Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ από τη στελέχωση του ψηφοδελτίου

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ από τη στελέχωση του ψηφοδελτίου

0
pasok

Ανακηρύχτηκαν 7 υποψήφιοι και στην συνέχεια «κόπηκαν οι: Αντωνιάδης – Ουστά

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μιλά για «πιέσεις από συγκεκριμένους κύκλους». Αμανατίδης: «Δεν μας υπολογίζουν…» – Αντωνιάδης: «Με έκοψαν κάποιοι τοπικοί κύκλοι …» – Σαλτούρος: «Έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια…»

Διχασμένο προχωρά στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ στο νομό μας και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε συναίνεση μεταξύ τοπικών οργάνων και κεντρικών ούτε στο ποιοι θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο η Νομαρχιακή Επιτροπή να καταθέσει άλλους υποψήφιους και στο τέλος να ανακηρυχθούν άλλοι!

Σε ρόλο «γλάστρας» η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;

Ένα θρίλερ εκτυλίχτηκε με τους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Ξάνθης που προκάλεσε θυμηδία αλλά και πικρόχολα ειρωνικά σχόλια για την έλλειψη συντονισμού και συναίνεσης στο κόμμα. Όχι 5 αλλά 7 υποψηφιότητες κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο και ανακηρύχθηκαν όλες(;) και επειδή δεν χωρούσαν και οι 7 στο ψηφοδέλτιο η κεντρική επιτροπή εκλογών του ΠΑΣΟΚ «έκοψε» τους δύο αψηφώντας με απαξιωτικό έως σκανδαλώδη τρόπο την απόφαση της Νομαρχιακής. Συγκεκριμένα οι 5 υποψήφιοι που είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στο Πρωτοδικείο με τη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής και της Κεντρικής Επιτροπής αρχικά ήταν: Σαλτούρος Δημήτρης, Γιώργος Χουλιάρας, Ανέστης Αντωνιάδης, Λίτσα Μιχαηλίδου, Μεχμέτ Ουστά Χουσεϊν. Την Παρασκευή όμως τελευταία στιγμή υπέβαλλαν υποψηφιότητα και οι: Αρναούτ Μεχμέτ και Ιχσάν Αχμέτ. Έτσι έγινε ανακήρυξη και των 7 υποψηφίων. Μετά την επισήμανση του λάθους χρειάστηκε ν’ αποφασίσει η κεντρική Επιτροπή ποιους θα επιλέξει και αποφάσισε να βγάλει έξω τον Ανέστη Αντωνιάδη και τον Μεχμέτ Ουστά και να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τους: Αρναούτ Μεχμέτ και Ιχσάν Αχμέτ. Η απόφαση αυτή έφερε έντονη αναστάτωση και δυσαρέσκεια στον γραμματέα και τα μέλη της Επιτροπής καθώς αφ’ ενός δεν ρωτήθηκαν και αφ’ ετέρου απορρίφθηκε ένα μέλος της Νομαρχιακής που εκφράζει το νέο αίμα στο ΠΑΣΟΚ , ο Ανέστης Αντωνιάδης, καθώς επίσης και ένας εκλεγμένος με 2.800 ψήφους περιφερειακός σύμβουλος ο Μεμέτ Ουστά Χουσεϊν έναντι του Αρναούτ Μεχμέτ , (υποψηφίου σύμβουλου με τον Φ. Καραλίδη)και του δικηγόρου Ιχσάν Αχμέτ, ο οποίος όμως πριν λίγες μέρες προαλείφονταν για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και μάλιστα παραβρέθηκε στο δείπνο με τον Αντώνη Σαμαρά στην «Ξανθίππη και φωτογραφήθηκε μαζί του ενώ παλαιότερα ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μιλά για «πιέσεις από συγκεκριμένους κύκλους»

Η διαφωνία της Νομαρχιακής αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωσή της όπου γίνεται λόγος για «πιέσεις που ασκήθηκαν από συγκεκριμένους κύκλους» χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Υποβλήθηκαν 7 υποψηφιότητες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ στον Νομό Ξάνθης. Η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη της για την στελέχωση του ψηφοδελτίου με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που τα θεωρούσε απαραίτητα για την επίτευξη καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος.

Μετά από πιέσεις στην κεντρική εκλογική επιτροπή συγκεκριμένων κύκλων διαμορφώθηκε το ψηφοδέλτιο που έχει ως εξής:

1) ΑΡΝΑΟΥΤ ΜΕΧΜΕΤ

2) ΙΧΣΑΝ ΑΧΜΕΤ

3) ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΛΙΤΣΑ

4) ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5) ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή θα δώσει τον αγώνα της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αμανατίδης: «Δεν μας υπολογίζουν…» – Αντωνιάδης: «Με έκοψαν κάποιοι τοπικοί κύκλοι …»

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Χρήστος Αμανατίδης μιλώντας στο «Ε» δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του λέγοντας: «Έδειξαν καθαρά από το κόμμα ότι δεν μας υπολογίζουν…», χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω για τις ευθύνες των «συγκεκριμένων κύκλων» λόγω της προεκλογικής περιόδου. Την απογοήτευσή του και την δυσαρέσκειά του εξέφρασε και ο Ανέστης Αντωνιάδης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Με έκοψαν κάποιοι τοπικοί κύκλοι επειδή θεώρησαν ότι είμαι σοβαρός ανταγωνιστής τους . Αυτό το ψηφοδέλτιο είναι άγνωστο στην Νομαρχιακή. Προσωπικά είχα ενημέρωση από τα κεντρικά από την Τετάρτη ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο αλλά κάποιοι έβαλαν το χέρι τους και άλλαξαν το αποτέλεσμα. Βέβαια οι ψηφοφόροι θα κρίνουν και θα δικαιώσουν ή όχι τις επιλογές τους. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα στηρίζοντας το κόμμα μου».

Σαλτούρος: «Έχουμε ένα από τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια…»

Αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σαλτούρος και εκ νέου υποψήφιος δήλωσε στο «Ε»: «Βλέποντας τα ψηφοδέλτια των γειτονικών νομών όποιος είναι ΠΑΣΟΚ θα είναι χαρούμενος για την στελέχωση του ψηφοδελτίου της Ξάνθης καθώς είναι ένα από τα πιο ισχυρά ψηφοδέλτια. Τα πρόσωπα που το απαρτίζουν είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα και επιτυχημένα τόσο στην επαγγελματική όσο και στην κομματική τους διαδρομή. Αυτό αποτελεί κοινό τόπο στη συνείδηση των συμπολιτών μας και όλα τα άλλα που λέγονται θα είναι περαστικά. Έχουμε ένα από τα καλύτερα και πιο ισχυρά ψηφοδέλτια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ακρίβεια «πληγώνει» την κυβέρνηση

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβερνη…