Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Βγήκαν σώοι από γκρεμό 40 μέτρων

Βγήκαν σώοι από γκρεμό 40 μέτρων

0
troxaio miki1

Μια οικογένεια από το Δημάριο που κατευθυνόταν με αγροτικό στην Ξάνθη έπεσε μέσα στον Κόσυνθο

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική. Βοήθησαν και οι κάτοικοι. Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους

Άγιο είχε μια οικογένεια από το Δημάριο του δήμου Μύκης, που σώθηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς από πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα καθώς το αυτοκίνητο που επέβαινε έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων μέσα στο Κόσυνθο και σφηνώθηκε ανάμεσα σε δύο μεγάλους βράχους της όχθης. Μετά από μεγάλη και ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης και τη συνδρομή των κατοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Το αυτοκίνητο χτύπησε στο κολονάκι και έπεσε στον γκρεμό

Η οικογένεια το πρωί της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου κατευθυνόταν στην Ξάνθη με ΙΧ αγροτικό διπλοκάμπινο όχημα που οδηγούσε ο 30χρονος γιος με συνοδηγό τον πατέρα και στο πίσω κάθισμα την μητέρα. Στο 16ο χιλ. της επαρχιακής οδού Ξάνθης Μύκης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το όχημα εξετράπη της πορεία του χτύπησε στο τσιμεντένιο κολωνάκι και έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 40 μέτρων, και μέσα στον ποταμό Κόσυνθο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» από την Πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία στις 09:45 π.μ. για να απεγκλωβίσει τα άτομα, ο οδηγός κατάφερε να βγει σώος από το αγροτικό και αυτός ειδοποίησε την αστυνομία.

Δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού – Βοήθησαν και κάτοικοι

Η Πυροσβεστική μετέβη στο σημείο του ατυχήματος με 3 οχήματα και 8 άνδρες. Στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού με συρματόσκοινα. Η επιχείρηση είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας καθώς το αυτοκίνητο είχε σφηνωθεί στους βράχους και έπρεπε αφ’ ενός να απεγκλωβιστούν τα δύο άτομα, να τοποθετούν στο ειδικό φορείο και να ανυψωθούν σε ύψος 2.5 μέτρων ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια στο οδόστρωμα. Γι αυτό έγινε χρήση διασωστικών εργαλείων και ορειβατικού εξοπλισμού ενώ μεγάλη ήταν η βοήθεια και των κατοίκων που έσπευσαν στο σημείο και αρκετοί κατέβηκαν την απόκρημνη χαράδρα για να βοηθήσουν αψηφώντας τις κατολισθήσεις που γινόταν. Τελικά όλα πήγαν καλά και τα δύο τραυματισμένα άτομα μεταφέρθηκαν από την χαράδρα με ασφάλεια και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. Ο πατέρας ήταν ο πιο σοβαρά τραυματισμένος καθώς έφερε τραύμα το κεφάλι και δεν διατηρούσε τις αισθήσεις του ενώ η σύζυγός του έφερε τραύματα στο πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Την επιχείρηση διάσωσης συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Πύραρχος Χρήστος Στ. Καλογουλίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…