκτό έκανε το αίτημα της κόρης του η Δημοτική Κοινότητα. Οι υπηρεσίες θα προτείνουν την ανώνυμη οδό που θα πάρει το όνομά του

Μετά τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη, τον Ευριπίδη Χασιρτζόγλου, τον Πυγμαλίωνα Χρηστίδη, τον Κωνσταντίνο Μπένη και το Φίλιππο Αμοιρίδη και ο πρώην δήμαρχος Βασίλειος Βασιλειάδης, θα δώσει το όνομά του σε μία οδό της πόλης που υπηρέτησε για οκτώ περίπου χρόνια από τη θέση του πρώτου δημότη.

Η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης στη χθεσινή της συνεδρίαση δέχθηκε ομόφωνα το αίτημα της κόρης του πρώην δημάρχου (που διαμένει εκτός Ξάνθης) να δοθεί το όνομά του σε οδό ή πλατεία της πόλης, προκειμένου να αναγνωριστεί το έργο του και να αποτελέσει ένα τρόπο για να τον γνωρίσουν ακόμη περισσότεροι ξανθιώτες.

Στη συνεδρίαση, όπως έγινε γνωστό, αφού τα μέλη αποδέχθηκαν το αίτημα θα πρέπει να προχωρήσουν σε κοινοποίησή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου οι οποίες αφού το εξετάσουν, θα προτείνουν συγκεκριμένο δρόμο που δε φέρει όνομα. Κατόπιν αυτού η Δημοτική Κοινότητα με συγκεκριμένο πια αίτημα θα αναλάβει τα «βαφτίσια», δηλαδή θα προωθήσει την πρότασή της προς το δημοτικό συμβούλιο, από όπου και θα λάβει την τελική έγκριση.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρότι υπήρξαν σχετικές απορίες δεν έγινε γνωστό αν υπήρξε ανάλογο αίτημα στο παρελθόν και απορρίφθηκε ή αν δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Βασίλειος Βασιλειάδης διατέλεσε δήμαρχος της Ξάνθης κατά τις περιόδους 1955-1959 και 1975-1978 και ήταν κεντροαριστερών πεποιθήσεων.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…