Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Α. Σαμαράς: «όχι πια θυσίες, μόνο ανάπτυξη»

Α. Σαμαράς: «όχι πια θυσίες, μόνο ανάπτυξη»

0
samaras komotini

Διήμερη περιοδεία σε Θράκη και Ανατολική Μακεδονία. Η ΝΔ ποντάρει στη σταθερότητα, προσδίδει στο ΣΥΡΙΖΑ ανευθυνότητα και έλλειψη συντονισμού

Υποσχέθηκε άμεση καταβολή του 12% στη Θράκη, πιλοτική εφαρμογή της έκδοσης βίζας 72 ωρών, επίσπευση των αποζημιώσεων για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

«Από δω και πέρα δε θα χρειάζεται θυσίες, μόνο ανάπτυξη», είπε ο Αντώνης Σαμαράς από την Κομοτηνή, πραγματοποιώντας διήμερη περιοδεία στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία. Η κεντρική ομιλία του πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Κομοτηνής, το απόγευμα της Δευτέρας μετά από επίσκεψη στον Έβρο και χωριά του νομού Ροδόπης.

Δεσμεύσεις για τη Θράκη

«Αληθινό προμαχώνα» και «γέφυρα συνεργασίας» χαρακτήρισε τη Θράκη ο πρωθυπουργός διεκδικώντας εκ νέου την ψήφο των θρακιωτών και τονίζοντας ότι για την πρόοδο στη δική μας, μειονεκτική, όπως παραδέχθηκε περιοχή είναι η ενίσχυση του αισθήματος εθνικής ασφάλειας, η διατήρηση της ισονομίας για τον πληθυσμό της μειονότητας και τα αναπτυξιακά έργα.

Υποσχέθηκε άμεση καταβολή του 12%, εν μέσω χειροκροτημάτων και χαρακτήρισε «λάθος» τη μη καταβολή του από το 2010. «Είναι απολύτως δίκαιο να δοθεί», είπε χαρακτηριστικά. Ενημέρωσε δε ότι προωθούνται οι αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Επιπλέον, τόνισε τα ανταποδοτικά τέλη που θα προκύψουν από τον TAP (και με νέο κόμβο φυσικού αερίου οικιακής χρήσης και στις Σάπες), τα σιδηροδρομικά έργα σύνδεσης των δύο λιμανιών της Περιφέρειας και τα δύο έργα Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και πλατφόρμας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου Lng στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Καβάλας και με αφορμή αυτές τις πρωτοβουλίες επιτέθηκε στην «ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει μόνο το κράτος να κάνει επενδύσεις, ενώ αυτό το μοντέλο απέτυχε όπου κι αν εφαρμόστηκε».

Υπερασπίστηκε την προσπάθεια έκδοσης βίζας 72 ωρών, ενημερώνοντας ότι εξετάζεται η πιλοτική εφαρμογή, όπως γίνεται στα νησιά, ώστε το τουριστικό κύμα να αποτελέσει νέα ισχυρή πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους της ΑΜΘ. Επεσήμανε την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής με ΣΔΙΤ (λαμβάνοντας ομολογουμένως χλιαρό χειροκρότημα, μιας και το θέμα «καίει» στην ΑΜΘ) και μίλησε εμφαντικά για την ανάγκη αναβάθμισης του κάθετου άξονα της Κομοτηνής, ώστε να διέρχονται φορτηγά και λεωφορεία.

Ειδικά για την περιοχή μας, όπως υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την τοπική Εκκλησία, η οποία όπως είπε αποτελεί για τη ΝΔ «κομμάτι της ψυχής» τους και όχι εργαλείο δημοσίων σχέσεων, αφήνοντας αιχμή προς τον Αλέξη Τσίπρα για τις επαφές του με θρησκευτικούς ηγέτες.

Μεταρρυθμίσεις, συνταγματική αναθεώρηση και σταδιακές φορολογικές μειώσεις

samaras komotini2Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε σε όσα υλοποιήθηκαν, προκειμένου να ξεκινήσει να μπαίνει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, την αναβάθμιση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, τον εντοπισμό και παύση των συμβάσεων- μαϊμού. Υποσχέθηκε από εδώ και μπρος «καλύτερες αποδοχές στους άξιους του δημόσιου τομέα» και «περισσότερες ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα», στον οποίο είπε ότι πρέπει να δοθεί και η βαρύτητα. Σημείωσε ακόμη ότι θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ στα επιτεύγματα της κυβέρνησης δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει της «αντίσταση» στις συνδικαλιστικές ηγεσίες: «Είπαμε όχι στους στρατούς των συνδικαλιστάδων. Καταργήσαμε τους Φωτόπουλους, οι οποίοι τώρα μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους. Στα θετικά συμπεριέλαβε και τον περιορισμό της ροής μη νόμιμων μεταναστών, επιτιθέμενος για άλλη μια φορά στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, που έχει πολύ πιο διευρυμένες απόψεις για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Δεσμεύτηκε ακόμη, ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και το σύνολο των εσόδων από αυτόν θα διοχετευτεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνοψίζοντας την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει ως νέα κυβέρνηση -αν και εφόσον- πρόταξε 1) τη συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, 2) τα δρομολογούμενα έργα, 3) τη συνταγματική αναθεώρηση και 4) τις σταδιακές φορολογικές μειώσεις.

Αφιέρωσε δε το τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του στα νέα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη στάση που προβλέπεται να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχολίασε την έλλειψη συγχρονισμού και συντονισμού από την πλευρά των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Γεμίσατε τις μπαταρίες μου», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, που στη συνέχεια χαιρέτισε το πλήθος και κατευθύνθηκε προς την Ξάνθη, όπου δείπνησε με αξιωματούχους και μέλη του κόμματος.

«Γαλάζιο» παρών και από την Ξάνθη

Να σημειώσουμε ότι το παρών στην κεντρική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά έδωσαν οι κυβερνητικοί της Θράκης, οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της συντηρητικής παράταξης, ενώ από την Ξάνθη πέραν του βουλευτή Αλέκου Κοντού, του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, εθεάθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης και ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Μπένης.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …