Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επίδοξος «μνηστήρας» της DIANA o πρώην ιδιοκτήτης της SOFTEX

Επίδοξος «μνηστήρας» της DIANA o πρώην ιδιοκτήτης της SOFTEX

0
diana-empros

Ο . Α. Κεφάλας είχε συνάντηση με τους πρώην εργαζόμενους της DIANA και τους εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει προσφορά

Επιφυλακτικοί οι εργαζόμενοι – Στο στάδιο της εκκαθάρισης εδώ και 3 χρόνια η πτωχευτική διαδικασία

Θερμό ενδιαφέρον για την απόκτηση του εργοστασίου της πρώην Χαρτοβιομηχανίας DIANA εκφράζει ο πρώην ιδιοκτήτης της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (Softex) και γνωστός έλληνας επιχειρηματίας κ. Αλέξανδρος Κεφάλας.

Ο Α. Κεφάλας πρώην ιδιότητης της Softex θα καταθέσει προσφορά για την DIANA

Γι αυτό και συχνά – πυκνά επισκέπτεται το νομό μας και στο πλαίσιο αυτό είχε συναντήσεις αρκετές φορές με τους πρώην εργαζομένους του εργοστασίου και τον πρόεδρο του σωματείου τους κ. Θεμιστοκλή Στράτο. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Στράτος σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Κεφάλα στο εργατικό κέντρο Ξάνθης παρουσία και άλλων πρώην εργαζομένων τους διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να καταθέσει προσφορά και να το διεκδικήσει όταν το εργοστάσιο βγει σε πλειστηριασμό ενώ επίσης τους υπόσχεται ότι αν το εξαγοράσει τελικά θα το λειτουργήσει και θα τους επαναπροσλάβει. Όμως οι εργαζόμενοι διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους και κάποιοι μάλιστα τις εξέφρασαν, ιδιαιτέρως όταν άκουσαν πόση θα είναι αυτή η προσφορά καθώς έκριναν ότι είναι εξευτελιστική σε σχέση με την αξία του εργοστασίου της DIANA. Ένα εργοστάσιο όμως κλειστό επί 3 και πλέον χρόνια απ’ όταν κηρύχθηκε σε πτώχευση από τον ιδιοκτήτη επιχειρηματία Πάνο Ζερίτη. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κεφάλας είχε τη Softex και την «έχασε» όπως ο ίδιος λέει το 1984 εξαιτίας χρεών και προφανώς ενδιαφέρεται να επανέλθει ξαναανασταίνοντας τη DIANA. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που Ζερίτης – Κεφάλας θα κοντραριστούν καθότι ο Παν. Ζερίτης ήταν επίδοξος αγοραστής της Softex την περίοδο του 1999.

Συνεχίζεται η πτωχευτική διαδικασία

Στο μεταξύ και ενώ ο κ. Κεφάλας κάνει σχέδια για την DIANA αυτή βρίσκεται σε πτωχευτική διαδικασία και όπως μας πληροφορεί η σύνδικος κ. Ρόδη Πλουμιστού είναι στο στάδιο της εκκαθάρισης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας και η ικανοποίηση των δανειστών. Σ’ ότι αφορά τον πλειστηριασμό η κα Πλουμιστού σημείωσε ότι είναι θέμα του δικαστηρίου το πότε θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθώς οι όροι του πλειστηριασμού ορίζονται με δικαστική απόφαση και παραμένει άγνωστο πότε αυτή θα εκδοθεί. Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι – όπως μας πληροφορεί ο κ. Στράτος – είναι σε στάση αναμονής για την απόδοση των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αύξηση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο, λόγω του τέλους της επιδότησης

Μπορεί οι πάροχοι να ανακοίνωσαν, κατά κανόνα, μειωμένες τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύ…