Σχόλια 07/01/15

0
papandreou kinima
Το νέο επιτέλους γεννήθηκε στη χώρα. Όλες οι ελπίδες τώρα στο «παιδί» με το τριαντάφυλλο…


Αρχή από το Θεοδωράκη
Ξεκίνησαν τις περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί και τις επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Έτσι η Θράκη είχε την τιμητική της.
Αρχή έκανε ο επικεφαλής το «Ποτάμι» Στ. Θεοδωράκης ο οποίος σε καφέ της πόλης μας την Κυριακή το απόγευμα, προερχόμενος από Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Επόμενος αρχηγός κόμματος που ήρθε στη Θράκη είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μετά τον Έβρο μίλησε σε συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τη Δευτέρα το βράδυ.
Τέλος, αρχηγός που ακολούθησε επισκεπτόμενος τη Θράκη είναι ο Πάνος Καμμένος που ήρθε τα Θεοφάνεια και είχε συνάντηση με δημοσιογράφους.
«Ε»


Χειμωνιάτικες εκλογές
Να που έγινε κι αυτό. Να κάνουμε εκλογές στη χώρα μας στην καρδιά του Χειμώνα. Έχει να συμβεί κάτι παρόμοιο, όπως λένε, εδώ και 51 χρόνια!
Να ελπίσουμε τουλάχιστον να μην έχουμε χιόνια και παγωνιές για να μπορέσουν να μετακινηθούν αρχικά οι υποψήφιοι βουλευτές και στη συνέχεια οι ψηφοφόροι. Θυμίζουμε πως όσο καλύτερος ο καιρός τόσο μεγαλύτερη η προσέλευση στις κάλπες.
«Ε»


Οι σίγουροι
Οι μέχρι στιγμής σίγουροι ως υποψήφιοι βουλευτές στα κόμματα είναι οι: Κοντός και Μαλάκης στη Ν.Δ., Σαλτούρος και Χουλιάρας στο ΠΑΣΟΚ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Εβίτα Κεχαγιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ετοιμάζονται χωρίς πολλές κουβέντες.
Πάντως οι συνδυασμοί των υποψηφίων θα πρέπει να ολοκληρωθούν έστω για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να κάνουν έναν αξιοπρεπή αγώνα οι άνθρωποι διότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.
«Ε»


Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Μια νέα σελίδα τόσο για τον ίδιο το Γεώργιο Α. Παπανδρέου όσο και το ΠΑΣΟΚ άνοιξε με τη δημιουργία του νέου κόμματος με το όνομα «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Έτσι η πολυσυζητημένη αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου, υλοποιήθηκε. Η δημόσια παρουσίαση έγινε το Σάββατο στην Αθήνα και σχολιάσθηκε ποικιλοτρόπως.
Είναι προφανές ότι δικαίωμα του καθενός είναι να ιδρύει κόμμα. Στην περίπτωση βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου ήταν τελείως διαφορετικά. Διότι υπάρχει το ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον διασπάται. Κι αυτό γίνεται από έναν Παπανδρέου.
Τέλος πάντων, η ιστορία θα κρίνει το γεγονός και τον ίδιο τον ΓΑΠ.
«Ε»


Ο Χουλιάρας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Έκλεισε και θεωρείται πλέον σίγουρο. Ο δικηγόρος Γιώργος Χουλιάρας θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός δικηγόρος συνεπής στην πολύχρονη στάση του έναντι του ΠΑΣΟΚ, πιστός στρατιώτης, στρατεύθηκε για άλλη μια φορά για να το στηρίξει στην δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που διέρχεται.
Ο Γιώργος Χουλιάρας είναι γνωστός, γνωστές οι περγαμηνές του και δεν χρειάζεται ειδική μνεία. Ήταν και είναι για άλλη μια φορά επί των επάλξεων του ΠΑΣΟΚ.
«Ε»


Μετεκλογικές συνεργασίες
Είμαστε σε εκλογικό χρόνο πλέον και οι συζητήσεις και οι αναφορές έχουν ως θέμα τις βουλευτικές εκλογές που θα έχουμε σε λίγες ημέρες.
Έτσι, φρόνιμο και απαραίτητο είναι να μιλήσουμε από τώρα για μετεκλογικές συνεργασίες. Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Ιδού κάποιες δικές μας ιδέες που είναι το πιθανότερο να γίνουν πράξη γι’ αυτό ας μην αποκλειστούν.
Πρώτο σενάριο συνεργασίας θα είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ στην προοπτική της μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ και την σταθερή θέση του Βενιζέλου να υπάρξει διακυβέρνηση της χώρας κι όχι ακυβερνησία.
Δεύτερο σενάριο, γνωστό και εφαρμοσμένο ήδη, να υπάρξει κυβερνητική συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (και άλλων π.χ. Ποτάμι) στη λογική της διακυβέρνησης της χώρας.
«Ε»


Μόνο του το Άρμα Πολιτών
Αυτόνομα θα κατέβει το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά στις προσεχείς εκλογές. Έτσι αποδυναμώνεται κι άλλο το κόμμα του Καμμένου να μπει στη βουλή.
Όσο για την αποχώρηση Δημαρά αυτή έγινε με κοινή συναίνεση και το πιθανότερο είναι να προσεγγίσει άλλο κόμμα ο Δημαράς για να εντάξει εκεί το Άρμα Πολιτών.
«Ε»


Ο Καρέλιας μοίρασε 2,85 εκ. στους υπαλλήλους του!
Σε κορυφαίο εργοδότη της χρονιάς αναδεικνύεται και φέτος ο Ανδρέας Καρέλιας, ιδιοκτήτης της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας. Τα μπόνους που μοίρασε στους υπαλλήλους του εν καιρώ κρίσης, προκαλούν ίλιγγο. Φέτος μοίρασε συνολικά 2,85 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας κατά 300.000 ευρώ περίπου το ποσό σε σχέση με πέρυσι.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: Επίδομα «γαλοπούλας» € 200,00, επίδομα παρουσίας €800.00 για όσους δεν έλειψαν ούτε μια μέρα από την εργασία τους, οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους που έχουν παιδιά που σπουδάζουν € 1.300,00 και επιπλέον ενίσχυση € 500,00 για κάθε παιδί που πέρασε μέσα στο 2014 και έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε επιτυχόντα. Ενίσχυση από € 700,00 έως € 2.200,00 θα λάβουν κλιμακωτά οι εργαζόμενοι ανάλογα με τις μηνιαίες αποδοχές τους και επιπλέον 450,00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Επιπλέον η εταιρεία μοίρασε σε 20 λαχνούς της χριστουγεννιάτικης γιορτής από 800,00 ευρώ, ενώ όλες οι παροχές θα είναι καθαρές, χωρίς φόρους και κρατήσεις.
Πρότυπο εργοδότη και επιχειρηματία ο Καρέλιας, κάνει όλους τους Έλληνες να ζηλεύουν τους υπαλλήλους του κάθε χρόνο…


Μισή αλήθεια και πολλά ψέματα
Ο τρόπος με τον οποίο θα κυλήσει αυτή η προεκλογική περίοδος, θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα ακόμα και από τη διενέργεια των εκλογών. Κοινώς το κλίμα θα μας τραυματίσει περισσότερο από τη διαδικασία που, αν μη τι άλλο, συνιστά αναγκαία συνθήκη για την έκφραση της λαϊκής βούλησης.
Ένα debate θα είχε ενδιαφέρον. Όχι πολιτικό. Θεατρικό. Δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς. Ο Σαμαράς ξέρει τι έρχεται μετά τις εκλογές, ο Τσίπρας περιγράφει κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Ο ένας θα κρύβει αριθμούς και ο άλλος θα μιλάει με φανταστικά νούμερα. Το Ζάππειο του Σαμαρά έγινε η Θεσσαλονίκη του Τσίπρα. Πηγαίνουμε, λοιπόν, σε εκλογές με μισή αλήθεια, πολλά ψέματα και τοξική ατμόσφαιρα.
Μέχρι να φτάσουμε στην κάλπη η Νέα Δημοκρατία θα λέει ότι έρχονται οι αριστεροί να βγάλουν το σταυρό από τη σημαία και να κάνουν τα παλικάρια μας αδερφές. Και οι άλλοι θα ετοιμάζουν ειδικά δικαστήρια με τον Λαφαζάνη στην έδρα και τον Καμμένο από κοντά. Θα ακούσουμε απίστευτα πράγματα. Και, μην έχετε καμία αμφιβολία, οι επιλογές του σοφού λαού θα αντιστοιχούν στο προεκλογικό κλίμα. Αν η Βουλή που διαλύεται φιλοξένησε γραφικές περιπτώσεις, η επόμενη θα έχει κανονικά cartoons μέσα. Σε αυτές τις συνθήκες δεν επιβραβεύεται η νηφαλιότητα, κερδίζει αυτός που καταφέρνει να ακουστεί περισσότερο. Μετά τις εκλογές το πολιτικό τοπίο θα είναι σκαμμένο με περισσότερα και βαθύτερα χαρακώματα, σαν ρυτίδες σε πρόσωπο που σε τρομάζει.
Τ.Κ.


Επανάσταση στη μόδα η νέα κουπ του Ξηρού!
Και δεν πρόλαβε να βάψει ρίζα… Το τι γίνεται στα social media με το μαλλί του Χριστόδουλου Ξηρού δεν περιγράφεται… Όπως είναι γνωστό ο τρομοκράτης επέλεξε τον τόνο ξανθό πλατινέ με ανταύγειες για να παραπλανήσει την αστυνομία! Η πιο εύστοχη λοιπόν ατάκα που κυκλοφορεί είναι (βλέπε φωτο): «Βλέποντας το μαλλί του Ξηρού, είμαι βέβαιος ότι συνελήφθη με εντολή Τρύφωνα Σαμαρά!». Μια αφίσα δείχνει τον Ξηρό πάνω σε ποδήλατο με την νέα κουπ και τον γνωστό κομμωτή Τρύφωνα Σαμαρά δίπλα να λέει
«Καλέ, πού πάει αυτός μ΄ αυτό το μαλλί; Θα τρελαθώ! Παίρνω την αστυνομία τώρα!».
Επίσης Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι μοντέλο σε κουτί βαφής μαλλιών… Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προχώρησαν και σε κάποιες αποκαλύψεις για τη γιάφκα του Ξηρού στην Ανάβυσσο που θα… ζήλευαν πολλοί αστυνομικοί συντάκτες. «Στη γιάφκα του Ξηρού βρέθηκαν δύο κουτιά ξανθό πλατινέ γνωστής εταιρείας βαφής μαλλιών»!
Από χιούμορ καλά πάμε….
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…