Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Περισσεύματα γαλοπούλας με πουρέ πατάτας

Περισσεύματα γαλοπούλας με πουρέ πατάτας

0
galopoula perisevmata

-2 – 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα περισσεύματα γαλοπούλας

-10 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (μόνο το πάνω μέρος)

-¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-2 καρότα τριμμένα

-1 κουταλιά αλεύρι

-¼ φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα

-¼ φλιτζάνι μαϊντανό

-αλάτι, πιπέρι, καρίνο για κοτόπουλο, μπαχάρι

-Ό,τι έχει απομείνει από γέμιση (προαιρετικό)

Για τον πουρέ

-4 – 5 πατάτες

-1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο

-Γάλα

-αλάτι, μοσχοκάρυδο

-2 – 3 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα (ή κάποιο τυρί που λιώνει)

Βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις λιώνουμε σε πουρέ προσθέτοντας αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια, το ίδιο και τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε τα καρότα, τον μαϊντανό, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι και το τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βγάζουμε από τη φωτιά. (Εάν έχουμε γέμιση από τη γαλοπούλα την προσθέτουμε και αυτή στο τέλος). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Αλείβουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και στρώνουμε 2 – 3 κουταλιές πουρέ. Βάζουμε ένα στρώμα από γαλοπούλα και από πάνω βάζουμε τη γέμιση, ένα έχει περισσέψει. Βάζουμε τον πουρέ κουταλιά-κουταλιά και τον στρώνουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε κε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου, μέχρι να πάρει χρώμα ο πουρές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…