Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Συνεχίζουν πυρετωδώς οι προεκλογικές επαφές των υποψηφίων

Συνεχίζουν πυρετωδώς οι προεκλογικές επαφές των υποψηφίων

0
saltouros vouli

Δ. Σαλτούρος : Εικόνες από το μέλλον

«Με δουλειά και θάρρος θα ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη»

Ανοιχτή επιστολή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στους συμπολίτες για την προεκλογική στάση που υιοθετούν ΝΑ, ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα

Φίλες και φίλοι, Πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Πλησιάζει η ώρα της ευθύνης. Η ψήφος μας θα διαμορφώσει την επόμενη μέρα. Θα κρίνει την πορεία μας, το μέλλον μας, με τρόπο άμεσο και ριζικό.

Σε ένα πολιτικό τοπίο όπου οι ισχυρές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση, η ικανότητα των πολιτικών δυνάμεων να δημιουργούν και να μετέχουν σε σταθερές συνεργασίες είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά αναγκαία.

Ακόμη όμως και στην απίθανη περίπτωση οριακής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της δομής του και των ακραία αντίθετων απόψεων των συνιστωσών του, είναι βέβαιο ότι οι σαφείς αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, θα δημιουργήσουν συνθήκες όχι μόνο ακραίας δυσλειτουργίας του αλλά ακόμη και διάσπασής του.

Γιατί μπορεί όσο ήταν στην αντιπολίτευση να είχε την πολυτέλεια να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», ωστόσο η άσκηση κυβερνητικής πολιτικής δεν παρέχει τέτοιου είδους πολυτέλειες. Εκεί τα ψέματα τελειώνουν. Το ζήσαμε αυτό στο ΠΑΣΟΚ αυτήν την τριετία και το ξέρουμε καλά. Το ξέρω και ο ίδιος, από πρώτο χέρι.

Εκτός αν πιστέψουμε πραγματικά ότι ο κ. Τσίπρας θα αναποδογυρίσει – και μάλιστα σε ένα μήνα – γιατί περισσότερο χρόνο δεν θα έχουμε – τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και την ευρωπαϊκή πολιτική. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο ας μην μπει στον κόπο να συνεχίσει την ανάγνωση του κειμένου αυτού. Ας πάρει καλύτερα ένα ψαλίδι να σκίσει το μνημόνιο και κανένα ζουρνά να παίζει μήπως και χορέψουν οι ευρωπαίοι. (Όχι τίποτα άλλο αλλά μάλλον δεν θα είναι στη Βουλή και ο κύριος Καμμένος να τον καθοδηγεί πώς να οδηγεί το τρενάκι).

Από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία κάνει μακροβούτια στην ακροδεξιά δεξαμενή, υπενθυμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι εξακολουθεί να ενσωματώνει και να πρεσβεύει ό,τι πιο συντηρητικό και αντιδραστικό στη χώρα. Άλλωστε και επί συγκυβέρνησης, δεν ήταν λίγες οι φορές που το ΠΑΣΟΚ ύψωσε τείχος σε μια σειρά από μη αναγκαίες, συντηρητικές έως αντιλαϊκές επιλογές καθώς και σε αντιδραστικές, έως και αντιδημοκρατικές, επιλογές.

Οι δε «νέοι» σχηματισμοί του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, έχουν να απαντήσουν στο εξής απλούστατο ερώτημα: γιατί επέλεξαν την πολυδιάσπαση; Γιατί δεν στήριξαν τη δημιουργία και ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης; Γιατί στοιχίζονται απέναντι στο ΠΑΣΟΚ; Απλούστατη είναι και η απάντηση. Γιατί προσπαθούν να «πλιατσικολογήσουν». Άσε σου λέει το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη δουλειά, άσε να σώσει στη χώρα, άσε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και βγες εσύ μετά «άσπιλη και αμόλυντη παρθένα» να δρέψεις τους καρπούς της θυσίας των άλλων. Τέτοιες συμπεριφορές όμως ο λαός μας δεν τις συγχωρεί ούτε στην καθημερινότητά του ούτε στην πολιτική του έκφραση. Αργά ή γρήγορα τις αξιολογεί όπως τους πρέπει. Σε κάθε περίπτωση …η πολλή τηλεόραση κάνει κακό ! Ο νοών νοείτω. Ας μην υποτιμούμε όμως και το εξής: Αυτές οι επιλογές είναι σήμερα η αιτία ώστε να μιλάμε για το ενδεχόμενο να είναι η Χρυσή Αυγή η τρίτη κοινοβουλευτικά δύναμη.

Φίλες και φίλοι, σήμερα, μαζί με το μέλλον της χώρας, μαζί με το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας κρίνεται και ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός. Ας δώσει λοιπόν τη δύναμή του σε αυτούς που δεν τον κορόιδεψαν ποτέ. Σε αυτούς που με βαρύ πολιτικό αλλά και προσωπικό κόστος έβαλαν πλάτη στη σκληρή προσπάθεια αποφυγής μιας σκληρής και βίαιης κατάρρευσης. Σε αυτούς που τιμούν στην πράξη και όχι στα λόγια τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και τα οράματά της, ανταποκρινόμενοι με αυτοκριτική διάθεση, με πολλή δουλειά αλλά και με θάρρος στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.


Χωριό – χωριό οι περιοδείες του Γιώργου Χουλιάρα στο Νομό Ξάνθης

««Μοναδικός παράγοντας σταθερότητας του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ»

xouliaras xoriaΧωριό – χωριό, οικισμούς και γειτονιές επισκέπτεται καθημερινά ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Γ. Χουλιάρας.

Ξεκινώντας από τις αρχές του χρόνου, έχει ήδη διανύσει πολλά χιλιόμετρα και καλύψει σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του νομού, μεταφέροντας το μήνυμα της ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, της ΑΞΙΟΣΥΝΗΣ και του ΑΓΩΝΑ για μια Ελλάδα που θα εμπνέει σιγουριά και μια Ξάνθη που έχει το μεγάλο δικαίωμα να ελπίζει και να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης, σε κάθε του επαφή με τους κατοίκους των χωριών και των οικισμών, εκφράζει την πεποίθησή του ότι «μοναδικός παράγοντας σταθερότητας του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και πρέπει να αναχθεί σε τρίτο πόλο έκφρασης των ψηφοφόρων, προκειμένου να υπάρξει ομαλότητα και σταθερότητα μετά την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.»

Ο κ. Χουλιάρας τυγχάνει ιδιαίτερης υποδοχής από τους κατοίκους της ορεινής και πεδινής Ξάνθης, ειδικά από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, που του εξέφρασαν την εκτίμησή τους για την συνεχή επαφή που διατηρεί μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια, είτε μετείχε σε εκλογικές αναμετρήσεις είτε όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Χουλιάρας, στις κατά τόπους ομιλίες του και συναντήσεις με τους κατοίκους του νομού Ξάνθης, δεσμεύθηκε για «επανεκκίνηση του δημοκρατικού διαλόγου, για εδραίωση εκ νέου των αρχών και των αξιών του ΠΑΣΟΚ και ανοιχτές πόρτες σε όλους ανεξαιρέτως πεποιθήσεων και αντιλήψεων, δηλώνοντας: «Στο ΠΑΣΟΚ, που δεν τεμαχίζεται και δεν υποστέλλει τη σημαία του, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης της χώρας αλλά και του Ιστορικού μας Κινήματος, στηριζόμενοι στις ιδρυτικές μας αρχές και δημιουργώντας ένα βέβαιο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας.»

Επισημαίνεται ότι οι περιοδείες του κ. Χουλιάρα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών μέχρι και την ημέρα της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.


Προεκλογικό γεύμα – ‘’διάλειμμα’’ του Γιάννη Ιατράκη με φορείς των τοπικών ΜΜΕ

Γιάννης Ιατράκης: «Το Ποτάμι θα πάρει στην Ξάνθη μια από τις τρεις έδρες»

iatrakis mmeΜε κρασί και εδέσματα «δια χειρός Σωτήρη» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των ανθρώπων των μέσων ενημέρωσης της Ξάνθης και του υποψήφιου Βουλευτή Ξάνθης με το Ποτάμι κ. Γιάννη Ιατράκη. Ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους ώστε να κάνουν ένα «μικρό διάλειμμα» από τον ‘’πυρετό’’ της προεκλογικής περιόδου και να συζητήσουν το πρόγραμμα του Ποταμιού με τον κ. Ιατράκη αλλά και τον περιφερειακό συντονιστή του κόμματος Άρη Σαββίδη.

Όταν η συζήτηση ήρθε στο θέμα της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έναν τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο κ. Ιατράκης ως διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, ο υποψήφιος Βουλευτής είπε: «Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται να αισθανθεί την χαρά της δημιουργίας. Η δημιουργία είναι αυτή που μας δίνει νόημα στη ζωή, μας δίνει ζωή. Πάνε μπροστά μόνο οι κοινωνίες που δημιουργούν. Αν συνεχίσουμε να ‘’πυροβολούμε’’ την δημιουργία, τότε σαν χώρα δεν έχουμε μέλλον. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ξάνθη, στην πατρίδα μας και να έχουμε μέλλον, πρέπει να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο την επιχειρηματικότητα. Αυτήν που τόσα χρόνια κυνηγούσαμε σαν διάβολο, αντί να φτιάξουμε τις δομές και τους θεσμούς εκείνους που θα παροτρύνουν και θα βοηθούν τον νέο να επιχειρήσει την δικιά του δουλειά».

Στην συνάντηση ήταν παρόντα τα κυριότερα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, τηλεοπτικά, έντυπα και διαδικτυακά, εκδότες, διευθυντές και δημοσιογράφοι, τους οποίους ο κ. Ιατράκης, αφού γνώρισε από κοντά και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, τους ευχαρίστησε έναν-έναν προσωπικά για την συμβολή τους στην αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση που παρέχουν στους πολίτες της Ξάνθης και ολόκληρης της Περιφέρειας.

Τέλος ο κ. Ιατράκης έκανε και μια εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου λέγοντας ότι ‘’Το Ποτάμι’’ θα είναι πανελλαδικά και τοπικά το τρίτο κόμμα και ότι η Ξάνθη θα εκλέξει βουλευτή από ‘’Το Ποτάμι’’ παίρνοντας μια από τις τρεις έδρες του νομού.


Επαφές Μαλάκη σε Μύκη, αστυνομία και Επιμελητήριο

Γεμάτο πρόγραμμα την Παρασκευή. Γεύμα με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τα τοπικά ΜΜΕ

malakis-dimosiografoiΣτα Κιμμέρια βρέθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαλάκης. Στη διάρκεια της επίσκεψής του είχε επαφές με τους κατοίκους και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά, καθώς η αγωνία για την επόμενη μέρα της χώρας και τη σταθερότητα που έχει ανάγκη, γίνεται αντιληπτή από όλους τους πολίτες.

Ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε επίσης με τους γέροντες της πόλης, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΚΑΠΗ Ξάνθης. Αντάλλαξε ευχές με τους ηλικιωμένους και άκουσε τις δικές τους αγωνίες, ως συνταξιούχων, για την επόμενη μέρα στη χώρα και για την τύχη των παιδιών τους.

Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τον ορεινό Δήμο Μύκης, όπου συζήτησε με τους κατοίκους για τα ιδιαίτερα προβλήματα της ορεινής περιοχής.

Το μεσημέρι ο Κωνσταντίνος Μαλάκης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Συνομίλησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Γιώργο Γκοδοσίδη για τα θέματα των ένστολων και της δημόσιας τάξης, που απασχολούν τόσο τα στελέχη και τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, όσο και τους πολίτες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο υποψήφιος Βουλευτής Κωνσταντίνος Μαλάκης, δεξιώθηκε τα ΜΜΕ της περιοχής σε ταβέρνα της πόλης. Με αρκετά χαλαρή διάθεση και φιλική κουβέντα σε ανεπίσημο τόνο, αντάλλαξε εκτιμήσεις για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τους μετέφερε το κλίμα που συναντά στις επαφές του με τους πολίτες ενώ τους ευχαρίστησε για το υψηλό και πολιτισμένο επίπεδο που επικρατεί στην Ξάνθη, στη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο.

Το βράδυ της ο Κ. Μαλάκης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Συνομίλησε με τους ανθρώπους της Διοίκησης και τα μέλη του φορέα και ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά για τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και το φορέα, σε μια δύσκολη χρονιά που ξεκινά για τον επιμελητηριακό χώρο.


Με καπνοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους της Μύκης συναντήθηκε ο Αλ. Κοντός

Μίλησε μαζί τους στα καφενεία των οικισμών για τις θέσεις του και τους εξήγησε τι προβλέπει η νέα ΚΑΠ

kontos kafeneio mikiΣτα καφενεία της Μύκης με καπνοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους της περιοχής συνέχισε την προεκλογική του περιοδεία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός. Άκουσε τα προβλήματά τους, τους είπε τις θέσεις του, τους εξήγησε τί προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για τα προϊόντα τους, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουν γι’ αυτά σε εμπορικό επίπεδο.


Πολιτική χωρίς τους «επαγγελματίες πολιτικούς», χωρίς προστάτες

Ο υποψήφιος βουλευτής με το «Ποτάμι» καθηγητής Σπύρος Μουρούτσος καταθέτει τις ιδέες τους για όσα πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν και να διεκδικήσουμε για το μέλλον

mouroutsos spyrosΗ κυρίαρχη ιδεολογία του ελληνικού κράτους διαχρονικά έγινε ο τοπικισμός και το ρουσφέτι. Βιώσαμε ένα εθνικό διχασμό, έναν καταστροφικό εμφύλιο και παρόλα αυτά η πολιτική ατζέντα εξακολουθεί μετά από τέσσερεις δεκαετίες να είναι αρνητική και επομένως οπισθοδρομική. Το ρουσφέτι, συμφέρει πολύ λίγους. Ξεγελάει όμως πάρα πολλούς οι οποίοι ελπίζουν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι τυχεροί, που θα πάρουν «λίγα ψίχουλα». Αν δεν επιβληθεί, από και για την κοινωνία, αξιοκρατία, η Ελλάδα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση!

Το συμφέρον των πολλών πρέπει να μπει πάνω από το συμφέρον το προσωπικό, της οικογένειας ή της πολιτικής φαμίλιας μας.

Πρέπει να συγκρουστούμε, με το σάπιο καθεστώς των μετρίων, της αναξιοκρατίας, του φόβου, της κλειστής κοινωνίας και του θυμού.

Εμείς, πάνω απ’ όλα, θέλουμε την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και όχι των κομμάτων.

Η Δημοκρατία στηρίζεται σε μια και μόνη ιδεολογία, τον ανθρωπισμό. Η εμμονή στον διαχωρισμό Δεξιά – Αριστερά οφείλεται μάλλον σε διανοητική τεμπελιά!

Η αδυναμία παραγωγής λογικών προτάσεων που θα υπηρετούν το κοινό καλό, κρύβεται πίσω από έναν επιθετικό λόγο, που δηλητηριάζει κάθε προσπάθεια αναζήτησης μιας κοινής συνισταμένης.

Πρέπει να υπάρξει γρήγορα Πράξη – Δράση – Αποτέλεσμα για να εξαφανιστεί η δυστυχία και ο θυμός που έχει συσσωρευτεί δικαιολογημένα στον λαό!

Η χώρα ανήκει στα παιδιά της. Μια από τις πιο μορφωμένες γενιές της Ευρώπης περιφέρεται στο εξωτερικό γιατί, εδώ, δεν υπάρχει ελπίδα. Δεν είναι μόνον θέμα χρημάτων, είναι και η αίσθηση ότι το παιχνίδι είναι σημαδεμένο.

Ώρα για δράση λοιπόν, Το Ποτάμι, θα αποτελέσει τον Δούρειο Ίππο για να μπουν νέοι άνθρωποι στο απόρθητο, αραχνιασμένο κάστρο!

Μόνον ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης, που θα εμπνεύσει την κοινωνία, θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ένα όραμα!

Αυτή η μικρή μεγάλη χώρα έχει πολύτιμες εφεδρείες, που μπορούν να την οδηγήσουν ξανά στο φως. Οι νέοι άνθρωποι που έχουν μπει στο Ποτάμι, μας κάνουν πολύ αισιόδοξους.

Το Ποτάμι δεν χρωστάει πουθενά. Δεν έχει βαρίδια, δεν έχει συμφέροντα να εξυπηρετήσει.

Οι προτεραιότητές μας, από την αρχή επικεντρώνονται σε τρεις μεγάλους εθνικούς στόχους:

-Μια οικονομία που παράγει και εξάγει, πολύ περισσότερο.

-Ένα κοινωνικό κράτος που θα καλύπτει όλους τους έλληνες με Ελάχιστο Εγγυημένο εισόδημα. Κανείς χωρίς σπίτι, χωρίς τροφή, χωρίς περίθαλψη, χωρίς εκπαίδευση!

-Μια διοίκηση στην υπηρεσία και στον έλεγχο του πολίτη, με διαφάνεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα.

Ο λαός αποφασίζει. Μόνοι μας είμαστε απλώς ικανοί. Μαζί γινόμαστε Ποτάμι.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …